fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real tindrà en 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l’entorn urbà

Vila-real tindrà en 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l’entorn urbà

L’alcalde, José Benlloch, presenta les principals dades dels comptes d’enguany, “els únics possibles en la situació actual”, que reforcen també l’aliança amb la societat civil i el capítol d’oportunitats.

El pressupost de Vila-real en 2018 serà el pressupost “més real i l’únic possible” en la conjuntura econòmica que viu la ciutat. Després de desbloquejar el pagament del paquet de resolucions del Jurat d’Expropiació per 4,3 milions d’euros –esta mateixa setmana s’ha aprovat l’adjudicació del préstec- i la decisió d’interposar recursos a les resolucions del José Soriano (1,1 milions) i els altres 4,1 milions per expropiacions de l’època de govern del PP, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat hui les principals dades del pressupost municipal, que ascendirà a 46.396.000 euros i s’articularà al voltant de sis eixos: persones, oportunitats, aliança amb la societat, accessibilitat, serveis públics i conservació del patrimoni.

“El pressupost que presentem per a la seua aprovació en els pròxims dies és el pressupost possible en la situació en la qual vivim, fruit de l’herència del PP, i és també un pressupost obert, que pot patir modificacions si és necessari per a seguir fent front als problemes en els quals ens ha situat la gestió d’anteriors governs locals. No és el que ens hauria agradat, però sí un pressupost responsable, sense renunciar en cap cas al nostre projecte de ciutat al voltant de les quatre grans marques i el model d’aliança amb la societat”, argumenta Benlloch. Este projecte de ciutat queda reflectit en la distribució de les partides, amb un increment considerable en el capítol d’ajudes a entitats socials i també en recursos humans, amb programes específics de personal i els plans d’ocupació.

En este últim apartat, el pressupost incrementa en 1,2 milions d’euros, que permetran impulsar un programa de Serveis Socials, amb la incorporació de 14 professionals per a millorar l’atenció a les persones; quatre contractacions en Urbanisme per a impulsar una oficina de reindustrialització i del Madrigal; i dos més en Contractació i en Tresoreria, destinat a promoure plans de millora de la recaptació. El manteniment de l’esforç inversor en plans d’ocupació (3,5 milions en 2017) o la consignació de 225.000 euros per a l’adquisició d’habitatge i la creació, per primera vegada, d’una borsa d’habitatge social, són altres de les actuacions previstes en els comptes per a l’atenció a les persones. En este apartat, s’inclouen també importants projectes com la nova seu i programes de Creu Roja a Vila-real, a través d’un conveni de 140.000 euros, o l’increment dels acords amb altres entitats que mantenen programes socials a la ciutat, com la Fundació Manantial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.