fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real suspén les activitats municipals per a col·lectius de risc o participació de persones d’altres comunitats per afavorir la contenció del contagi del COVID-19

Vila-real suspén les activitats municipals per a col·lectius de risc o participació de persones d’altres comunitats per afavorir la contenció del contagi del COVID-19

L’alcalde, José Benlloch, dóna trasllat dels protocols a la Junta de Portaveus i anuncia una línia d’ajudes a les entitats sense ànim de lucre que decidisquen cancel·lar esdeveniments i incórreguen en perjudicis econòmics.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet este matí balanç de les situació per la crisi del coronavirus a la ciutat, que ha portat ja a l’adopció de les primeres mesures preventives, principalment en l’àmbit esportiu i seguint instruccions de la Generalitat. A les restriccions a les competicions esportives, traslladades ahir a tots els clubs locals, s’han sumat hui altres mesures com la distribució de desinfectants, l’elaboració de material informatiu o la cancel·lació d’activitats municipals amb participació de persones procedents de diferents punts d’Espanya i dirigides específicament al col·lectiu de majors.

Benlloch ha insistit que la competència per a establir els criteris de suspensió o anul·lació d’activitats correspon a la Conselleria de Sanitat, amb la qual l’Ajuntament està en permanent coordinació i contacte. “L’Ajuntament és complidor de les ordres de l’Administració competent, que en este cas és la Generalitat, i per això ahir mateix vam donar trasllat als clubs dels acords adoptats amb relació a la celebració d’esdeveniments i competicions esportives”, assenyala l’alcalde, qui avança que, en el cas de les activitats organitzades directament pel consistori, s’ha decidit suspendre aquelles que impliquen la participació de persones d’altres comunitats autònomes, com per exemple els cursos de mediació policial que s’imparteixen a la Prefectura de la Policia Local. Tampoc es farà cap activitat municipal que implique la participació de grups nombrosos de persones majors, ja que són un col·lectiu de risc. Referent a això, s’han cancel·lat les activitats del festival Màgia x Ací previstes dimecres que ve en el CEAM i la residència Verge de Gràcia.

Quant a les activitats d’altres entitats, l’alcalde insistix que l’Ajuntament no té cap competència per a decidir sobre la seua suspensió. No obstant això, s’està procedint a informar els organitzadors de la situació i a traslladar-los “una sèrie de reflexions i recomanacions” perquè valoren la conveniència o no de celebrar les seues activitats. “La meua opinió personal”, argumenta l’alcalde, “és que s’haurien de suspendre les activitats que no siguen imprescindibles, donada la capacitat de contagi que té el virus, no per la gravetat de la malaltia sinó per la capacitat del sistema de fer front a un pic elevat de contagis”.

De fet, són ja diverses les associacions que han comunicat a l’Ajuntament la seua intenció de posposar o cancel·lar activitats previstes en les pròximes setmanes. Activitats com la XLI Assemblea anual d’Apaval o el Campionat de gimnàstica rítmica del Club de Gimnàstica Rítmica de Vila-real. El comité organitzador de la Peregrinació a Torrehermosa decideix esta nit si suspén també el tradicional Via crucis a la població natal de Sant Pasqual, en el qual està prevista la participació de 170 persones. Amb l’objectiu de facilitar estes gestions, el consistori habilitarà una partida per a ajudar les entitats que tinguen perjudicis econòmics per la cancel·lació d’activitats. “Totes aquelles entitats privades sense ànim lucre que col·laboren amb nosaltres i que es vegen obligades a suspendre alguna activitat, generant amb això perjudicis econòmics, tindran l’ajuda de l’Ajuntament, sobretot per a reconéixer-los la responsabilitat i agrair-los la seua col·laboració en una crisi que és una qüestió de tots”, assenyala l’alcalde.

El protocol municipal per la crisi del COVID-19 inclou també l’enviament d’una circular a tots els departaments municipals així com a les entitats o associacions que ocupen espais municipals amb les recomanacions de la Conselleria per a prevenir el contagi. A més, entre hui i demà es repartiran al voltant de 300 dispensadors amb desinfectant de mans amb una proporció d’etanol superior al 70% en dependències municipals, associacions de veïns i de majors i s’habilitaran també panells informatius amb les recomanacions llançades per la Conselleria de Sanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.