fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real només disposa d’una bici per a usar dins del sistema Bicivila’t

Vila-real només disposa d’una bici per a usar dins del sistema Bicivila’t

De les vuit estacions que hi ha per a promocionar l’ús de la bicicleta a Vila-real, només hi ha tres que funcionen i entre les tres tan sols s’oferix una bicicleta.

Una bicicleta per a una ciutat de més de 50.000 habitants. Este és el resum del servei Bicicila’t que, se suposa, ha de promocionar l’ús de les bicicletes com a transport públic entre els veïns.

I el que és pitjor, de les vuit estacions que hi ha a la ciutat, cinc d’elles no funcionen. Un fet que posa de manifest “la nefasta gestió de l’Ajuntament de Vila-real dels recursos públics”, tal com ha lamentat el regidor del PP, Carlos Gil.

Davant esta desoladora situació d’abandó, el PP ha presentat una moció en la qual se sol·licita que es recupere el manteniment d’este servei i que siga de qualitat per a poder promocionar el seu ús.

Este servei mai ha comptat amb el suport del PSOE de la localitat, ja que “és un servei que funciona en moltes localitats similars a les de Vila-real, com per exemple Castelló” però que “la falta de suport de l’Ajuntament de Vila-real ha fet que mai funcione ni es promocione”.

El servei ha de comptar amb una flota de bicis perquè els veïns puguen usar-les de manera gratuïta amb un registre i les bicis s’han de deixar en les diferents estacions que estan repartides per la localitat.

La moció del PP estima que “s’ha de millorar la senyalització dels carrils bici de la localitat, així com els carrers de trànsit inferior als 30 KM/H” alhora que “s’han de crear nous”.

“No obstant això, la gestió d’este servei no podria ser més desastrosa, ja que han abandonat per complet l’aposta pel medi ambient i el transport sostenible”, ja que, “no tenen excuses per a haver deixat de las un servei tan econòmic com aquest”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.