fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real tindr脿 en 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l’entorn urb脿

Vila-real tindr脿 en 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l’entorn urb脿

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, presenta les principals dades dels comptes d’enguany, “els 煤nics possibles en la situaci贸 actual”, que reforcen tamb茅 l’alian莽a amb la societat civil i el cap铆tol d’oportunitats.

El pressupost de Vila-real en 2018 ser脿 el pressupost “m茅s real i l’煤nic possible” en la conjuntura econ貌mica que viu la ciutat. Despr茅s de desbloquejar el pagament del paquet de resolucions del Jurat d’Expropiaci贸 per 4,3 milions d’euros 鈥揺sta mateixa setmana s’ha aprovat l’adjudicaci贸 del pr茅stec- i la decisi贸 d’interposar recursos a les resolucions del Jos茅 Soriano (1,1 milions) i els altres 4,1 milions per expropiacions de l’猫poca de govern del PP, l’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha presentat hui les principals dades del pressupost municipal, que ascendir脿 a 46.396.000 euros i s’articular脿 al voltant de sis eixos: persones, oportunitats, alian莽a amb la societat, accessibilitat, serveis p煤blics i conservaci贸 del patrimoni.

“El pressupost que presentem per a la seua aprovaci贸 en els pr貌xims dies 茅s el pressupost possible en la situaci贸 en la qual vivim, fruit de l’her猫ncia del PP, i 茅s tamb茅 un pressupost obert, que pot patir modificacions si 茅s necessari per a seguir fent front als problemes en els quals ens ha situat la gesti贸 d’anteriors governs locals. No 茅s el que ens hauria agradat, per貌 s铆 un pressupost responsable, sense renunciar en cap cas al nostre projecte de ciutat al voltant de les quatre grans marques i el model d’alian莽a amb la societat”, argumenta Benlloch. Este projecte de ciutat queda reflectit en la distribuci贸 de les partides, amb un increment considerable en el cap铆tol d’ajudes a entitats socials i tamb茅 en recursos humans, amb programes espec铆fics de personal i els plans d’ocupaci贸.

En este 煤ltim apartat, el pressupost incrementa en 1,2 milions d’euros, que permetran impulsar un programa de Serveis Socials, amb la incorporaci贸 de 14 professionals per a millorar l’atenci贸 a les persones; quatre contractacions en Urbanisme per a impulsar una oficina de reindustrialitzaci贸 i del Madrigal; i dos m茅s en Contractaci贸 i en Tresoreria, destinat a promoure plans de millora de la recaptaci贸. El manteniment de l’esfor莽 inversor en plans d’ocupaci贸 (3,5 milions en 2017) o la consignaci贸 de 225.000 euros per a l’adquisici贸 d’habitatge i la creaci贸, per primera vegada, d’una borsa d’habitatge social, s贸n altres de les actuacions previstes en els comptes per a l’atenci贸 a les persones. En este apartat, s’inclouen tamb茅 importants projectes com la nova seu i programes de Creu Roja a Vila-real, a trav茅s d’un conveni de 140.000 euros, o l’increment dels acords amb altres entitats que mantenen programes socials a la ciutat, com la Fundaci贸 Manantial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.