fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real millorarà la seguretat en el carril bici del carrer Ermita amb la renovació del sistema de pilones

Vila-real millorarà la seguretat en el carril bici del carrer Ermita amb la renovació del sistema de pilones

El pressupost per a 2021 de l’Ajuntament de Vila-real inclou una partida de 35.000 euros per a la renovació del sistema de pilones que separen el carril bici de la calçada al carrer Ermita amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris d’aquesta cicle via.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que en l’actualitat “les pilones que delimiten el carril bici presenten una important problemàtica ja que són objecte de constants desperfectes per part dels conductors de vehicles, que no sempre respecten aquests sistemes de separació, la qual cosa deixa als usuaris del carril bici exposats i suposa un risc per a la seguretat viària”.

Des del departament de Mobilitat s’ha optat per substituir aquestes pilones per un altre sistema de delimitació del carril bici, a manera de vorada, més resistent i a prova dels danys i trencaments ocasionats pels vehicles. De moment, el pressupost contempla una partida econòmica per a la substitució d’aquestes pilones en el carril bici de l’Ermita, a manera de prova pilot, per un import de 35.000 euros.

Obiol ha recordat que actualment Vila-real compta amb una xarxa de carrils bici de prop de 8 quilòmetres, incloent la via que uneix el nucli urbà amb l’Ermita, a més del circuit que conformen els carrils bici dels polígons industrials de les Voltes, Molí Nou, carretera d’Onda i Travessa, construïts amb motiu de les obres de modernització de les àrees industrials. A més, Vila-real compta també amb una connexió ciclopeatonal paral·lela a la carretera CV-185 en direcció a Borriana. El regidor de Territori ha destacat que “la construcció de la ronda Sud-oest ampliarà aquesta xarxa amb altres 3,5 quilòmetres de carril bici, la qual cosa suposarà un nou avanç per a la promoció de la mobilitat sostenible i l’ús de mitjans de transport alternatius i menys contaminants com la bicicleta o els patinets”.

L’àrea de Territori treballa en la redacció del futur Pla de Mobilitat Sostenible, en la qual es contempla ampliar aquesta xarxa de carrils bici i ciclocarrers fins als 35 quilòmetres en total, en una clara mostra que “des d’aquest equip de govern apostem per una mobilitat sostenible, adaptada a les necessitats d’una ciutat del segle XXI”, conclou Obiol.
De la mateixa manera, el pressupost municipal per a l’any vinent també incorpora la inversió necessària per a licitar el servei gratuït de préstec de bicicletes Bicivila’t amb l’objectiu de modernitzar i millorar el sistema de lloguer de bicicletes. La licitació contemplarà la introducció de les noves tecnologies amb les quals es pretén aconseguir una major flexibilitat i ampliació del servei públic. Així, el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient que dirigeix el regidor José Ramón Ventura Chalmeta ha treballat en l’elaboració d’un plec de condicions que inclouria la geolocalització de les bicicletes amb la qual s’aconseguiria un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes repartits per tota la ciutat. El sistema, al qual es tindria accés per app mòbil o amb targeta, permetria que les bicicletes estiguen geolocalitzades en tot moment, facilitaria el seu aparcament i ho faria a més compatible amb l’ús de les bicicletes privades. Un altre dels aspectes que es contempla per a la licitació del servei és la inclusió de bicicletes elèctriques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.