fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real millorar脿 la seguretat en el carril bici del carrer Ermita amb la renovaci贸 del sistema de pilones

Vila-real millorar脿 la seguretat en el carril bici del carrer Ermita amb la renovaci贸 del sistema de pilones

El pressupost per a 2021 de l’Ajuntament de Vila-real inclou una partida de 35.000 euros per a la renovaci贸 del sistema de pilones que separen el carril bici de la cal莽ada al carrer Ermita amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris d’aquesta cicle via.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que en l’actualitat 鈥渓es pilones que delimiten el carril bici presenten una important problem脿tica ja que s贸n objecte de constants desperfectes per part dels conductors de vehicles, que no sempre respecten aquests sistemes de separaci贸, la qual cosa deixa als usuaris del carril bici exposats i suposa un risc per a la seguretat vi脿ria鈥.

Des del departament de Mobilitat s’ha optat per substituir aquestes pilones per un altre sistema de delimitaci贸 del carril bici, a manera de vorada, m茅s resistent i a prova dels danys i trencaments ocasionats pels vehicles. De moment, el pressupost contempla una partida econ貌mica per a la substituci贸 d’aquestes pilones en el carril bici de l’Ermita, a manera de prova pilot, per un import de 35.000 euros.

Obiol ha recordat que actualment Vila-real compta amb una xarxa de carrils bici de prop de 8 quil貌metres, incloent la via que uneix el nucli urb脿 amb l’Ermita, a m茅s del circuit que conformen els carrils bici dels pol铆gons industrials de les Voltes, Mol铆 Nou, carretera d’Onda i Travessa, constru茂ts amb motiu de les obres de modernitzaci贸 de les 脿rees industrials. A m茅s, Vila-real compta tamb茅 amb una connexi贸 ciclopeatonal paral路lela a la carretera CV-185 en direcci贸 a Borriana. El regidor de Territori ha destacat que 鈥渓a construcci贸 de la ronda Sud-oest ampliar脿 aquesta xarxa amb altres 3,5 quil貌metres de carril bici, la qual cosa suposar脿 un nou avan莽 per a la promoci贸 de la mobilitat sostenible i l’煤s de mitjans de transport alternatius i menys contaminants com la bicicleta o els patinets鈥.

L’脿rea de Territori treballa en la redacci贸 del futur Pla de Mobilitat Sostenible, en la qual es contempla ampliar aquesta xarxa de carrils bici i ciclocarrers fins als 35 quil貌metres en total, en una clara mostra que 鈥渄es d’aquest equip de govern apostem per una mobilitat sostenible, adaptada a les necessitats d’una ciutat del segle XXI鈥, conclou Obiol.
De la mateixa manera, el pressupost municipal per a l’any vinent tamb茅 incorpora la inversi贸 necess脿ria per a licitar el servei gratu茂t de pr茅stec de bicicletes Bicivila’t amb l’objectiu de modernitzar i millorar el sistema de lloguer de bicicletes. La licitaci贸 contemplar脿 la introducci贸 de les noves tecnologies amb les quals es pret茅n aconseguir una major flexibilitat i ampliaci贸 del servei p煤blic. Aix铆, el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient que dirigeix el regidor Jos茅 Ram贸n Ventura Chalmeta ha treballat en l’elaboraci贸 d’un plec de condicions que inclouria la geolocalitzaci贸 de les bicicletes amb la qual s’aconseguiria un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes repartits per tota la ciutat. El sistema, al qual es tindria acc茅s per app m貌bil o amb targeta, permetria que les bicicletes estiguen geolocalitzades en tot moment, facilitaria el seu aparcament i ho faria a m茅s compatible amb l’煤s de les bicicletes privades. Un altre dels aspectes que es contempla per a la licitaci贸 del servei 茅s la inclusi贸 de bicicletes el猫ctriques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.