fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real porta al jutjat la lluita per salvar l’Hostal del Rei i interposa una demanda per anul路lar la venda de l’hist貌ric edifici

Vila-real porta al jutjat la lluita per salvar l’Hostal del Rei i interposa una demanda per anul路lar la venda de l’hist貌ric edifici

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, anuncia l’actuaci贸 municipal i recorda que l’immoble 茅s l’煤nic Monument Nacional de la ciutat.

La lluita de l’Ajuntament de Vila-real perqu猫 l’Hostal del Rei, l’煤nic edifici que queda de l’猫poca fundacional de la ciutat i protegit com a Monument Nacional amb el conjunt de la pla莽a porticada de la Vila, ha arribat als jutjats. L’alcalde, Jos茅 Benlloch, ha anunciat este mat铆 la interposici贸 d’una demanda contra la compravenda de l’immoble per part de Bankia a un particular, en la qual se sol路licita la nul路litat de l’operaci贸, que es considera “il路legal” en vulnerar principis de la llei de patrimoni com el dret de prefer猫ncia de l’Administraci贸, entre altres.

“Sempre hem dit que anem a lluitar amb totes les armes al nostre abast per a salvar l’Hostal del Rei, perqu猫 estem conven莽uts que la millor manera de protegir el nostre patrimoni 茅s que siga de tots. Per a莽貌, a m茅s de la campanya que vam iniciar fa uns mesos i que intensificarem, ens veiem obligats ara a acudir a la just铆cia per a defensar els drets dels vila-realencs i l’inter茅s de la ciutat”, valora l’alcalde.

“L’Hostal del Rei”, argumenta, “茅s l’煤nic edifici declarat Monument Nacional per part de l’Estat a Vila-real, i ara Bankia -que 茅s l’Estat perqu猫 est脿 nacionalitzada- ho ven de mala fe. 脡s que els vila-realencs no tenim dret a qu猫 l’Estat tinga patrimoni a la ciutat, que puga cedir per a l’煤s del municipi? No ens maltracta prou amb la comissaria, amb l’estaci贸 de tren o amb la rotonda d’acc茅s a la ciutat? Fa 40 anys que l’Estat no sap on est脿 Vila-real”, lamenta l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.