Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real seu per primera vegada a la taula a empreses, centres d’FP i Administració

Vila-real seu per primera vegada a la taula a empreses, centres d’FP i Administració

L’alcalde, José Benlloch, presideix una reunió amb representants d’Asebec, instituts i Conselleria per abordar el desajust entre oferta i demanda

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reunit aquest matí a membres de l’Associació d’Empreses de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (Asebec), representants de la Conselleria d’Educació i la Taula de Formació Professional de Vila-real, creada en el marc del projecte Ciutat Educadora, per a cercar solucions conjuntes a la necessitat de mà d’obra qualificada en la indústria provincial. D’aquesta manera, Vila-real posa per primera vegada en una mateixa taula de treball les principals parts implicades en una problemàtica doble: d’una banda, la urgència de personal format per a la indústria i, de l’altra, les dificultats d’inserció laboral dels joves.

“Els empresaris d’Asebec ens van traslladar les dificultats que estan tenint per a poder atendre la necessitat de mà d’obra qualificada en les seues indústries. Una manca de personal que és greu i que ens ha de fer reflexionar sobre el model formatiu que hem creat en aquest país”, assenyala Benlloch. “Per açò”, afegeix, “vam creure que el millor era, no limitar-nos a escoltar els seus problemes, sinó posar-nos ja a treballar i ajuntar en una mateixa taula empresaris, formadors i Administració”. El resultat de la trobada ha sigut una jornada de reflexió sobre possibles mesures a escometre en el futur, que es plasmaran en accions concretes; entre elles, una campanya de suport institucional per part de l’Ajuntament de Vila-real a través de diferents mitjans per a “prestigiar la formació professional i conscienciar tant a estudiants com a les famílies de les possibilitats que ofereixen els cicles d’FP associats a la indústria, amb una inserció laboral del 100% dels alumnes”, detalla Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.