fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real obt茅 un nou taller d鈥檕cupaci贸 de la Generalitat per a donar treball i formaci贸 a 30 persones en atur

Vila-real obt茅 un nou taller d鈥檕cupaci贸 de la Generalitat per a donar treball i formaci贸 a 30 persones en atur

El programa t茅 un pressupost de 724.075 euros, subvencionats per Labora, i comptar脿 amb tres especialitats de jardineria, agricultura i atenci贸 sociosanit脿ria.

L鈥橝juntament de Vila-real ha aconseguit finan莽ament de la Generalitat per a desenvolupar, a partir de l鈥檕ctubre, un nou taller d鈥檕cupaci贸 que donar脿 formaci贸 remunerada a m茅s de 30 persones durant un any. El programa comptar脿 amb un pressupost de 724.075 euros, subvencionats pel servei Labora de la Generalitat, i es desenvolupar脿 en tres especialitats formatives: jardineria, agricultura i atenci贸 sociosanit脿ria, donant d鈥檃questa manera continu茂tat a l鈥櫭簂tim taller d鈥檕cupaci贸. A m茅s dels 30 alumnes-treballadors (10 per especialitat), donar脿 ocupaci贸 tamb茅 a altres sis persones, que conformaran l鈥檈quip directiu i docent. En aquest cas, el proc茅s selectiu del personal ja ha comen莽at.

鈥淓ls tallers d鈥檕cupaci贸 s贸n uns dels programes dels que m茅s orgullosos ens sentim, perqu猫 amb ells millorem les compet猫ncies i la formaci贸 de persones a l鈥檃tur per a ajudar-les en la incorporaci贸 al mercat laboral en sectors de treball significatius i en creixement, com s贸n en aquest cas el sector sociosanitari, l鈥檃gricultura ecol貌gica o el manteniment de jardins鈥, explica el regidor d鈥橢conomia, Xus Madrigal. L鈥檈dil recorda que aquests programes formen part de les pol铆tiques municipals de lluita contra l鈥檃tur, que en l鈥檃ny 2020 es van veure reflectides en una inversi贸 de 2,1 milions d’euros a trav茅s d鈥11 plans d’ocupaci贸 finan莽ats per la Generalitat, la Diputaci贸 i el Govern central que van beneficiar m茅s de 150 persones en atur. 鈥淭ot i que seguim preocupats i ocupats en lluitar contra l鈥檃tur a la nostra ciutat, l鈥檈sfor莽 d鈥檃quests 煤ltims anys no sols de l鈥橝juntament sin贸, sobretot, del nostre teixit socioecon貌mic, ens segueix situant com a la ciutat amb menys atur de la Comunitat Valenciana, a pesar de l鈥檌mpacte de la covid-19 en les xifres de desocupaci贸鈥, afegeix Madrigal.

El nou taller d鈥檕cupaci贸 es desenvolupar脿 des del 15 d鈥檕ctubre de 2021 fins el 14 d鈥檕ctubre de 2022, i tindr脿 com a seu la Biblioteca Universit脿ria del Coneixement (BUC), centre homologat per Labora. Quant a les practiques formatives, es desenvoluparan en les instal路lacions del Centre Experimental de la Conselleria d鈥橝gricultura a la carretera d鈥橭nda, per a l鈥檈specialitat d鈥橝gricultura; als espais verds municipals, l鈥檈specialitat de Jardineria; i en diferents centres sociosanitaris de titularitat de la Generalitat Valenciana a Vila-real, per a l鈥檈specialitat d鈥檃tenci贸 sociosanit脿ria. A trav茅s de les sessions te貌riques i pr脿ctiques, els 30 beneficiaris del programa obtenen un any de treball remunerat amb el salari m铆nim interprofessional (SMI) i a m茅s compten amb una formaci贸 per a l’obtenci贸 de certificats professionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.