fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real liquida 383.000 euros en pagaments pendents als funcionaris ajornats per a donar prioritat a la lluita contra la pand猫mia

Vila-real liquida 383.000 euros en pagaments pendents als funcionaris ajornats per a donar prioritat a la lluita contra la pand猫mia

El personal municipal cobrar脿 aquest mes la productivitat de 2020, les hores extraordin脿ries de 2021 i ajudes socials.

L’Ajuntament de Vila-real saldar脿 aquest mes de juliol un total de 383.215 euros en hores extraordin脿ries, productivitat i ajudes socials que estaven pendents de pagar al personal municipal. Amb l’abonament d’aquesta quantitat, el consistori liquida uns endarreriments ocasionats pel fet que 鈥渄es de mar莽 de 2020 la prioritat per a aquest equip de govern ha sigut lluitar contra la pand猫mia i donar suport, en la mesura de les possibilitats econ貌miques municipals, que s贸n molt limitades, als ve茂ns i ve茂nes que m茅s afectats s’han vist per la crisi econ貌mica i social causada pel virus鈥, remarca l’alcalde, Jos茅 Benlloch. Els pagaments que s’abonaran en breu corresponen a la productivitat del personal municipal de 2020 (190.171 euros); les hores extraordin脿ries de 2021, fins a juny (170.044 euros) i ajudes socials (22.931 euros).

Benlloch ha reiterat les dificultats que ha tingut en el present exercici el govern local per a tancar el pressupost, 鈥渜ue es va aprovar tard i a m茅s ha patit ja diverses modificacions鈥 perqu猫 鈥渁 m茅s de gestionar el present 鈥搇a pand猫mia- i el futur, tamb茅 continuem fent front a l’her猫ncia urban铆stica del passat, en forma de resolucions i sent猫ncies urban铆stiques que constantment arriben a l’Ajuntament鈥. Malgrat tot, recorda l’alcalde socialista, 鈥渕ai hem deixat de complir les obligacions amb el personal municipal; per貌, si les q眉estions internes s贸n importants, les que afecten els ve茂ns i ve茂nes de Vila-real s贸n priorit脿ries鈥.
Sobre aquest tema, el primer edil al路ludeix al 鈥済ran esfor莽 econ貌mic鈥 que ha suposat la lluita contra la pand猫mia i les ajudes als sectors econ貌mics m茅s penalitzats per les restriccions anti covid-19. 鈥淪贸n prop de 3,7 milions d’euros destinats en l’煤ltim any a contrarestar els efectes de la crisi, que no ten铆em previstos i que han tingut un evident impacte en les arques municipals鈥, subratlla Benlloch.
Aquesta injecci贸 econ貌mica es desgrana en diferents mesures com els 1,2 milions de les ajudes Par猫ntesis. L’exoneraci贸 de la taxa d’ocupaci贸 de terrasses, per dos anys consecutius, ha suposat deixar d’ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l’oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificaci贸 del 95% IBI als locals on se situa un negoci. El mili贸 d’euros consignat en total en 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamitzaci贸 econ貌mica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, s贸n unes altres de les accions.

鈥淭ot aquest esfor莽 t茅 un objectiu principal: que la societat estiga viva i din脿mica, perqu猫 en cas contrari, no tindria sentit el treball de la funci贸 p煤blica. L’煤nic sentit que t茅 el funcionariat municipal i els sous que es paguen a l’Ajuntament de Vila-real 茅s la prestaci贸 d’un servei p煤blic鈥, assevera Benlloch.

Amb tot, l’alcalde tamb茅 adverteix que 鈥渆ncara que tenim clares les prioritats, tamb茅 som conscients que el personal municipal ha de veure retribu茂t el seu treball, i la prova 茅s que, malgrat totes les dificultats econ貌miques, hem fet un gran esfor莽 en els 煤ltims dos anys per incrementar el cap铆tol 1 de Personal, que ha passat de 16,6 milions en 2017 a pr脿cticament 20 milions d’euros en el pressupost de 2021鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.