fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real inicia la implantaci贸 de l’Administraci贸 electr貌nica per a agilitzar els tr脿mits ciutadans i guanyar en transpar猫ncia

Vila-real inicia la implantaci贸 de l’Administraci贸 electr貌nica per a agilitzar els tr脿mits ciutadans i guanyar en transpar猫ncia

L’Ajuntament de Vila-real ha iniciat el proc茅s per a la implantaci贸 de l’Administraci贸 electr貌nica que, una vegada completat, permetr脿 una major transpar猫ncia i agilitat en els tr脿mits de tot tipus d’expedients.

鈥淓ncara que a Vila-real ja portem un bon tros recorregut en l’aplicaci贸 d’aquest tipus de mecanismes, amb iniciatives com la recent digitalitzaci贸 del registre, el repte que tenim ara 茅s enorme, perqu猫 del que es tracta 茅s modificar tots els protocols administratius perqu猫 cada expedient que s’inicie en el consistori siga electr貌nic, la qual cosa es traduir脿 sens dubte en una major efici猫ncia de l’Administraci贸, m茅s transpar猫ncia i agilitat per a resoldre les necessitats de la ciutadania鈥, detalla la regidora de Noves Tecnologies, M贸nica Ma帽as, qui ha mantingut ja una reuni贸 amb representants de tots els departaments municipals per a informar de les novetats.

Despr茅s de l’aprovaci贸 del proc茅s per part de la Junta d’Administraci贸 Electr貌nica, Seguretat de la Informaci贸 i Transpar猫ncia, l’脿rea de Noves Tecnologies ha comen莽at a treballar ja amb els diferents departaments per a recaptar tota la informaci贸 necess脿ria que permeta determinar els diferents protocols d’actuaci贸 per a la implantaci贸 de l’expedient electr貌nic, amb la intenci贸 que puga estar operatiu a finals d’aquest mateix any. 鈥淎mb la implantaci贸 de l’expedient electr貌nic, Vila-real torna a ser referent en l’aplicaci贸 de tecnologies per a facilitar al ciutadans la seua comunicaci贸 amb l’Ajuntament, integrant en un 煤nic proc茅s el treball que fins ara realitzaven diferents departaments de manera separada. D’aquesta manera, aconseguim dues coses fonamentals: eliminar tr脿mits que ara resultaran innecessaris, agilitant els terminis; i facilitar als vila-realencs l’acc茅s al seu Ajuntament per a la tramitaci贸 de les sol路licituds, que, a partir de la implantaci贸 d’aquest nou proc茅s, ser脿 completament electr貌nic, sense necessitat de despla莽ar-se al consistori, encara que, per descomptat, qui preferisca una atenci贸 presencial seguir脿 comptant amb ella鈥, detalla Ma帽as. Per a a莽貌 ser脿 necessari comptar amb la corresponent identificaci贸 i certificat digital.

Evitar despla莽aments i agilitar els tr脿mits s贸n nom茅s algunes dels avantatges de la implantaci贸 de l’expedient electr貌nic. Un major control sobre el procediment per part de tots els departaments implicats, la facilitat en el circuit de signatures de responsables t猫cnics i pol铆tics o evitar duplicitats en la documentaci贸 aportada s贸n altres dels aspectes que es veuran millorats. En aquest 煤ltim aspecte, al projecte se suma tamb茅 l’adhesi贸 de l’Ajuntament de Vila-real a la plataforma d’interoperabilitat de la Generalitat, que suposar脿, entre altres, que el ciutad脿 no haja d’aportar documents que ja es troben en l’Administraci贸.

鈥淒el que es tracta 茅s de facilitar la vida als ciutadans, afavorint una millor resposta de l’Administraci贸 i adaptant-nos a la normativa vigent amb un sistema capdavanter que torna a posar en valor el posicionament de Vila-real com a ciutat innovadora i avan莽ada鈥, conclou Ma帽as. La regidora avan莽a, a m茅s, que la implantaci贸 de l’expedient electr貌nic completar脿 ara la seua primera fase, encara que la voluntat de l’equip de govern 茅s seguir avan莽ant en un futur cap a majors quotes de modernitzaci贸 i implantaci贸 de la e-administraci贸 a Vila-real com a model de relaci贸 amb els ciutadans i transpar猫ncia en la gesti贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.