fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real inicia la remodelació del cementeri per a perllongar la vida del recinte amb més de 600 noves unitats d’enterrament

Vila-real inicia la remodelació del cementeri per a perllongar la vida del recinte amb més de 600 noves unitats d’enterrament

El projecte, previst en els pressupostos de 2017 amb una inversió global de 330.000 euros, incorpora un nou mètode de construcció de nínxols amb blocs de formigó que redueix els costos en un 50%.

L’Ajuntament de Vila-real ha iniciat ja la remodelació del cementeri municipal. Els treballs –inclosos des d’inicis d’any en el pressupost del 2017- permetran garantir i allargar la vida útil del recinte, gràcies a l’obtenció de 620 unitats d’enterrament, entre la creació de més de 400 noves i la remodelació dels espais ja existents, al qual se sumarà la rehabilitació del mur perimetral, la reparació de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants, a més de la reforma dels vestuaris del personal. Una de les principals característiques del projecte és la implantació d’una nova metodologia de construcció de nínxols que permetrà un estalvi del 50% dels costos.

La regidora de Cementeri, Rosario Royo, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han assegurat que “el centenari és un dels empastres que ens va deixar el PP, que va deixar el recinte en una situació precària i lamentable i que nosaltres, des de 2011, hem anat millorant amb molt esforç, igual que anem a fer ara”.

I és que tots dos assenyalen les dificultats econòmiques per les quals passa l’Ajuntament, “fruit de l’herència rebuda en forma de sentències urbanístiques que llastren els comptes i que han provocat que hàgem hagut de fer un esforç tremend per a traure 330.000 euros (410.000 amb IVA inclòs)”. Tal com assenyala Obiol, “esta serà la major inversió de tot el pressupost de 2017, la qual cosa per a una ciutat com la nostra es queda molt lluny de les expectatives que qualsevol governant podria tenir” i recorda que “el PP va enterrar un milió d’euros en un solar al qual va cridar nou cementeri mentre deixava este recinte abandonat i descurat”. Per este motiu, Royo assegura que “la nostra obligació és seguir prestant un servei públic essencial, competència íntegra dels ajuntaments, que, a més, honra la memòria dels nostres avantpassats i de tantes persones anònimes que han contribuït a fer de Vila-real la ciutat que és avui”.

Les obres han començat ja amb la construcció de 30 noves unitats en panteons verticals i seguiran amb la creació de 240 nous nínxols amb un sistema prefabricat de formigó i 144 unitats de columbaris. “En conseqüència amb la greu situació financera del consistori, hem optat per un nou sistema de construcció de nínxols a partir de blocs de formigó, completament homologat des de tots els punts de vista, que redueix els costos d’edificació exactament a la meitat del que ens costaria el mètode convencional; un nou sistema que incorpora una important component d’innovació, a més de la responsabilitat amb la situació econòmica local”, assenyala Obiol. En concret, els 240 nínxols previstos en el cementeri haurien tingut un cost de 200.000 euros amb el sistema convencional, que es veuen reduïts “exactament a la meitat” gràcies a la utilització d’este nou mètode.

Les noves unitats d’enterrament compten amb una inversió de 175.000 euros, quantitat a la qual se suma la rehabilitació d’unitats, així com del mur perimetral al nord i l’oest, a més de reparar 550 metres quadrats de cobertes i construir 800 metres de sobrecobertes. A açò se suma la millora de voreres i zones per als vianants i també del vestuari dels treballadors.

“Parlem d’una inversió escassa però que donarà molt de si”, assegura Obiol i recorda que “este equip de govern de progrés actua amb responsabilitat i transparència, aprofitant cada cèntim dels nostres ciutadans, al contrari del que va fer el PP mentre va tenir la major inversió de la història d’este Ajuntament en les seues mans, quan es va dedicar a dilapidar els diners de tots, d’una manera irresponsable i actuant com si esta no fóra la seua casa”. Per la seua banda, Royo afirma que “tenim una situació molt diferent de la qual ells van tenir i així i tot anem a veure en molt poc temps una gran transformació d’este espai en el qual tants veïns tenen als seus éssers estimats i després d’açò seguirem treballant com sempre hem fet”.

A més, tots dos representants municipals han destacat que, una vegada més, els treballs de millora i ampliació del cementeri els duran a terme empreses locals, “seguint la política d’este equip de govern” i demanen disculpes als veïns als qui esta intervenció puga causar molèsties, especialment en el dia de Tots Sants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.