fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real llançarà en 2017 el primer banc d’habitatge social per a donar resposta a situacions d’emergència amb pisos ‘pont’

Vila-real llançarà en 2017 el primer banc d’habitatge social per a donar resposta a situacions d’emergència amb pisos ‘pont’

Els pressupostos reserven una partida de 10.000 euros per a equipar i moblar dos habitatges de la Generalitat, que se sumen als adjudicats en 2015. L’objectiu és poder duplicar el parc de pisos públics fins a arribar a la desena.

El pressupost de l’Ajuntament de Vila-real per a 2017 inclourà per primera vegada una partida per a l’equipament de dos habitatges de la Generalitat en la ciutat, amb l’objectiu d’impulsar l’any que ve un banc de pisos socials que servisquen de ‘pont’ per a famílies que han perdut l’habitatge mentre es tramita una solució a la seua situació. Amb aquest objectiu, els comptes del pròxim exercici reserven una partida de 10.000 euros en el capítol d’inversions.

“Durant quatre anys, el govern de la Generalitat del PP va tenir habitatges del parc públic a Vila-real sense adjudicar i tancats, malgrat que des de l’Ajuntament els vam reclamar en diverses ocasions. Afortunadament, el canvi en el Consell va portar amb ell la reforma i adjudicació dels habitatges i un acord per a adequar altres dos pisos i posar-los a la disposició del consistori amb un acord de lloguer que ens va a permetre impulsar l’any que ve el primer banc de pisos pont per a cobrir situacions d’emergència social”, explica l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. La idea de l’equip de govern és duplicar enguany el parc de pisos socials fins a comptar amb una desena d’habitatges d’urgència i diagnòstic.

En concret, la inversió de 10.000 euros prevista en 2017 es va a destinar a l’equipament i mobiliari dels dos habitatges reformats l’any passat per la Generalitat per a la seua cessió a l’Ajuntament per a usos socials, situats als carrers Molí Bisbal i Riu. “Malgrat les necessitats apressants d’habitatge amb aquestes característiques que hem patit en els últims anys, l’anterior govern autonòmic va mantenir tancats els pisos que tenia a Vila-real sense escometre les actuacions necessàries per a posar-los a la disposició de la ciutadania. Amb el nou Consell, no solament es van adjudicar els pisos que estaven en condicions, sinó que es van emprendre els treballs de condicionament necessaris per a poder fer ús d’aquests dos habitatges que ara, a través d’aquesta nova línia de col·laboració entre administracions que hem emprès, anem a moblar des del consistori per a poder destinar-los a una cosa en la qual portem treballant molt temps: un parc d’habitatge social”, argumenta Benlloch.

Aquest banc de pisos, que naix amb cinc habitatges de titularitat pública en la ciutat, pretén donar resposta a les necessitats d’habitatge derivades d’emergències, desnonaments o un altre tipus d’urgències sobrevingudes, per a oferir una solució temporal a les famílies mentre es resol la seua situació. “Es tracta de pisos pont, un recurs temporal per a situacions d’exclusió i emergència social, a la disposició dels Serveis Socials municipals per a derivar aquells casos que ho requerisquen durant un període determinat, després del qual les famílies beneficiàries puguen reprendre les seues vides en condicions”, agrega l’alcalde, qui puntualitza que, en aquests moments, aquestes necessitats estan sent cobertes mitjançant el reallotjament en hotels i hostals o ajudes d’emergència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.