fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real participa en la campanya de Prevenci贸 d’Addiccions amb Perspectiva de G猫nere a trav茅s de la UPCCA

Vila-real participa en la campanya de Prevenci贸 d’Addiccions amb Perspectiva de G猫nere a trav茅s de la UPCCA

La Unitat de Prevenci贸 Comunit脿ria de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Vila-real col路labora, al costat de la resta de les UPCCA de la Comunitat Valenciana, en la Jornada Prevenci贸 d’Addiccions amb Perspectiva de G猫nere, que se celebrar脿 en l铆nia el pr貌xim 10 de mar莽.

Destinada a agents d’igualtat, professionals de la prevenci贸 de conductes addictives, professorat, fam铆lies, joves i tota persona relacionada amb l’脿mbit de la joventut i la salut, la campanya vol evidenciar els estereotips de g猫nere en relaci贸 amb les addiccions en una jornada pionera en el seu 脿mbit.

A trav茅s d’una metodologia principalment participativa, el taller, que es desenvolupar脿 el 10 de mar莽, de 17 a 20 hores, s’estructura en vuit pon猫ncies. En aquestes, es compartiran diferents exemples d’experi猫ncies reeixides, establint sinergies i creant un treball en xarxa. Conscients de la falta d’inclusi贸 de la perspectiva de g猫nere en els programes de prevenci贸 de les conductes addictives desenvolupats en els 煤ltims 30 anys, les UPCCA pretenen analitzar i donar visibilitat a les representacions socials dels consums de subst脿ncies per a les dones.
鈥淢algrat que ja est脿 establit que la salut est脿 determinada per m煤ltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, l’entorn o l’acc茅s als serveis i al mercat laboral, es troba a faltar una visi贸 transversal que tamb茅 incloga les q眉estions de g猫nere. Per aix貌, la jornada s’al莽a com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar els seus punts cecs鈥, explica el responsable de l鈥橴PCCA de Vila-real, Jos茅 Gisbert. Aix铆, s’intentar脿 respondre a q眉estions com quina 茅s l’afectaci贸 diferencial del consum d’alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu les situa en perill davant agressions sexuals.
L’assist猫ncia a la jornada 茅s gratu茂ta i les inscripcions estaran obertes fins al 8 de mar莽 en https://bit.ly/37kuvu7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.