fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real seu per primera vegada a la taula a empreses, centres d鈥橣P i Administraci贸

Vila-real seu per primera vegada a la taula a empreses, centres d鈥橣P i Administraci贸

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, presideix una reuni贸 amb representants d鈥橝sebec, instituts i Conselleria per abordar el desajust entre oferta i demanda

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha reunit aquest mat铆 a membres de l’Associaci贸 d’Empreses de Maquin脿ria i B茅ns d’Equip per a la Ind煤stria Cer脿mica (Asebec), representants de la Conselleria d’Educaci贸 i la Taula de Formaci贸 Professional de Vila-real, creada en el marc del projecte Ciutat Educadora, per a cercar solucions conjuntes a la necessitat de m脿 d’obra qualificada en la ind煤stria provincial. D’aquesta manera, Vila-real posa per primera vegada en una mateixa taula de treball les principals parts implicades en una problem脿tica doble: d’una banda, la urg猫ncia de personal format per a la ind煤stria i, de l’altra, les dificultats d’inserci贸 laboral dels joves.

“Els empresaris d’Asebec ens van traslladar les dificultats que estan tenint per a poder atendre la necessitat de m脿 d’obra qualificada en les seues ind煤stries. Una manca de personal que 茅s greu i que ens ha de fer reflexionar sobre el model formatiu que hem creat en aquest pa铆s”, assenyala Benlloch. “Per a莽貌”, afegeix, “vam creure que el millor era, no limitar-nos a escoltar els seus problemes, sin贸 posar-nos ja a treballar i ajuntar en una mateixa taula empresaris, formadors i Administraci贸”. El resultat de la trobada ha sigut una jornada de reflexi贸 sobre possibles mesures a escometre en el futur, que es plasmaran en accions concretes; entre elles, una campanya de suport institucional per part de l’Ajuntament de Vila-real a trav茅s de diferents mitjans per a “prestigiar la formaci贸 professional i conscienciar tant a estudiants com a les fam铆lies de les possibilitats que ofereixen els cicles d’FP associats a la ind煤stria, amb una inserci贸 laboral del 100% dels alumnes”, detalla Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.