fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real suspén les activitats en edificis municipals i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament fins al 14 d’abril

Vila-real suspén les activitats en edificis municipals i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament fins al 14 d’abril

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui un decret pel qual, seguint les recomanacions de l’Agència de Seguretat i Emergències i la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana davant la crisi sanitària pel COVID-19, suspén les activitats municipals i de caràcter privat en edificis municipals així com esdeveniments organitzats per l’Ajuntament fins al pròxim 14 d’abril amb l’objectiu de contindre l’epidèmia de coronavirus.

Benlloch ha constituït aquest matí una mesa de coordinació per a la gestió de la crisi sanitària pel COVID-19 integrat pels departaments de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Sanitat, Esports, Economia, Turisme, Serveis Públics, Serveis Socials, Recursos Humans, Informàtica, Alcaldia i Comunicació. L’òrgan, presidit pel primer edil, estarà coordinat per la primera tinenta d’alcalde, Silvia Gómez.

En la reunió s’han abordat una sèrie de mesures preventives, atesa la circular que l’Agència de Seguretat i Emergències ha remés als ajuntaments de la Comunitat Valenciana sobre la base de les recomanacions de la Conselleria de Sanitat per a la contenció del coronavirus. El decret del primer edil contempla la suspensió de totes les activitats culturals, esportives o socials, tant municipals com privades, que es realitzen en edificis municipals o esdeveniments organitzats per l’Ajuntament fins al pròxim 14 d’abril que suposen la concentració de persones en espais tancats i/o que contemplen la participació de col·lectius de risc com a majors de 65 anys i les persones de totes les edats amb determinades afeccions com a immunodepressió o malalties cròniques.

Això implica el tancament temporal de les instal·lacions esportives municipals així com la cancel·lació de totes les activitats del Servei Municipal d’Esports (SME); també es procedeix al tancament temporal de museus, espais culturals com l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, les biblioteques, sala d’estudi de la BUC i altres immobles municipals on es realitzen activitats com la Casa dels Mundina.

Quant als actes organitzats per col·lectius aliens al consistori, l’Ajuntament revocarà o denegarà les autoritzacions per a l’ús d’immobles municipals fins al 14 d’abril. Respecte a aquells actes organitzats per entitats privades i que no es desenvolupen en immobles municipals, atenent també la recomanació de la Conselleria de Sanitat, s’ha acordat remetre un llistat dels esdeveniments previstos fins al 14 d’abril i esperar les instruccions d’aquest departament sobre la conveniència o no de realitzar-los. En aquest sentit, el decret de l’alcalde sol·licita a les diferents regidories que traslladen les recomanacions contingudes en la circular de l’Agència de Seguretat i Emergències citada anteriorment a les entitats privades de la ciutat perquè adopten les mesures que consideren oportunes.

Les activitats programades fins al 14 d’abril que, fins al moment, han sigut suspeses o ajornades són les següents:
• Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa
• Acte de presentació del Voluntariat pel valencià
• Festival Màgia x Ací
• XII Pregó Musical Ciutat de Vila-real
• Concert inaugural del Festival d’Òpera
• Fira Motor-2 i dinamització en el Mercat Central
• Simposi de Fotografia i Naturalesa
• II Curs d’Alta Gerència sobre l’aplicació de Nous Materials per a Defensa i Seguretat organitzat per la Càtedra d’Innovació Ceràmica
• Concurs de robòtica escolar Vilabot
• Fira de l’Estudiant
• Festivitat del Patriarca Sant Josep del Gremi de Fusters
• Col·loqui amb Rafael Beltrán, organitzat per la Revista Poble
• Festival Missioner de la Congregació de Filles de María Inmaculada
• Presentació del llibre del Xef Bosquet
• Presentació del llibre de Vicent Usó
• Programació cultural: Abonament i Escena Familiar
• Activitats i competicions esportives del Servei Municipal d’Esports
• Cursos de la Universitat Popular

D’altra banda, s’han adoptat una sèrie de mesures de prevenció i higiene en l’àmbit laboral del propi consistori. Entre aquestes es contempla la reducció de visites i reunions amb personal extern a les absolutament imprescindibles i necessàries per a garantir el funcionament del departament; la suspensió de visites divulgatives a dependències municipals; suspensió de cursos o activitats formatives; i no cessió d’espais municipals a altres organitzacions.

El decret també insta a la declaració de ‘zones sensibles’ dins de les dependències municipals en les quals es produeix una major proximitat o concentració de persones, on es reforçaran les mesures de neteja i prevenció per a minimitzar el risc de contagi. En aquest sentit, el departament de Proximitat ha acordat establir un horari restringit en l’àrea d’Atenció i Tràmits a partir d’aquest divendres, de manera que l’atenció presencial únicament es realitzarà de 8 a 10 hores. A partir d’aqueixa hora, l’atenció es realitzarà amb cita prèvia. A més es demana a la ciutadania que faça ús, en la mesura que siga possible, de l’administració electrònica per a formalitzar els seus tràmits.
La mesa de coordinació per a la gestió de la crisi sanitària del COVID-19 realitzarà un seguiment d’aquestes mesures en funció de l’evolució de l’epidèmia durant els pròxims dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.