fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real treballa amb el Consell en l’aulari d’infantil del Carles Sarthou, que incorporar脿 per primera vegada dues aules de 2 anys

Vila-real treballa amb el Consell en l’aulari d’infantil del Carles Sarthou, que incorporar脿 per primera vegada dues aules de 2 anys

L’Ajuntament col路labora amb la Generalitat per accelerar la redacci贸 del projecte de l’edifici, que es construir脿 a l’interior del recinte del col路legi amb dues l铆nies i altres sis unitats d’infantil de 3 a 6 anys

L’Ajuntament de Vila-real ha comen莽at a treballar amb la Generalitat per a la redacci贸 del projecte d’un nou aulari d’educaci贸 infantil en el col路legi Carles Sarthou, que es convertir脿, a m茅s, en el primer centre de Vila-real a comptar amb dues aules p煤bliques espec铆fiques de 2 anys. D’aquesta manera, les 脿rees de Territori i Educaci贸 col路laboraran amb la Conselleria en la redacci贸 del projecte amb l’objectiu d’accelerar els tr脿mits i que la construcci贸 de l’edifici, a c脿rrec del Consell, estiga enllestida “si pot ser aquest mateix any”.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i la titular d’Educaci贸, M贸nica Ma帽as, han mantingut ja diverses reunions de treball amb els responsables del departament auton貌mic per avan莽ar en la dotaci贸 d’un nou aulari per al centre. “A falta del programa de necessitats per a comen莽ar a redactar el projecte, que ser脿 imminent, podem dir que l’edifici incorporar脿 novetats importants. La principal d’elles 茅s que ser脿 un centre de doble l铆nia, amb el que aquesta decisi贸 representa de pensar en el futur, i que comptar脿, per primera vegada en la ciutat, amb dues aules espec铆fiques per als xiquets menors de 2 anys, amb el que a莽貌 suposa d’ampliar l’acc茅s i estendre el dret a l’educaci贸 p煤blica tamb茅 en les etapes infantils”, argumenta Obiol. A m茅s d’aquestes dues unitats, el projecte contempla altres sis aules d’educaci贸 infantil a partir de 3 anys. “Ser脿 un edifici ampli, digne i completament equipat, amb totes les dotacions necess脿ries per a garantir l’atenci贸 i l’educaci贸 dels xiquets i xiquetes en condicions 貌ptimes”, detalla l’edil.

La construcci贸 de l’aulari d’infantil del col路legi Carles Sarthou est脿 inclosa com a obra priorit脿ria en el mapa d’infraestructures escolars de la Conselleria d’Educaci贸, Recerca, Cultura i Esport. “La nostra voluntat 茅s accelerar al m脿xim el proc茅s i que aquesta actuaci贸 puga materialitzar-se al m茅s prompte possible. Amb aquest objectiu, col路laborarem amb la Conselleria d’Educaci贸 en la redacci贸 del projecte perqu猫 puguen escometre’s les obres com m茅s prompte millor”, detalla.

L’aulari es construir脿, tal com ha reivindicat sempre la comunitat educativa del centre, en el mateix col路legi, al costat de l’edifici de Prim脿ria, encara que no en l’espai que ara ocupen les aules prefabricades. En concret, la idea 茅s situar el nou bloc en una zona del pati en l’acc茅s al col路legi, alliberant l’脿rea enfront del gimn脿s on se situen en l’actualitat les unitats provisionals.

“Amb aquest projecte, acomplim al comprom铆s de construir un aulari en el col路legi Carlos Sarthou que permeta retirar les aules prefabricades mantenint els alumnes d’infantil dins de les mateixes instal路lacions del centre. Per貌, a m茅s, fem un pas m茅s enll脿 i reafirmem l’aposta, tant de la Generalitat com de l’Ajuntament, per una educaci贸 p煤blica, gratu茂ta i de qualitat en totes les etapes educatives, incorporant per primera vegada al mapa escolar local dues aules espec铆fiques per a xiquets de 2 anys”, conclou Obiol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.