fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real presenta l’oficina Eurodesk per a la gesti贸 de projectes i ajudes europees

Vila-real presenta l’oficina Eurodesk per a la gesti贸 de projectes i ajudes europees

El regidor Xavier Ochando destaca la incorporaci贸 de Vila-real a la xarxa d’informaci贸 de la UE amb l’煤nica seu de Castell贸 com a exemple de la posici贸 referent de la ciutat en pol铆tiques de joventut.

L鈥橢spai Jove ha preparat divendres que ve una jornada de presentaci贸 de la nova oficina Eurodesk, la xarxa d’informaci贸 juvenil i gesti贸 de projectes i subvencions europees a la qual s’ha sumat enguany la Regidoria de Joventut per a afavorir la comunicaci贸 entre la Comissi贸 Europea i els joves de la zona d’influ猫ncia de l’oficina local, 煤nica a la prov铆ncia. La jornada comen莽ar脿 a les 10.00 hores i est脿 dirigida principalment a associacions i entitats locals, per la qual cosa s’ha convidat a participar als regidors i t猫cnics de Joventut de la prov铆ncia, aix铆 com al diputat provincial de l’脿rea i els responsables del desenvolupament del programa Xarxa Jove.

鈥淰olem traslladar a tots els implicats en el desenvolupament de pol铆tiques i projectes juvenils qu猫 茅s l’oficina Eurodesk i totes les possibilitats que ofereix, no solament en l’脿mbit local sin贸 tamb茅 per a tota la prov铆ncia鈥, explica el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui recorda que la incorporaci贸 a la xarxa s’emmarca en la vocaci贸 de capitalitat de serveis de la ciutat en un sector, a m茅s, 鈥渆n el qual Vila-real ha vingut marcant la pauta en els 煤ltims anys, com 茅s el de les pol铆tiques de joventut鈥. La sessi贸 servir脿 tamb茅 per a informar sobre les activitats del programa de mobilitat, joventut, educaci贸 i esports Erasmus+, que s’implementar脿 fins a 2020, un dels pilars del servei Eurodesk.

Amb aquest objectiu, la sessi贸 comptar脿 amb la projecci贸 de v铆deos del Servei de Voluntariat Europeu i projectes impulsats dins del programa Erasmus+. A m茅s, en la xarrada, en la qual prendr脿 part tant el t猫cnic de l’oficina com el regidor de Joventut, intervindr脿 tamb茅 el responsable de l’oficina Eurodesk d’Alaqu脿s, amb m茅s de 15 anys d’experi猫ncia en la gesti贸 de programes europeus. 鈥淟a seua aportaci贸 ens permetr脿 con茅ixer com l’oficina multiplicadora de Vila-real pot servir de dinamitzaci贸 de tot el territori, promovent l’acc茅s a projectes i ajudes europees que poden ser molt interessants per a tota la prov铆ncia鈥, assenyala Ochando. En aquesta l铆nia, el responsable municipal de Joventut recorda que, a trav茅s la xarxa europea d’informaci贸 juvenil, s’est脿 treballant ja en diversos projectes relacionats amb el voluntariat, el patrimoni o f贸rmules per a ampliar la democr脿cia participativa.

Despr茅s de la presentaci贸, l’oficina Eurodesk de Vila-real estrenar脿 dilluns que ve un perfil en Facebook (Eurodesk Vila-real) i en Twitter (@VilaEurodesk), com a canals de promoci贸 i difusi贸 de les possibilitats que Europa ofereix per als joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.