fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real redobla esforços en la lluita contra els mosquits

Vila-real redobla esforços en la lluita contra els mosquits

L’Ajuntament de Vila-real, a través d’una empresa local, ha posat en marxa aquesta mateixa setmana la campanya de tractament per a combatre i prevenir l’aparició de plagues de mosquits.

Amb aquest objectiu, una brigada especialitzada recorrerà el terme municipal per a aplicar productes larvicides i adulticides en prop de 4.000 embornals i espais públics de la ciutat que ho requerisquen. A més, les actuacions urbanes es completaran amb la intervenció en parcel·les privades, en una línia d’acció empresa ja l’any passat que es reforçarà en aquest mandat amb l’aprovació d’una ordenança específica i la realització de campanyes de difusió i sensibilització ciutadana.

“L’Ajuntament de Vila-real no hem escatimat esforços per posar totes les mesures al nostre abast per a lluitar contra les molestes i nocives plagues de mosquits, que tants problemes han ocasionat entre els nostres veïns en els últims anys. En aquesta línia anem a seguir treballant, redoblant més si és possible els esforços per a atallar la proliferació d’insectes amb totes aquelles mesures que estiguen en la nostra mà i, per descomptat, tenint en compte les indicacions que ens arriben del Servei Provincial de Control de Plagues, que és l’organisme responsable de coordinar a tots els ajuntaments per a garantir una lluita efectiva contra els mosquits”, assenyala la regidora de Sanitat, Silvia Gómez. En aquesta línia, l’edil recorda la importància de comptar amb una coordinació supramunicipal en una qüestió que, “com no ens cansem de recordar, no entén de fronteres”. “De moment”, matisa Gómez, “només hem rebut recomanacions genèriques, que per descomptat seguim rigorosament, però confiem que els tècnics del servei provincial puguen avaluar i identificar prompte l’existència de possibles focus d’actuació prioritària”.

El tractament contra els mosquits es perllongarà des de març fins a novembre i s’estendrà per tot el terme municipal, dividit en 10 zones principals, com el Madrigal, Molí Nou, plaça del Llaurador o entorn de la piscina coberta, entre uns altres. “Però no solament estem actuant amb tractaments localitzats; des de fa ja diversos mesos estem treballant en la redacció d’una nova ordenança municipal que reglamente l’actuació en parcel·les privades, ja que és en l’espai privat on es localitzen la major part dels llocs de posada i reproducció del mosquit tigre”, assenyala Gómez. “Per a una lluita efectiva contra aquest insecte és imprescindible la col·laboració ciutadana; per això hem elaborat una normativa específica, que aprovarem en les pròximes setmanes, que pretén aportar la informació, solucions i consells als veïns per a evitar la presència i l’expansió dels mosquits”, detalla la responsable de Sanitat. A més, l’ordenança dotarà al consistori “de les eines per a fer complir les mesures necessàries per a evitar la proliferació i les plagues d’insectes”.

Aquesta ordenança i l’aplicació de tractaments larvicides i adulticides es completaran amb campanyes informatives, de difusió i de conscienciació ciutadana.

“Sabem que és molt difícil acabar completament amb el problema dels mosquits, però tant des de l’Ajuntament com des del Servei de Control de Plagues de la Diputació anem a bolcar-nos en la lluita i la prevenció de l’aparició de plagues. Per a això, és imprescindible també comptar amb la col·laboració dels veïns i veïnes”, conclou Gómez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.