fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real lidera els programes de contractaci贸 de joves en atur amb la incorporaci贸 a l’Ajuntament de 55 persones

Vila-real lidera els programes de contractaci贸 de joves en atur amb la incorporaci贸 a l’Ajuntament de 55 persones

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, la tinent d’alcalde Silvia G贸mez i el regidor d’Economia, Xavier Ochando, donen la benvinguda als beneficiaris dels programes Avalem Joves+ de la Generalitat, que suposen 1,2 milions d’euros d’inversi贸.

L’Ajuntament de Vila-real ha incorporat este mat铆 els 55 joves, menors de 30 anys, contractats per un per铆ode entre set mesos i un any dins dels programes Avalem Joves+ de la Generalitat. Les contractacions han suposat una inversi贸 d’1,2 milions d’euros, dada que situa Vila-real com el primer municipi en inversi贸 en estos plans de tota la Comunitat en termes relatius i el quart en xifres absolutes. Els nous empleats municipals s’incorporaran als diferents departaments per a treballar en l’estrat猫gia de ciutat i col路laborar en la preparaci贸 de la tercera convocat貌ria dels fons europeus Edusi.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, acompanyat de la tinent d’alcalde Silvia G贸mez i del regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha donat la benvinguda este mat铆 als participants en el programa, amb el qual s’eleven a 250 les persones que han resultat benefici脿ries enguany en els diferents plans d’ocupaci贸 de la Generalitat. “En nom茅s dos anys, i malgrat arrossegar un deute heretat de 40.000 milions d’euros, hem passat de no rebre ni un euro de la Generalitat per a contractar ning煤 als 2,5 milions amb els quals comptarem enguany. A莽貌 茅s invertir en les persones i no en les grans obres buides de contingut a les quals ens tenia acostumats el PP, com la pr貌pia BUC que rep a estos 55 joves. Un espai que ha passat en sis anys de ser una biblioteca sense llibres, un contenidor sense contingut, a un espai de talent i coneixement”, argumenta l’alcalde.

La consignaci贸 d’1,2 milions en les contractacions del Pla de Garantia Juvenil 鈥揹els quals 991.000 euros corresponen a la Generalitat i 230.000 euros, a l’Ajuntament- situa a Vila-real al capdavant en inversi贸 de tota la Comunitat. “Mentre en municipis amb major poblaci贸, s’han tramitat moltes menys contractacions, a Vila-real som capdavanteres en termes relatius i els quarts de la Comunitat en xifres absolutes”, valora Benlloch. En esta l铆nia, l’alcalde s’ha referit a municipis com Gandia, amb 76.000 habitants i nom茅s 10 contractes, Benidorm (69.000 habitants, 8 persones contractades) o Sagunt (65.000 habitants, 15 contractes).

“Fins fa nom茅s dos anys, amb el Partit Popular en la Generalitat, a Vila-real les inversions passaven de llarg. Ara, les ajudes s’atorguen per m猫rits propis i amb criteris objectius”, valora Ochando, qui destaca tamb茅 que el programa auton貌mic de contractacions en pr脿ctiques arreplega el testimoni de les beques Vilabeca, impulsades en 2012 de manera pionera a Vila-real. “脡s un orgull que el nostre programa de beques municipals haja servit d’exemple i refer猫ncia perqu猫 la Generalitat engegue ara estes ajudes, que ofereixen als joves una primera experi猫ncia laboral, al mateix temps que la ciutat es beneficia tamb茅 del seu talent i la seua capacitat”, detalla el responsable d’Economia. Igual que en els programes Vilabeca, tamb茅 s’han previst sessions de tutoritzaci贸, formaci贸 i creativitat amb els joves que s’incorporen a la plantilla municipal.

“L’any 2012, vam posar en funcionament de manera pionera un programa de beques perqu猫 era l’煤nica cosa que el Govern central i la Generalitat ens permetien fer per a lluitar contra l’atur. Ara, per fi, tenim un Consell que pensa en les persones i no en les grans obres”, agrega Benlloch.

“Estos 55 joves aportaran a l’Ajuntament una injecci贸 d’aire fresc, per a treballar en l’estrat猫gia de ciutat a partir de les nostres quatre grans marques i tamb茅 per a preparar la tercera convocat貌ria d’ajudes Edusi que anem sol路licitar per a seguir avan莽ant cap a la Vila-real del 2020”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.