fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real instal路lar脿 radars pedag貌gics en les cinc grans avingudes per a valorar la reducci贸 de la velocitat m脿xima de circulaci贸

Vila-real instal路lar脿 radars pedag貌gics en les cinc grans avingudes per a valorar la reducci贸 de la velocitat m脿xima de circulaci贸

El consistori analitzar脿 les dades abans de decidir si mant茅 el l铆mit en 50 km/h o aplica la rebaixa a 40 km/h que permet la nova normativa de la DGT / Les vies d’un 煤nic sentit estaran limitades a 30 km/h des de l’11 de maig.

Vila-real instal路lar脿 radars pedag貌gics en les cinc grans avingudes de la ciutat amb doble carril per sentit per a analitzar el flux de vehicles diari i la velocitat mitjana de circulaci贸. Aquesta mesura est脿 encaminada a obtindre dades objectives per a valorar una possible reducci贸 del l铆mit m脿xim, en virtut de la modificaci贸 del Reglament General de Circulaci贸 aprovada per la Direcci贸 General de Tr脿nsit, que entra en vigor aquest pr貌xim 11 de maig. En aquesta nova normativa de tr脿nsit, que rebaixa els l铆mits de velocitat en vies urbanes i travessies, es contempla la possibilitat de reduir la velocitat m脿xima en les avingudes amb doble carril per sentit de 50 a 40 km/h. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia G贸mez, ha explicat que, l’equip de govern ha optat per 鈥渕antindre de moment el l铆mit en 50 km/h i no aplicar directament la reducci贸; en la nostra l铆nia del di脿leg amb la societat, volem apel路lar a la col路laboraci贸 i la conscienciaci贸 de la ciutadania per a respectar els l铆mits de velocitat鈥.

La instal路laci贸 d’aquests radars pedag貌gics servir脿 per a, a m茅s d’informar i alertar als conductors, recaptar dades t猫cniques sobre el respecte de les normes de tr脿nsit de manera que 鈥渟i detectem zones en les quals s’incompleix de forma reiterada la restricci贸 de velocitat, valorarem la possibilitat d’aplicar la reducci贸 del l铆mit a 40 km/h鈥, indica Silvia G贸mez. Les cinc avingudes en les quals es procedir脿 a la instal路laci贸 d’aquests dispositius per al control de la velocitat dels vehicles s贸n: Francesc T脿rrega, Alemanya, It脿lia, Europa i B猫lgica. La col路locaci贸 dels radars ser脿 a c脿rrec de l’empresa adjudicat脿ria del nou contracte de manteniment de la senyal铆stica de tr脿nsit, que inclou aquesta possibilitat com una de les millores.
De manera paral路lela, l’Ajuntament est脿 completant el canvi de senyals en totes les vies urbanes d’un 煤nic sentit, en les quals la velocitat m脿xima permesa passa de 40 a 30 km/h, en aplicaci贸 de la modificaci贸 del Reglament General de Circulaci贸. Aquests canvis entren en vigor el pr貌xim 11 de maig pel que Silvia G贸mez ha demanat als conductors 鈥渞esponsabilitat鈥 i que 鈥渞especten els nous l铆mits, que s’apliquen per a garantir una major seguretat tant dels vianants com dels conductors de tota mena de vehicles en les vies urbanes i fer de les ciutats espais m茅s amables i segurs鈥.

Una altra mesura complement脿ria que l’Ajuntament est脿 implementant en mat猫ria de seguretat vi脿ria 茅s la instal路laci贸 de reductors de velocitat i els anomenats coixins berlinesos, un sistema tamb茅 utilitzat perqu猫 els conductors rebaixen la velocitat en determinades zones de la ciutat. Aix铆, els punts en els quals s’ha previst situar els reductors de velocitat s贸n: avinguda Pius XII (enfront de la BUC); cam铆 Vora Riu (entre Mol铆 Llop i Cam铆 Vell Castell贸-Onda); carrer Monestir del Puig (entre Mol铆 Bisbal i Penyal d’Ifach); carrer Miralcamp (enfront de l’IES Miralcamp) i carrer Travessa (al costat del parc de la Maiorasga). Els coixins berlinesos s’han instal路lat en l’avinguda Francesc T脿rrega (en l’encreuament amb el carrer Pablo Santo Leocadio) i al carrer Michalovce (a l’altura del carrer Manuel Sanchis Guarner).

Leave a Reply

Your email address will not be published.