fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real se situa en el mapa del turisme religiós amb l’adhesió de sant Pasqual a la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

Vila-real se situa en el mapa del turisme religiós amb l’adhesió de sant Pasqual a la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana

La jornada posa el colofó a l’any del Centenari del patronatge amb la mirada posada en l’aniversari de la beatificació i la previsió d’incrementar el nombre de visitants a la basílica.

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit la jornada Posada en valor del patrimoni cultural intangible: la ruta del Grial de la Comunitat Valenciana, organitzada per l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), amb el suport de l’Ajuntament. Una sessió emmarcada en el Centenari del patronatge de sant Pasqual sobre la ciutat i que serveix com a colofó a tot un any de commemoracions.

El secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, ha sigut l’encarregat d’inaugurar el congrés i ha assegurat que “el turisme religiós ha de ser una de les nostres prioritats. Hem de seguir formulant aliances per a crear un ecosistema en el qual potenciem les nostres singularitats, perquè només a través de la diferenciació arribarem a aquelles persones que cerquen el model que els podem oferir”.

En este sentit, el tinent d’alcalde Emilio Obiol, que ha acompanyat a Colomer durant l’inici, ha explicat que “este equip de govern ha apostat de manera decidida pel turisme religiós des del primer dia i, tot i que som conscients que Vila-real juga en una divisió turística menor, sabem que en l’àmbit religiós tenim les de guanyar, i açò es fa marcant la diferència”.

“El principal atractiu de la nostra ciutat és sant Pasqual, del que enguany hem celebrat els 100 anys de patronatge sobre la ciutat i que en 2018 complirà 400 anys des de la seua beatificació”, ha apuntat. “Per este motiu, pensem que associar el patró amb la ruta del sant grial pot ser interessant per a ambdues parts, ja que el sant ha estat molt lligat a este element”, assenyala. En esta línia, Obiol afirma que la ciutat aspira al fet que “una gran part dels visitants del sant grial tinga coneixement de sant Pasqual i viceversa”. “Les xifres són modestes, tenim uns 3.000 visitants anuals a la basílica i reial capella, però sabem que podem créixer i superar els quatre autobusos setmanals de l’Inserso que cada setmana arriben fins a la nostra ciutat i molt més”, manifesta.

Per la seua banda, l’edil de Turisme i Congressos, Diego Vila, apunta que “Vila-real té potencial per a atraure visites i el turisme religiós no només està dirigit a persones creients, ja que es tracta del nostre patrimoni, la nostra cultura i la nostra història i en este sentit anem a treballar perquè cada vegada més persones ens coneguen”.

Colomer ha indicat que “esta jornada és il·lusionant, ja que es va gestar en una visita en la qual vaig poder conéixer enclavaments de Vila-real molt especials i, sobretot, vaig comprovar la devoció que a tanta gent mou i que a l’hora de viatjar no és imprescindible”.

“El turisme és un recurs molt valuós en el nostre territori i una bona gestió de l’oferta i el producte pot mobilitzar a milions de persones en el món”, ha afegit. “Només en 2017, el turisme ha arrossegat a 1.200 milions de persones i en 2030 la xifra ascendirà a 1.800”, indica, “per tant, no és una frivolitat, el turisme ens vacuna contra la intolerància, és la resposta que canviarà el món”. Així, aposta per fer “un producte de llarg recorregut i molta pedagogia que el nostre territori, si vol, pot”.

La jornada compta amb conferències, taules redones i presentacions de productes turístics i rutes culturals, com el projecte de Vila-real. A les 18.00 hores tindrà lloc la cloenda, a càrrec de l’edil Vila i el director d’Estratègia Territorial Turística de l’AVT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.