fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real viu la Setmana Santa amb una Tamborada local als balcons i programaci贸 televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges

Vila-real viu la Setmana Santa amb una Tamborada local als balcons i programaci贸 televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges

La Setmana Santa de Vila-real, declarada d’inter猫s tur铆stic provincial i en vies d’obtenir la declaraci贸 auton貌mica, arrancar脿 dem脿 una programaci贸 especial i adaptada a les circumst脿ncies imposades per l’emerg猫ncia sanit脿ria del COVID-19.

L’Ajuntament de Vila-real i la Junta Central de Setmana Santa han ideat una s猫rie d’activitats perqu猫 esta important tradici贸 local, datada almenys en 1546, puga continuar celebrant-se des de la seguretat de les llars. A m茅s de les iniciatives puntuals, la televisi贸 local, Teve4, emetr脿 cada dia una programaci贸 especial que permetr脿 reviure els millors moments de la Setmana Santa vila-realenca des del sal贸 de casa, amb el patrocini de l’Ajuntament de Vila-real.

La programaci贸 especial, amb el lema ‘Celebrem junts i units la Setmana Santa des de casa’, arrancar脿 dem脿, Diumenge de Rams, amb tres iniciatives creatives: el concurs de palmes i rams, el concurs de dibuix del Diumenge de Rams i la Tamborrada local als balcons. A les 12.00 h del migdia, els aficionats als bombos i tambors de Vila-real i tots aquells ve茂ns que vulguen sumar-se a la iniciativa, estan convocats a fer sonar els seus tambors des dels balcons, terrasses i finestres de la ciutat. Una tamborrada col路lectiva des de casa que substituir脿 a la Tamborrada local que l’emerg猫ncia sanit脿ria ha obligat a suspendre. Tamb茅 dem脿, la televisi贸 local Teve4 emetr脿 en directe la celebraci贸 del Diumenge de Rams des de l’esgl茅sia arxiprestal Major Sant Jaume (11 h); posteriorment, emetr脿 reportatges sobre la process贸 i tamborrada tradicional.

Tamb茅 amb motiu del Diumenge de Rams, la Regidoria de Turisme i la Junta Central de Setmana Santa han convocat un concurs de rams i palmes, que els participants han de confeccionar amb els materials que tinguen per casa. Amb el resultat, han d’enviar una fotografia a la p脿gina de Facebook de la Junta Central. El mateix sistema s’utilitzar脿 per al concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams, dirigit als m茅s xicotets de casa. El lliurament d’obsequis tindr脿 lloc previsiblement durant les pr貌ximes festes patronals.

A partir del dilluns, els vila-realencs podran continuar revivint els millors moments de la Setmana Santa amb una programaci贸 televisiva especial, que comptar脿 amb l’emissi贸 de reportatges de processons i celebracions que fan singular la Setmana Santa local, com la Peregrinaci贸 Quaresmal a Torrehermosa de la Confraria de la Pur铆ssima Sang (dilluns, 17 h). El dimarts, a la mateixa hora en qu猫 hauria d’haver-se celebrat (20 h), s’emetr脿 la process贸 infantil i juvenil de la confraria de Santa Maria Magdalena. Li seguiran el dimecres la desfilada processional de confraries i germanors (20 h) i, el Dijous Sant, la retransmissi贸 en directe del Sopar del Senyor des de l’esgl茅sia arxiprestal (19 h), seguida de la representaci贸 铆ntegra del Laqvima Vere, la passi贸 musical vila-realenca patrocinada per l’Ajuntament i Porcelanosa Grupo (21 h), i la tradicional process贸 del Silenci des de la capella del Sant铆ssim Crist de l’Hospital, a mitjanit. Els Sants Oficis (17 h, en directe) i la process贸 del Sant Soterrament, a les 20 h, seran els plats principals del Divendres Sant, en una programaci贸 especial que celebrar脿 el cap de setmana la Vigila Pascual (directe, dissabte a les 22 h) i, el diumenge, la process贸 de l’Encontre (8.00 h) i la celebraci贸 del Diumenge de Resurrecci贸 (11 h), en directe des de l’arxiprestal Sant Jaume.

“Els vila-realencs estem orgullosos de les nostres tradicions, de la nostra identitat i valors i, per descomptat, de la nostra Setmana Santa. I no permetrem que la pand猫mia ens impedisca gaudir i defensar el nostre. Per aix貌, hem treballat bra莽 a bra莽 amb la Junta Central de Setmana Santa, l’Esgl茅sia i tamb茅 la televisi贸 local, als qui agra茂m la seua col路laboraci贸, perqu猫 els ve茂ns i ve茂nes de Vila-real puguem gaudir, encara que siga des de casa, de la nostra Setmana Santa, amb iniciatives innovadores i aprofitant tots els recursos al nostre abast”, valora l’alcalde, Jos茅 Benlloch. La programaci贸 especial forma part del Pla d’iniciatives innovadores COVID-19: Continuem junts i units des de casa, que impulsa diferents accions, continguts en l铆nia i audiovisuals per a ajudar als vila-realencs a superar els dies de confinament. “Volem mantenir vius els lla莽os que ens unixen com a societat i que, m茅s prompte que tard, tornarem a gaudir junts”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.