fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real susp茅n les activitats municipals per a col路lectius de risc o participaci贸 de persones d’altres comunitats per afavorir la contenci贸 del contagi del COVID-19

Vila-real susp茅n les activitats municipals per a col路lectius de risc o participaci贸 de persones d’altres comunitats per afavorir la contenci贸 del contagi del COVID-19

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, d贸na trasllat dels protocols a la Junta de Portaveus i anuncia una l铆nia d’ajudes a les entitats sense 脿nim de lucre que decidisquen cancel路lar esdeveniments i inc贸rreguen en perjudicis econ貌mics.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha fet este mat铆 balan莽 de les situaci贸 per la crisi del coronavirus a la ciutat, que ha portat ja a l’adopci贸 de les primeres mesures preventives, principalment en l’脿mbit esportiu i seguint instruccions de la Generalitat. A les restriccions a les competicions esportives, traslladades ahir a tots els clubs locals, s’han sumat hui altres mesures com la distribuci贸 de desinfectants, l’elaboraci贸 de material informatiu o la cancel路laci贸 d’activitats municipals amb participaci贸 de persones procedents de diferents punts d’Espanya i dirigides espec铆ficament al col路lectiu de majors.

Benlloch ha insistit que la compet猫ncia per a establir els criteris de suspensi贸 o anul路laci贸 d’activitats correspon a la Conselleria de Sanitat, amb la qual l’Ajuntament est脿 en permanent coordinaci贸 i contacte. “L’Ajuntament 茅s complidor de les ordres de l’Administraci贸 competent, que en este cas 茅s la Generalitat, i per aix貌 ahir mateix vam donar trasllat als clubs dels acords adoptats amb relaci贸 a la celebraci贸 d’esdeveniments i competicions esportives”, assenyala l’alcalde, qui avan莽a que, en el cas de les activitats organitzades directament pel consistori, s’ha decidit suspendre aquelles que impliquen la participaci贸 de persones d’altres comunitats aut貌nomes, com per exemple els cursos de mediaci贸 policial que s’imparteixen a la Prefectura de la Policia Local. Tampoc es far脿 cap activitat municipal que implique la participaci贸 de grups nombrosos de persones majors, ja que s贸n un col路lectiu de risc. Referent a aix貌, s’han cancel路lat les activitats del festival M脿gia x Ac铆 previstes dimecres que ve en el CEAM i la resid猫ncia Verge de Gr脿cia.

Quant a les activitats d’altres entitats, l’alcalde insistix que l’Ajuntament no t茅 cap compet猫ncia per a decidir sobre la seua suspensi贸. No obstant aix貌, s’est脿 procedint a informar els organitzadors de la situaci贸 i a traslladar-los “una s猫rie de reflexions i recomanacions” perqu猫 valoren la conveni猫ncia o no de celebrar les seues activitats. “La meua opini贸 personal”, argumenta l’alcalde, “茅s que s’haurien de suspendre les activitats que no siguen imprescindibles, donada la capacitat de contagi que t茅 el virus, no per la gravetat de la malaltia sin贸 per la capacitat del sistema de fer front a un pic elevat de contagis”.

De fet, s贸n ja diverses les associacions que han comunicat a l’Ajuntament la seua intenci贸 de posposar o cancel路lar activitats previstes en les pr貌ximes setmanes. Activitats com la XLI Assemblea anual d’Apaval o el Campionat de gimn脿stica r铆tmica del Club de Gimn脿stica R铆tmica de Vila-real. El comit茅 organitzador de la Peregrinaci贸 a Torrehermosa decideix esta nit si susp茅n tamb茅 el tradicional Via crucis a la poblaci贸 natal de Sant Pasqual, en el qual est脿 prevista la participaci贸 de 170 persones. Amb l’objectiu de facilitar estes gestions, el consistori habilitar脿 una partida per a ajudar les entitats que tinguen perjudicis econ貌mics per la cancel路laci贸 d’activitats. “Totes aquelles entitats privades sense 脿nim lucre que col路laboren amb nosaltres i que es vegen obligades a suspendre alguna activitat, generant amb aix貌 perjudicis econ貌mics, tindran l’ajuda de l’Ajuntament, sobretot per a recon茅ixer-los la responsabilitat i agrair-los la seua col路laboraci贸 en una crisi que 茅s una q眉esti贸 de tots”, assenyala l’alcalde.

El protocol municipal per la crisi del COVID-19 inclou tamb茅 l’enviament d’una circular a tots els departaments municipals aix铆 com a les entitats o associacions que ocupen espais municipals amb les recomanacions de la Conselleria per a prevenir el contagi. A m茅s, entre hui i dem脿 es repartiran al voltant de 300 dispensadors amb desinfectant de mans amb una proporci贸 d’etanol superior al 70% en depend猫ncies municipals, associacions de ve茂ns i de majors i s’habilitaran tamb茅 panells informatius amb les recomanacions llan莽ades per la Conselleria de Sanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.