fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real instal路lar脿 les dues primeres bases d’aparcament i c脿rrega de patinets el猫ctrics com a prova pilot

Vila-real instal路lar脿 les dues primeres bases d’aparcament i c脿rrega de patinets el猫ctrics com a prova pilot

L’Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a trav茅s de l’脿rea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d’aparcament i c脿rrega per a patinets el猫ctrics que s’instal路laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent 煤s d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, assenyala que la previsi贸 de l’equip de govern 茅s col路locar un d’aquests dispositius a l’entorn de la pla莽a Major i un altre en els voltants de l’estaci贸 del ferrocarril per a testar la resposta per part dels usuaris.

Aquests dispositius permeten estacionar quatre unitats alhora, i disposen d’una presa de corrent a 220 V per a poder connectar el carregador, 2 ports USB per a carregar altres dispositius i espai per a guardar un casc. El sistema funciona a trav茅s d’un codi de quatre d铆gits que introdueix primer l’usuari per a poder col路locar el vehicle i ha de recordar despr茅s per a retirar-lo.
鈥淒es de l’equip de govern apostem per una mobilitat sostenible, per l’煤s de mitjans de transport menys contaminants i que ens permeten avan莽ar cap a una ciutat moderna i per a les persones鈥, subratlla l’edil de Territori, qui recorda que l’Ajuntament de Vila-real, que recentment s’ha adherit a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, treballa en la redacci贸 d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. A m茅s el consistori ha licitat el nou contracte del servei d’autob煤s urb脿 gratu茂t Groguet, que inclour脿 una flota de dos vehicles ecol貌gics i l’煤s de noves tecnologies per a la informaci贸 a l’usuari i seguiment del servei, entre altres. Tamb茅 en breu es licitar脿 el nou servei gratu茂t de lloguer de bicicletes Bicivila鈥檛 m茅s modern, amb l’煤s de dispositius de geolocalitzaci贸. De mateixa manera, Vila-real disposa ja d’una 脿mplia xarxa de ciclocarrers en el nucli urb脿 i carrils bici, gr脿cies a les obres de modernitzaci贸 realitzades en els pol铆gons, a m茅s dels carrils bici de l’Ermita i de la carretera de Borriana, als quals se sumar脿 tamb茅 el de la futura ronda Sud-oest.

A totes aquestes iniciatives s’unir脿 la instal路laci贸 d’aquests aparcaments carregadors de patinets el猫ctrics, una prova pilot que posiciona una vegada m茅s a Vila-real en la l铆nia de la innovaci贸 i l’煤s de les noves tecnologies per a millorar el dia a dia dels ve茂ns i ve茂nes i oferir nous serveis.

Cal recordar que quant a la regulaci贸 de la circulaci贸 dels patinets el猫ctrics, el Govern central ha fet ja passos per a establir una normativa general. Aquest passat mes de novembre el Consell de Ministres va aprovar un Reial decret que modifica tant el Reglament General de Circulaci贸 com el Reglament General de Vehicles. Aquesta nova normativa defineix els vehicles de mobilitat personal com aquells amb una o m茅s rodes, dotats d’una 煤nica pla莽a, propulsats exclusivament per motors el猫ctrics, que aconsegueixen una velocitat m脿xima d’entre 6 i 25 quil貌metres per hora, com, per exemple, els patinets, i prohibeix la seua circulaci贸 per les voreres i zones per als vianants, aix铆 com en les vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies urbanes i t煤nels urbans. A m茅s, aquest tipus de vehicles haur脿 de disposar del corresponent certificat de circulaci贸 que acredite que compleixen determinats requisits t猫cnics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.