fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real inicia la remodelaci贸 del cementeri per a perllongar la vida del recinte amb m茅s de 600 noves unitats d’enterrament

Vila-real inicia la remodelaci贸 del cementeri per a perllongar la vida del recinte amb m茅s de 600 noves unitats d’enterrament

El projecte, previst en els pressupostos de 2017 amb una inversi贸 global de 330.000 euros, incorpora un nou m猫tode de construcci贸 de n铆nxols amb blocs de formig贸 que redueix els costos en un 50%.

L’Ajuntament de Vila-real ha iniciat ja la remodelaci贸 del cementeri municipal. Els treballs 鈥搃nclosos des d’inicis d’any en el pressupost del 2017- permetran garantir i allargar la vida 煤til del recinte, gr脿cies a l’obtenci贸 de 620 unitats d’enterrament, entre la creaci贸 de m茅s de 400 noves i la remodelaci贸 dels espais ja existents, al qual se sumar脿 la rehabilitaci贸 del mur perimetral, la reparaci贸 de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants, a m茅s de la reforma dels vestuaris del personal. Una de les principals caracter铆stiques del projecte 茅s la implantaci贸 d’una nova metodologia de construcci贸 de n铆nxols que permetr脿 un estalvi del 50% dels costos.

La regidora de Cementeri, Rosario Royo, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han assegurat que “el centenari 茅s un dels empastres que ens va deixar el PP, que va deixar el recinte en una situaci贸 prec脿ria i lamentable i que nosaltres, des de 2011, hem anat millorant amb molt esfor莽, igual que anem a fer ara”.

I 茅s que tots dos assenyalen les dificultats econ貌miques per les quals passa l’Ajuntament, “fruit de l’her猫ncia rebuda en forma de sent猫ncies urban铆stiques que llastren els comptes i que han provocat que h脿gem hagut de fer un esfor莽 tremend per a traure 330.000 euros (410.000 amb IVA incl貌s)”. Tal com assenyala Obiol, “esta ser脿 la major inversi贸 de tot el pressupost de 2017, la qual cosa per a una ciutat com la nostra es queda molt lluny de les expectatives que qualsevol governant podria tenir” i recorda que “el PP va enterrar un mili贸 d’euros en un solar al qual va cridar nou cementeri mentre deixava este recinte abandonat i descurat”. Per este motiu, Royo assegura que “la nostra obligaci贸 茅s seguir prestant un servei p煤blic essencial, compet猫ncia 铆ntegra dels ajuntaments, que, a m茅s, honra la mem貌ria dels nostres avantpassats i de tantes persones an貌nimes que han contribu茂t a fer de Vila-real la ciutat que 茅s avui”.

Les obres han comen莽at ja amb la construcci贸 de 30 noves unitats en panteons verticals i seguiran amb la creaci贸 de 240 nous n铆nxols amb un sistema prefabricat de formig贸 i 144 unitats de columbaris. “En conseq眉猫ncia amb la greu situaci贸 financera del consistori, hem optat per un nou sistema de construcci贸 de n铆nxols a partir de blocs de formig贸, completament homologat des de tots els punts de vista, que redueix els costos d’edificaci贸 exactament a la meitat del que ens costaria el m猫tode convencional; un nou sistema que incorpora una important component d’innovaci贸, a m茅s de la responsabilitat amb la situaci贸 econ貌mica local”, assenyala Obiol. En concret, els 240 n铆nxols previstos en el cementeri haurien tingut un cost de 200.000 euros amb el sistema convencional, que es veuen redu茂ts “exactament a la meitat” gr脿cies a la utilitzaci贸 d’este nou m猫tode.

Les noves unitats d’enterrament compten amb una inversi贸 de 175.000 euros, quantitat a la qual se suma la rehabilitaci贸 d’unitats, aix铆 com del mur perimetral al nord i l’oest, a m茅s de reparar 550 metres quadrats de cobertes i construir 800 metres de sobrecobertes. A a莽貌 se suma la millora de voreres i zones per als vianants i tamb茅 del vestuari dels treballadors.

“Parlem d’una inversi贸 escassa per貌 que donar脿 molt de si”, assegura Obiol i recorda que “este equip de govern de progr茅s actua amb responsabilitat i transpar猫ncia, aprofitant cada c猫ntim dels nostres ciutadans, al contrari del que va fer el PP mentre va tenir la major inversi贸 de la hist貌ria d’este Ajuntament en les seues mans, quan es va dedicar a dilapidar els diners de tots, d’una manera irresponsable i actuant com si esta no f贸ra la seua casa”. Per la seua banda, Royo afirma que “tenim una situaci贸 molt diferent de la qual ells van tenir i aix铆 i tot anem a veure en molt poc temps una gran transformaci贸 d’este espai en el qual tants ve茂ns tenen als seus 茅ssers estimats i despr茅s d’a莽貌 seguirem treballant com sempre hem fet”.

A m茅s, tots dos representants municipals han destacat que, una vegada m茅s, els treballs de millora i ampliaci贸 del cementeri els duran a terme empreses locals, “seguint la pol铆tica d’este equip de govern” i demanen disculpes als ve茂ns als qui esta intervenci贸 puga causar mol猫sties, especialment en el dia de Tots Sants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.