fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real tanca un pressupost de 51,3 milions que reforça la lluita contra la covid-19 i fa front al degoteig de resolucions urbanístiques de l’etapa del PP

Vila-real tanca un pressupost de 51,3 milions que reforça la lluita contra la covid-19 i fa front al degoteig de resolucions urbanístiques de l’etapa del PP

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l’equip de govern ja ha tancat el pressupost per a 2021 que finalment ascendeix a 51.375.000 euros i que ja compta amb l’informe favorable del departament d’Intervenció pel que s’aprovarà en un ple extraordinari el divendres de la setmana vinent.

Benlloch ha explicat que els comptes augmenten en 3,6 milions més respecte a la previsió que va anunciar el mes de desembre, de 47.775.000 euros. Aquest increment que es deu a la incorporació de 2,5 milions per al pagament de resolucions i sentències urbanístiques heretades de l’etapa del PP que van arribar a l’Ajuntament a la fi de desembre, així com l’augment del 0,9% en la nòmina dels funcionaris i la pujada de les cotitzacions de la Seguretat Social més baixes del personal municipal, que suposen prop de 500.000 euros.

A més, l’Ajuntament rebrà finalment 1 milió d’euros més de les aportacions de l’Estat i altres 383.000 euros procedents de la Generalitat Valenciana per a nous serveis d’atenció social, per la qual cosa finalment els comptes se situen en 51,3 milions d’euros. L’alcalde ha detallat els eixos del pressupost: prudència i responsabilitat, optimització de recursos a través de nous contractes per a la millora de serveis, lluita contra la covid-19, gestionar el passat, el present i el futur i l’aliança amb la societat civil a través dels convenis amb 69 entitats als quals se sumen quatre nous, tal com ja va anunciar Benlloch al desembre: la construcció del nou alberg de Càritas (300.000 euros en tres anualitats); la restauració de la sala d’actes de la Comunitat de Regants (120.000 euros en tres anualitats); l’insectari de la Cooperativa Catòlic Agrària (20.000 euros) i el conveni pel 50 aniversari de la parròquia de Santa Isabel (12.000 euros). “Es tracta de projectes importants per al futur de la ciutat, que ja estan en marxa, i hem de complir amb el compromís adquirit, per la qual cosa els mantenim en el pressupost”, remarca el primer edil.

Una altra de les prioritats és la lluita contra la covid-19. Així, entre les novetats respecte a la previsió de pressupost que va anunciar l’alcalde al desembre destaca l’augment de l’aportació per a promoció econòmica i per a la taula del Pacte local pel renaixement, que finalment ascendirà a 450.000 euros, amb la finalitat de llançar també alguna línia d’ajudes per al sector del comerç que més s’ha vist afectat per les restriccions de contenció de la covid-19.

Respecte a la gestió del passat, el present i el futur, l’alcalde ha incidit en la “incertesa” que suposa l’herència urbanística del PP per les resolucions i sentències que arriben a l’Ajuntament. A més ha recordat que “no sols gestionem la crisi de la covid-19 sinó també la de l’urbanisme i la del deute del PP, que ens situa com la segona ciutat de la Comunitat Valenciana de més de 50.000 habitants amb més deute per càpita, a causa de la nefasta gestió de l’anterior govern”. Respecte a l’endeutament, el pressupost contempla un préstec de 3 milions d’euros per a pagar els 2,5 milions de resolucions i sentències urbanístiques, així com les inversions. Amb tot, el primer edil ha subratllat que “gràcies a que en 2020 vam fer un esforç per a reduir l’endeutament, l’objectiu és que a final de 2021 puguem mantindre’ns en el mateix nivell de deute que teníem al tancament de 2019, al voltant del 63%”.
En el capítol d’inversions, es mantenen les anunciades al desembre: la construcció de nous nínxols i millores en el Cementeri Municipal (122.000 euros); la instal·lació de noves pilones més segures en el carril bici del carrer Ermita (35.000 euros); el servei de lloguer de bicicletes Bicivila’t (125.000 euros); l’adequació de l’interior de l’edifici de l’antic cinema Condal, que es llogarà per a ús com a magatzem municipal davant la necessitat de nous espais (53.000 euros); i el pagament de la compra del solar per a la permuta de terrenys que farà possible la construcció de la futura comissaria de Policia Nacional (114.000 euros).

Leave a Reply

Your email address will not be published.