fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real trasllada als veïns la segona fase de la plaça de Colom, per al condicionament del pàrquing i de l’entorn

Vila-real trasllada als veïns la segona fase de la plaça de Colom, per al condicionament del pàrquing i de l’entorn

L’alcalde, José Benlloch, el regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, es reuneixen amb els residents i comerços del centre per a explicar el projecte, que crearà una zona blava gratuïta en el soterrani.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, participen esta vesprada en una reunió amb els veïns de la plaça de Colom per a traslladar-los els detalls del projecte d’adequació del pàrquing subterrani i la pavimentació de voltants i recaptar idees i suggeriments dels residents. El projecte consisteix principalment en l’homologació de l’aparcament subterrani per a la seua conversió en zona blava gratuïta que permeta combinar el caràcter rotatori per a l’impuls del comerç i el Mercat, amb l’ús per part dels veïns.

“En el mes de juny de 2015, amb el consens i la participació dels veïns, l’Ajuntament de Vila-real va obtenir una nova plaça sobre l’espai resultant dels antics jutjats de la plaça de Colom. Ara emprenem una nova fase del projecte de condicionament d’esta plaça, per a la qual volem seguir comptant amb els veïns i comerços de la zona”, destaca Obiol.

El projecte que l’equip de govern traslladarà als veïns consisteix en la modernització de l’aparcament subterrani i la seua homologació, amb l’habilitació d’unes 30 places d’aparcament amb totes les mesures de seguretat necessàries i noves facilitats que permeten, entre altres qüestions, conéixer el nombre de places disponibles. “La idea és que estes places constituïsquen la primera zona blava de la ciutat, però de caràcter completament gratuït i no com la que va pretendre imposar el PP, per a facilitar la rotació de trànsit en els horaris i amb les limitacions que s’acorden, sempre amb l’objectiu de fomentar el comerç local i el Mercat Central”, detalla el responsable de Territori, departament que ha desenvolupat el projecte. L’actuació es completa amb la pavimentació dels voltants, amb la qual es pretén millorar l’entorn i posar en relleu la cèntrica plaça i l’església arxiprestal, Bé d’Interés Cultural, situada a la zona. “Per a esta actuació anem a utilitzar asfalt imprés, seguint la línia d’altres centres històrics, com el carrer de la Carrera de Borriana”, agrega Obiol. L’actuació compta amb un pressupost de 90.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.