fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real treballa en un gran pacte local i un observatori específic sobre la neteja per a millorar la imatge de la ciutat

Vila-real treballa en un gran pacte local i un observatori específic sobre la neteja per a millorar la imatge de la ciutat

L’alcalde anuncia que cinc treballadors del projecte T’avalem preparen ja accions per a fomentar el civisme i afirma que des de gener mantindrà reunions de seguiment fins a aconseguir una ciutat ‘de primera’ també en neteja.

“Tenim un problema que preocupa a molts veïns i que ens costa haver de reconèixer, però ho atallarem, coste el que coste”. Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, en anunciar que l’Ajuntament treballa en la posada en marxa, a partir de gener, d’un Gran pacte local per la neteja de Vila-real, que es complementarà amb la creació d’un Observatori sobre la neteja a Vila-real, que “implicarà tots els agents necessaris i contemplarà accions en les quals ja estan treballant cinc professionals del projecte T’avalem”.

L’alcalde explica que la ciutat “ha patit una evolució molt potent en els últims temps, multiplicant per tres les activitats que es realitzen al carrer” i ha posat com a exemple els mercats, les festes o les competicions esportives que, “a més, atrauen moltes persones d’altres ciutats i també d’altres països de tot el món”.

Una activitat que, tal com indica, “acaba generant un impacte quant a la brutícia, cosa que ens preocupa i que hem intentat solucionar, incorporant noves eines i vehicles, però per a solucionar este problema fan falta dues coses: embrutar menys i netejar més”. En este sentit, lamenta que “molts ciutadans estiguen preocupats i nosaltres estem igual, perquè últimament hem tingut visitants de tot el món i de cultures que es prenen molt de debò la neteja i la imatge que perceben quan viatgen”. Així, assegura que “no podem ser únicament una ciutat de primera en el futbol, també ho hem de ser en neteja, salubritat i bones condicions”.

Per açò, este pla especial, l’esborrany del qual podria estar en uns 15 dies, portarà com a eslògan Volem la vila neta i contemplarà mesures “dures” per a castigar les persones incíviques, especialment en relació als residus canins i a la generació de residus voluminosos. “Es necessita més civisme per part de tots, no pot ser que la gent porte els seus gossos a defecar als parcs, on hi ha xiquets, és una qüestió sanitària”, manifesta Benlloch. “És clar que l’animal no té la culpa, però els amos han de saber que hi ha parcs canins. Anem a fer més recintes, però s’ho hi hauran de pensar bé abans de deixar que la seua mascota faça les seues necessitats en qualsevol lloc, ja que es modificaran l’Ordenança de Convivència Ciutadana per a agreujar les multes i hi haurà noves patrulles específiques de proximitat per a vigilar esta qüestió”, agrega.

D’altra banda, el primer edil afirma que “de res serveix tenir un ecoparc quan la gent no ho utilitza, perquè prefereix deixar tirats les seues deixalles a la vorera”. “És lamentable que tenint un servei que, fins i tot, arreplega de manera gratuïta mobles i electrodomèstics voluminosos a domicili, encara hi haja veïns tan incívics, per la qual cosa intensificaran el servei de l’ecoparc mòbil, amb més amplitud d’horaris i, si algú no utilitza el servei a consciència, se li sancionarà amb duresa”, adverteix.

Per a fer arribar el missatge de civisme a tota la ciutat i prendre nota d’altres propostes i mesures, l’Observatori sobre la neteja aglutinarà les associacions de veïns, penyes, comerciants, representants de la indústria, del Consell Escolar, del Consell de l’Esport i clubs esportius i la Junta de Festes, entre altres organismes, “amb els qui mantindrem reunions periòdiques fins a acabar amb este problema”, assegura Benlloch. No obstant això, “no tot serà castigar a qui ho faça malament, també volem valorar la possibilitat de reconèixer i premiar als qui ho facen bé”, apunta, “per damunt de tot, vull que els veïns sàpien que el tema ens preocupa i estem damunt d’ell”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.