Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real s’uneix en una comissió per a commemorar el 400é aniversari de la beatificació de Sant Pasqual el 2018 i 2019

Vila-real s’uneix en una comissió per a commemorar el 400é aniversari de la beatificació de Sant Pasqual el 2018 i 2019

L’alcalde, José Benlloch, i el regidor delegat en la Fundació, Emilio M. Obiol, presideixen la reunió de treball. Dilluns que ve, el cardenal Carlos Amigo oficiarà la santa missa del quart centenari.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit esta vesprada la constitució de la Comissió organitzadora dels actes en commemoració del 400é aniversari de la beatificació de Sant Pasqual, que se celebra durant 2018 i 2019. El quart centenari es compleix exactament dilluns que ve, 29 d’octubre, dia en què el papa Paulo V va signar la butlla que va fer beat el frare franciscà –malgrat que, per un error de transcripció, s’ha cregut fins hui que va ser el 19 d’octubre-. Per a commemorar l’efemèride, el cardenal i arquebisbe emèrit de Sevilla, Carlos Amigo oficiarà la santa missa pontifical del quart centenari. L’endemà, oficiarà una altra missa en el Reial Capella i impartirà una conferència al voltant de la figura del patró de Vila-real.

“La figura de Sant Pasqual ens representa a tots i a totes. Per açò, com ja vam fer en el centenari del patronatge, constituïm esta comissió de treball per a avançar junts en la configuració del programa d’actes que una efemèride com esta mereix”, assenyala Benlloch. Juntament amb l’alcalde, formen part de la comissió el regidor delegat en la Fundació de Sant Pasqual, Emilio M. Obiol, el regidor de Turisme, Diego A. Vila, representants de tots els grups polítics en el consistori, el rector de la basílica, mossén Joaquín, l’associació Amics del Pouet del Sant, Junta Central de Setmana Santa, Junta de Festes, Confraria de la Puríssima Sang i Federació d’Associacions de Veïns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.