fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real tanca la cinquena edici贸 d鈥橲potfer amb el lliurament de premis als millors espots publicitaris contra les drogues

Vila-real tanca la cinquena edici贸 d鈥橲potfer amb el lliurament de premis als millors espots publicitaris contra les drogues

Vuit alumnes d鈥橢SO dels instituts Francesc T脿rrega, Broch i Llop i de Fundaci贸 Flors reben el guard贸 pels seus anuncis, que seran gravats i emesos en televisi贸 i xarxes socials per tal de sensibilitzar els joves.

El concurs de creaci贸 d’anuncis publicitaris per a sensibilitzar als joves sobre els riscos del consum de subst脿ncies addictives Spotfer posa el punt final a la seua cinquena edici贸 amb el lliurament de premis als millors espots.

La iniciativa, convocada per la Regidoria de Sanitat, a trav茅s de la Unitat de Prevenci贸 Comunit脿ria i Conductes Addictives (UPCCA), ha celebrat una jornada de cloenda a la sala de plens de l’ajuntament que ha comptat amb la participaci贸 de la directora territorial de Sanitat Universal i Salut P煤blica de Castell贸, Azucena Mart铆; la cap de secci贸 del Servei de Gesti贸 de Drogodepend猫ncies i Altres Trastorns Addictius de la Direcci贸 general d’Assist猫ncia Sanit脿ria de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Lourdes Cardona; la regidora de Sanitat, Silvia G贸mez; el regidor de Joventut, Xavier Ochando, i el t猫cnic de l’UPCCA, Jos茅 Gisbert.
Fins a 2.500 estudiants de vuit centres educatius han participat en esta edici贸, en la qual han rebut un total de 60 classes d’escriptura de gui贸 i llenguatge publicitari d’una hora cadascuna, a c脿rrec d’un t猫cnic audiovisual de l’empresa El Peat贸n juntament amb el mateix Gisbert. En total es van preparar prop de 200 guions, dels quals quatre han sigut escollits finalment per a convertir-se en un aut猫ntic anunci. Els t铆tols s贸n 驴Qu茅 camino escoges? De Soph铆a Bodi i Salvador Ferrando, que cursen tercer de l’ESO en l’IES Francesc T脿rrega; Drogues + alcohol + tabac = no futur, de Mario Pallar茅s i Pedro Pina, de primer de l’ESO a l’IES Broch i Llop; Est谩s dispuesto a jugar?, d’Andrea Fern谩ndez i Isabel P茅rez, de quart de l’ESO a Fundaci贸 Flors, i Soy el m谩s guay, d’Alba Ballester i Claudia Villar, que cursen tercer de l’ESO a Fundaci贸 Flors.

Els guanyadors, acompanyats per personal docent dels centres educatius, han sigut premiats amb un Smartphone i despr茅s de les vacances d’estiu viuran l’experi猫ncia de participar en tot el proc茅s perqu猫 els seus guions, que ara estan redactats en paper es convertisquen en anuncis per a televisi贸 i internet, ja que treballaran al costat dels professionals d’El Peat贸n en tot el per铆ode de filmaci贸 i edici贸 d’aquests.

La regidora de Sanitat, Silvia G贸mez, ha recordat que Spotfer, que se celebra cada dos anys a la ciutat, va ser creat amb l’objectiu “d’encoratjar als m茅s joves al fet que llancen els seus missatges preventius contra el consum de drogues de forma creativa havent de posar-se en el lloc dels espectadors als qui van dirigits estos missatges”.

Al seu torn, destaca que “afavoreix en ells l’afici贸 per la creaci贸 audiovisual i pel treball en equip, al mateix temps que aprenen que a for莽a d’esfor莽 i dedicaci贸 fins i tot les coses que semblen dif铆cils poden tirar endavant, com per exemple, estos v铆deos”.
G贸mez ha agra茂t als directius i docents de cada centre educatiu que ha participat “la seua col路laboraci贸 i treball per a fer part铆cips i implicar als nostres joves d’este projecte en el qual es promocionen i fomenten els h脿bits saludables, d’una manera did脿ctica i propera que, a m茅s, segueix la filosofia de l’Ajuntament de Vila-real, que impulsa diferents campanyes en este sentit”. Abans que acabe l’any es presentar脿 el resultat final del concurs, amb l’emissi贸 dels quatre anuncis guanyadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.