fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real i l’UJI crearan grups de treball per a implantar cursos d’especialització i màsters de l’àrea de salut i esports al CTE

Vila-real i l’UJI crearan grups de treball per a implantar cursos d’especialització i màsters de l’àrea de salut i esports al CTE

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb el rector de l’UJI, Vicent Climent, i la vicerectora d’Estudis, Isabel Garcia, per avançar en la implantació de formació universitària vinculada a la salut i l’esport a la ciutat.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament i la Jaume I han acordat constituir grups de treball, formats per tècnics d’ambdues institucions, que comencen a treballar en la definició de cursos d’especialització, màsters propis i cursos d’estiu en aquestes matèries, a impartir en les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva.

“En els últims anys, hem anat fent a Vila-real un esforç molt important per consolidar dues marques que tenen molt a veure amb el projecte de ciutat que volem, amb el coneixement i la qualitat de vida. Aquestes dues marques de ciutat, de la Salut i l’Esport i Educadora, unides al fet que comptem amb unes infraestructures de primeríssim ordre com són les del CTE, creades inicialment per a la formació i la pràctica de l’esport, ens han portat a plantejar en diverses ocasions la possibilitat d’implantar en aquestes dependències els estudis de grau de Ciències de la Salut i l’Esport”, recorda Benlloch. “No obstant açò”, puntualitza, “entenem que, per qüestions pressupostàries, no és possible en aquest moment. Per açò, i mentre la Generalitat no possibilite també la creació de nous títols de grau, anem a seguir treballant en consolidar la presència de la universitat de Castelló a la nostra ciutat a través de cursos i màsters, que ens permeten, al mateix temps, aprofitar al màxim les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva”.

Per a començar a treballar en la definició de la nova oferta formativa de la Jaume I a Vila-real, la reunió mantinguda aquest matí al Rectorat de l’UJI s’ha saldat amb l’acord de constituir grups de treball formats per tècnics municipals de l’àrea d’Esports i de la mateixa universitat. “Des de la creació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica, primer, i de Mediació Policial, després, a més de la ubicació de la seu de la Plana a Vila-real, la presència de l’UJI en la nostra ciutat és cada vegada major. Però volem que seguisca creixent i la implantació de formació universitària reglada, a través de cursos i màsters, és un pas importantíssim per a aconseguir-ho”, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.