fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real se situa en el mapa del turisme religi贸s amb l’adhesi贸 de sant Pasqual a la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

Vila-real se situa en el mapa del turisme religi贸s amb l’adhesi贸 de sant Pasqual a la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

La jornada posa el colof贸 a l’any del Centenari del patronatge amb la mirada posada en l’aniversari de la beatificaci贸 i la previsi贸 d’incrementar el nombre de visitants a la bas铆lica.

La Biblioteca Universit脿ria del Coneixement (BUC) ha acollit la jornada Posada en valor del patrimoni cultural intangible: la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana, organitzada per l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme (AVT), amb el suport de l’Ajuntament. Una sessi贸 emmarcada en el Centenari del patronatge de sant Pasqual sobre la ciutat i que serveix com a colof贸 a tot un any de commemoracions.

El secretari auton貌mic de l’AVT, Francesc Colomer, ha sigut l’encarregat d’inaugurar el congr茅s i ha assegurat que “el turisme religi贸s ha de ser una de les nostres prioritats. Hem de seguir formulant aliances per a crear un ecosistema en el qual potenciem les nostres singularitats, perqu猫 nom茅s a trav茅s de la diferenciaci贸 arribarem a aquelles persones que cerquen el model que els podem oferir”.

En este sentit, el tinent d’alcalde Emilio Obiol, que ha acompanyat a Colomer durant l’inici, ha explicat que “este equip de govern ha apostat de manera decidida pel turisme religi贸s des del primer dia i, tot i que som conscients que Vila-real juga en una divisi贸 tur铆stica menor, sabem que en l’脿mbit religi贸s tenim les de guanyar, i a莽貌 es fa marcant la difer猫ncia”.

“El principal atractiu de la nostra ciutat 茅s sant Pasqual, del que enguany hem celebrat els 100 anys de patronatge sobre la ciutat i que en 2018 complir脿 400 anys des de la seua beatificaci贸”, ha apuntat. “Per este motiu, pensem que associar el patr贸 amb la ruta del sant grial pot ser interessant per a ambdues parts, ja que el sant ha estat molt lligat a este element”, assenyala. En esta l铆nia, Obiol afirma que la ciutat aspira al fet que “una gran part dels visitants del sant grial tinga coneixement de sant Pasqual i viceversa”. “Les xifres s贸n modestes, tenim uns 3.000 visitants anuals a la bas铆lica i reial capella, per貌 sabem que podem cr茅ixer i superar els quatre autobusos setmanals de l’Inserso que cada setmana arriben fins a la nostra ciutat i molt m茅s”, manifesta.

Per la seua banda, l’edil de Turisme i Congressos, Diego Vila, apunta que “Vila-real t茅 potencial per a atraure visites i el turisme religi贸s no nom茅s est脿 dirigit a persones creients, ja que es tracta del nostre patrimoni, la nostra cultura i la nostra hist貌ria i en este sentit anem a treballar perqu猫 cada vegada m茅s persones ens coneguen”.

Colomer ha indicat que “esta jornada 茅s il路lusionant, ja que es va gestar en una visita en la qual vaig poder con茅ixer enclavaments de Vila-real molt especials i, sobretot, vaig comprovar la devoci贸 que a tanta gent mou i que a l’hora de viatjar no 茅s imprescindible”.

“El turisme 茅s un recurs molt valu贸s en el nostre territori i una bona gesti贸 de l’oferta i el producte pot mobilitzar a milions de persones en el m贸n”, ha afegit. “Nom茅s en 2017, el turisme ha arrossegat a 1.200 milions de persones i en 2030 la xifra ascendir脿 a 1.800”, indica, “per tant, no 茅s una frivolitat, el turisme ens vacuna contra la intoler脿ncia, 茅s la resposta que canviar脿 el m贸n”. Aix铆, aposta per fer “un producte de llarg recorregut i molta pedagogia que el nostre territori, si vol, pot”.

La jornada compta amb confer猫ncies, taules redones i presentacions de productes tur铆stics i rutes culturals, com el projecte de Vila-real. A les 18.00 hores tindr脿 lloc la cloenda, a c脿rrec de l’edil Vila i el director d’Estrat猫gia Territorial Tur铆stica de l’AVT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.