fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real inicia una prova pilot per a impulsar la recollida i reciclatge de mat猫ria org脿nica en la zona nord de la ciutat

Vila-real inicia una prova pilot per a impulsar la recollida i reciclatge de mat猫ria org脿nica en la zona nord de la ciutat

L鈥橝juntament instal路la 25 contenidors marrons i repartir脿 20.000 borses biodegradables i tr铆ptics informatius durant 12 setmanes perqu猫 els ve茂ns s脿piguen com han de desfer-se dels residus per a beneficiar al medi ambient.

L’Ajuntament de Vila-real ha engegat una prova pilot que, sota el t铆tol Vila-real org脿nica, cerca familiaritzar als ciutadans i promocionar la recollida selectiva de mat猫ria org脿nica. La iniciativa, impulsada per les regidories d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Clim脿tic, Economia i Proximitat i Administraci贸 Local, es dur脿 a terme durant 12 setmanes per a, posteriorment, avaluar el resultat obtingut quant a la participaci贸 per part dels ve茂ns.

鈥淰olem que la gent s脿piga que encara es pot fer molt m茅s per a ajudar al medi ambient i s’anime a fer el pas de separar els residus org脿nics dels que no ho s贸n鈥, explica l’edil d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Clim脿tic, Josep Pasqual Sancho. 鈥淧er a a莽貌, s’han instal路lat 25 contenidors de color marr贸 per tota la zona compresa entre les avingudes de Francesc T脿rrega, del Mediterrani, de Fran莽a i de Gr猫cia, amb un 脿rea de poblaci贸 d’unes 2.000 persones, en la seua majoria de mitjana edat, per a fer la prova鈥, indica, 鈥渋 s’estan repartint borses biodegradables per les b煤sties i un tr铆ptic informatiu perqu猫 s脿piguen com utilitzar correctament el sistema de reciclatge鈥.

En total, seran m茅s de 20.000 les borses que es repartisquen al llarg del trimestre, ja que 鈥渁quells que facen 煤s de les que deixem en la b煤stia com a mostra podran anar a per m茅s a la piscina coberta Yurema Requena鈥, assenyala Sancho, qui destaca la participaci贸 de Fobesa i Reciplasa i recorda la import脿ncia de 鈥渞espectar l’煤s de cada contenidor鈥.

D’aquesta manera, les restes de menjar, aix铆 com les restes vegetals, residus de paper com tovallons, mocadors i paper de cuina, borses d’infusi贸, taps de suro, serradures, escuradents, excrements d’animals i borses biodegradables s’hauran de dipositar en el nou contenidor marr贸. El vidre seguir脿 en els contenidors verds de tipus igl煤; el paper i cart贸 en el blau, i els pl脿stics, envasos i bricks en el groc i la resta de deixalles, considerats no org脿nics, com el t猫xtil sanitari, les tovalloletes, bolquers, compreses, cer脿mica, residus de cendres o burilles, entre d鈥檃ltres, en el contenidor gris habitual.

L’objectiu, segons la regidora de Proximitat i Administraci贸 Local, Sabina Escrig, 茅s que, despr茅s de finalitzar la prova pilot, 鈥渟i els resultats s贸n positius, el sistema es puga estendre a la resta de la ciutat鈥. En principi, la recollida es realitzar脿 de dilluns a dissabte al mat铆 i, tal com indica, 鈥渟i els ciutadans es mentalitzen i fan un bon 煤s, es convertiria en un projecte a llarg termini en el qual, a poc a poc, els contenidors habituals passarien a ser m茅s minoritaris, mentre les restes org脿niques es podrien aprofitar per a fer compost i utilitzar-se en el camp, per exemple鈥.

Escrig, que ha animat als ve茂ns a participar i familiaritzar-se amb la iniciativa, ha recordat que 鈥渓a intenci贸 茅s millorar la qualitat de vida de les persones, cuidar el medi ambient i la ciutat pensant en el futur dels nostres xiquets i joves, com ja vam fer amb la instal路laci贸 de contenidors per a l’oli usat, un dels productes que m茅s contamina, o amb l’aproximaci贸 de l’ecoparc als ve茂ns, entre d鈥檃ltres鈥, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.