fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real uneix a la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica, la Fundaci贸 Caixa Rural, l鈥橝TC i empreses per a promoure la formaci贸 cap a un model d’economia circular

Vila-real uneix a la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica, la Fundaci贸 Caixa Rural, l鈥橝TC i empreses per a promoure la formaci贸 cap a un model d’economia circular

La ciutat acollir脿 del 3 al 25 de maig el primer seminari sobre innovaci贸 a trav茅s de l’economia circular dirigit a qu铆mics, enginyers i tecn貌legs.

L’Ajuntament de Vila-real, la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real -a trav茅s de Efecte Vila-real-, la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica Ciutat de Vila-real de l’UJI i l’Associaci贸 Espanyola de T猫cnics Cer脿mics (ATC) uneixen per primera vegada les seues forces i recursos per a promoure la formaci贸 i el coneixement a favor d’un nou model econ貌mic m茅s sostenible, innovador i comprom茅s amb l’entorn. Amb aquest objectiu, les quatre entitats, a les quals se sumar脿 tamb茅 el sector privat a trav茅s de diverses empreses, promouen el curs 鈥業ntroducci贸 a la innovaci贸 a trav茅s de l’economia circular鈥; es tracta d’un seminari que naix per a ser el primer d’un nou programa formatiu sorgit de la col路laboraci贸 entre aquestes cinc potes del sistema de la innovaci贸: Administraci贸, Universitat, entitats socials, associacions professionals i empresa.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha presentat hui el curs, al costat del director de la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica Ciutat de Vila-real de l’UJI, Juan Carda; el director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, i el president de l’Associaci贸 de T猫cnics Cer脿mics (ATC), Juan Jos茅 Montoro.

鈥淎 Vila-real vam fer un salt qualitatiu en 2011, en convertir-nos en Ciutat de la Ci猫ncia i la Innovaci贸, i generar un ecosistema innovador, liderat per l’Ajuntament, que ens va permetre passar de col路laborar amb algunes entitats a conviure i a treballar junts鈥, ha assegurat l’alcalde. Benlloch ha ressaltat 鈥渓鈥櫭▁it鈥 del treball realitzat i de la import脿ncia que suposa comptar amb una c脿tedra cient铆fica amb seu a Vila-real 鈥減erqu猫 d’aquesta manera 茅s m茅s f脿cil transferir coneixement, crear sinergies i que aix貌 es multiplique generant inversions, llocs de treball i oportunitats鈥.

El primer edil ha remarcat a m茅s que 鈥渁ra que hem creat un teixit innovador 茅s el moment que la c脿tedra amplie la seua mirada m茅s enll脿 de la cer脿mica perqu猫 tenim potencial en tecnologia i innovaci贸鈥. Finalment, Benlloch ha anunciat que Vila-real continua sent, des d’octubre de 2019, la ciutat de m茅s de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur (14,48%), nom茅s un punt m茅s que al gener de 2020, 鈥済r脿cies a que tenim una ciutat m茅s viva i diversificada, fruit de l’esfor莽 de la societat civil, la qual cosa demostra que aquest cam铆 que iniciem fa deu anys 茅s positiu i que ho hem sabut rec贸rrer junts鈥.

El Centre Social de la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real albergar脿 aquest primer curs d’economia circular que tindr脿 lloc del 3 al 25 de maig, de 16.00 a 19.00 hores. Un seminari de 40 hores dirigit a qu铆mics, enginyers i tecn貌legs, aix铆 com a aquelles persones que tinguen inquietud per ampliar els seus coneixements en aquestes 脿rees. Aquest curs busca impulsar el coneixement d’un nou model econ貌mic que defensa un comprom铆s per la producci贸 de b茅ns i serveis de manera sostenible, conservant el major temps possible el valor dels productes i reduint a quantitats m铆nimes les deixalles o residus generats. El curs consta de quatre m貌duls te貌rics en els quals participen empreses com Lamberti, Vickyfoods, Grant Thornton o Nunsys, que aposten per un model productiu basat en l’economia circular, per貌 tamb茅 compta amb un m貌dul pr脿ctic on l’alumnat podr脿 desenvolupar tots els coneixements adquirits en aquest curs.

El director de la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica, Juan Carda, ha afirmat que 鈥渆l m贸n ja no pot acceptar m茅s innovacions que no estiguen completament alineades amb la protecci贸 del medi ambient i aix铆 ens l’indiquen les directrius de la Uni贸 Europea i els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per l’Organitzaci贸 de Nacions Unides.鈥

El director general de Caixa Rural Vila-real i patr贸 de la seua fundaci贸, Manuel Cubertorer, ha assenyalat que 鈥渓a formaci贸 茅s una de les l铆nies de treball que segueix la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real amb el centre de negocis Efecte Vila-real, a trav茅s del qual donem suport a l’emprenedoria i realitzem jornades formatives per a promoure el coneixement. Per aix貌, no dubtem a sumar-nos a aquest interessant seminari d’economia circular, ja que com a cooperativa de cr猫dit que som, creiem que cal secundar i potenciar aquest model econ貌mic social, innovador i sostenible鈥.

Per part seua, l’Associaci贸 Espanyola de T猫cnics Cer脿mics aporta, a trav茅s d’aquesta alian莽a, la seua estructura per a la realitzaci贸 de cursos en l铆nia. El president de l’entitat, Juan Jos茅 Montoro, ha subratllat que 鈥渄es d鈥橝TC estem bolcats en la formaci贸 t猫cnica d’alta qualitat, dedicant el nostre treball a divulgar la necessitat que el sector aposte per la digitalitzaci贸 en el m茅s ampli sentit de la paraula. En un mercat tan competitiu com el tauleller, la innovaci贸 ser脿 l’煤nica cosa que ens permetr脿 mantindre el nostre lideratge, ja no en quantitat, sin贸 en qualitat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.