fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real unir脿 recollida de residus i neteja vi脿ria en un nou contracte que incorpora el contenidor d’org脿nica i la digitalitzaci贸 i modernitzaci贸 del servei

Vila-real unir脿 recollida de residus i neteja vi脿ria en un nou contracte que incorpora el contenidor d’org脿nica i la digitalitzaci贸 i modernitzaci贸 del servei

El consistori elevar脿 al pr貌xim Ple ordinari l’aprovaci贸 del plec de condicions per a licitar el contracte, valorat en prop de 3,5 milions anuals.

L’Ajuntament de Vila-real far脿 un pas de gegant en la digitalitzaci贸 i modernitzaci贸 del servei de recollida de residus a trav茅s d’un nou contracte que unir脿 aquest servei amb la neteja vi脿ria i que incorporar脿, entre altres millores, la introducci贸 del contenidor de fem org脿nic en tota la ciutat aix铆 com el control en temps real del servei i la geolocalitzaci贸 i sensoritzaci贸 dels contenidors. El regidor de Serveis P煤blics, Francisco Valverde, ha explicat que el plec de condicions compta ja amb tots els informes favorables per a la seua tramitaci贸 i aprovaci贸 en el pr貌xim Ple ordinari que se celebrar脿 el 31 d’agost, pas necessari per a la seua posterior licitaci贸.

鈥淓stem davant un dels contractes de Serveis P煤blics m茅s importants per a la ciutat, que suposar脿 un important铆ssim avan莽 en noves tecnologies i en la millora de l’efici猫ncia i la sostenibilitat鈥, ha asseverat Valverde. El contracte, que tindr脿 una vig猫ncia de huit anys i un cost anual d鈥檜ns 3,5 milions d鈥檈uros, tindr脿 com una de les principals novetats la uni贸 dels serveis de neteja vi脿ria i recollida de residus amb la finalitat d’aconseguir una major efici猫ncia i una millor resposta davant les necessitats de la ciutat.

Aix铆 mateix, contempla la recollida dels residus org脿nics a trav茅s d’un contenidor espec铆fic, el denominat contenidor marr贸, alguna cosa que suposa, segons el regidor de Serveis P煤blics, 鈥渦n canvi substancial de filosofia, ja que l’objectiu 茅s anar disminuint progressivament la fracci贸 resta, 茅s a dir, els residus no org脿nics que no es poden depositar en cap dels contenidors de reciclatge鈥. Valverde incideix en qu猫 la introducci贸 de contenidor marr贸 ser脿 completa, per la qual cosa el plec de condicions per a la licitaci贸 del servei preveu que l’empresa adjudicat脿ria distribu茂sca aproximadament un miler de contenidors de recollida org脿nica, de diferent tipologia de volum.

Quant als contenidors de paper i cart贸, aix铆 com d’envasos lleugers, tamb茅 es preveu l’ampliaci贸 del nombre de dep貌sits repartits per la ciutat fins a duplicar la xifra actual. Els contenidors de la fracci贸 resta 鈥揺ls actuals contenidors de color gris- es renoven encara que la prioritat 茅s realitzar la transici贸 per a incrementar el volum de recollida de residus org脿nics, en detriment del contenidor de la fracci贸 resta.

D’aquesta manera, amb la finalitat d’informar la ciutadania dels canvis en el model de recollida de fems, el plec de condicions inclou tamb茅 la contractaci贸 de quatre educadors ambientals, que realitzaran una labor a peu de carrer d’acompanyament i informaci贸 per a donar a con茅ixer el sistema de separaci贸 dels residus en origen. 鈥溍塻 important que la ciutadania es consciencie de la necessitat de caminar cap a un nou model m茅s sostenible i que redu茂sca a la m铆nima expressi贸 els residus que acaben en l’abocador鈥, recalca el regidor.

En l’apartat tecnol貌gic, el plec de condicions incorpora una cl脿usula smart, per a la digitalitzaci贸 del servei i la sensoritzaci贸 dels contenidors, de manera que es puga realitzar un seguiment en temps real tant de la recollida de fems com de la neteja vi脿ria, amb la geolocalitzaci贸 dels contenidors i el control de volum i freq眉猫ncia d’utilitzaci贸. Aix貌, unit a la modernitzaci贸 de la flota de camions, amb vehicles m茅s moderns i silenciosos, permetr脿 adaptar i redissenyar les rutes i horaris per a una major efici猫ncia en el servei, fins i tot realitzar la recollida en horari di眉rn, reduint les mol猫sties de sorolls durant la nit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.