fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real reconeix amb els Premis 20 de Febrer els valors i la capacitat de superació de l’Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó, Manuel Usó i Paula Pérez

Vila-real reconeix amb els Premis 20 de Febrer els valors i la capacitat de superació de l’Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó, Manuel Usó i Paula Pérez

L’Ajuntament de Vila-real ha entregat aquesta vesprada els Premis 20 de Febrer, que reconeixen a persones o entitats destacades per la seua trajectòria d’implicació en la vida del municipi.

L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner ha acollit la cerimònia d’homenatge als guardonats, que en aquesta edició han sigut: l’Hostal Sant Joan, la periodista Pilar Cerisuelo, la catedràtica i filòloga especialitzada en literatura medieval Rosanna Cantavella, el president del Club Ciclista de Vila-real, Pascual Falcó Sala, Saleta, el president de la secció local de l’Adoració Nocturna, Manuel Usó Cheza, el Roget, i la infermera jubilada Paula Pérez Luceño.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat en la seua intervenció que amb la concessió dels Premis 20 de Febrer, la ciutat distingeix “la vocació de servei públic i la dedicació als altres” dels guardonats. “En el món de l’hostaleria i la restauració, els mitjans de comunicació, la cultura, l’esport, la tradició i la devoció, la salut pública. És tot un orgull tindre persones tan brillants representant el nom de Vila-real allà on van”, ha afirmat Benlloch. El primer edil ha reconegut que “tots ells representen els grans valors del poble. La nostra capacitat de superació i resistència. El nostre cor de poble que batega en un cos de ciutat que avança”.

A més, Benlloch ha subratllat que tots ells són “clars exponents de les quatre marques de ciutat que ens guien en el nostre camí cap al futur: Paula Peréz i Pascual Falcó, ambaixadors de la Ciutat de la Salut i de l’Esport; Rosanna Cantavella i Manuel Usó, cadascú des del seu àmbit, transmetent els valors d’una Ciutat Educadora; Pilar Cerisuelo, referent de la nostra marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació en el marc d’un sector en constant evolució tecnològica; com a innovador ha sigut també al llarg de la seua història l’Hostal Sant Joan, emmarcat en l’aposta de Vila-real com a Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments”.

L’alcalde ha tingut també unes paraules en record de les víctimes de la pandèmia, especialment dels vila-realencs i vila-realenques que han perdut la vida en aquests mesos i les seues famílies. Benlloch ha explicat que, a causa de la crisi sanitària, el lliurament dels Premis 20 de Febrer no s’ha pogut realitzar, com és tradicional, durant les festes fundacionals, però ha remarcat que “quina millor data per a fer-ho que ara, en ple mes de maig, molt prop del dia de sant Pasqual, el nostre patró”.

L’Hostal Sant Joan, propietat de la família Sancho Salvador, és un dels establiments més antics i de major arrelament a la ciutat, amb una important presència en l’activitat sociocultural vila-realenca i contínua col·laboració amb el consistori. La periodista Pilar Cerisuelo és directora del programa de televisió Cuatro al día, membre de l’Acadèmia de Televisió, pregonera de la Setmana Santa local en 2018. Rosanna Cantavella, filòloga especialitzada en literatura medieval i catedràtica, membre vitalícia de la Universitat de Cambridge, qui va llegir la Carta Pobla en l’acte d’homenatge a la fundació de Vila-real en 2018. Pascual Falcó Sala, Saleta, president del Club Ciclista Vila-real, promotor del Gran Premi Vila-real de ciclisme i persona molt implicada en la vida esportiva de la ciutat; Manuel Usó Cheza, el Roget, carnisser de professió i president de la secció local de l’Adoració Nocturna Espanyola; i Paula Pérez Luceño, infermera jubilada i implicada en la defensa de drets civils, humans i socials, cacereña de naixement però vila-realenca de cor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.