fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real salda 164.000 euros d’hores extraordinàries i ajudes de jubilació anticipada al personal municipal

Vila-real salda 164.000 euros d’hores extraordinàries i ajudes de jubilació anticipada al personal municipal

L’Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda al pagament d’hores extraordinàries i premis de jubilació anticipada a funcionaris municipals que estaven pendents de liquidar des del passat exercici.

En total, la quantitat que es pagarà pròximament ascendeix a 164.000 euros, dels quals 104.000 euros corresponen a hores extraordinàries del personal municipal, mentre que els 60.000 euros restants són ajudes als funcionaris que s’han jubilat de manera anticipada. L’alcalde ha signat, amb data del 2 de febrer, una provisió per a pagar aquestes quantitats a través d’una modificació de crèdit via el pressupost prorrogat de 2020 que actualment està en vigor. D’aquesta manera, l’Ajuntament abonarà la totalitat d’hores extraordinàries que van quedar pendents del passat exercici fins al mes de desembre de 2020.
“L’Ajuntament està en un moment econòmic delicat, en el qual hem de gestionar les crisis del passat que ens va deixar el PP, les del deute i l’urbanisme, però també l’actual crisi econòmica per la pandèmia; la prova d’aquestes dificultats és que encara no hem pogut aprovar el nou pressupost, però estem fent tots els esforços per a complir amb els compromisos pendents”, assenyala l’alcalde, José Benlloch. “En aquest cas, la nostra voluntat és saldar com més prompte millor les quantitats que es deuen al personal municipal i per això des de l’Alcaldia hem tramitat una modificació de crèdit en el Capítol 1 del pressupost prorrogat per a poder pagar el més ràpid possible aquests 164.000 euros i liquidar la totalitat d’hores extraordinàries que es devien del passat any”, afig l’alcalde.
Benlloch ha explicat que també s’està gestionant la fórmula per a disposar de recursos amb la finalitat de pagar, quan siga possible, la productivitat als funcionaris des del 31 de març de 2020, que també es deu.

Finalment, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament haurà de fer front en el nou pressupost a un increment del Capítol 1, corresponent a les despeses de Personal, de 794.553 euros. Aquesta xifra és la suma de l’augment del 0,9% en el salari dels empleats públics, aprovat pel Govern central, i que ascendeix a 365.693 euros, al que s’uneix un increment en els costos de la Seguretat Social, que suposa altres 371.868 euros. “En total són quasi 800.000 euros més en el capítol de Personal que haurem d’afrontar en 2021, alguna cosa que, unit a les recents resolucions i sentències urbanístiques heretades de la gestió del PP, ens ha obligat a refer la proposta de pressupost i plantejar uns nous comptes per a fer front a totes aquestes contingències”, conclou l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.