fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vilafamés no comparteix la línia de Molt Alta Tensió

Vilafamés no comparteix la línia de Molt Alta Tensió

L’Ajuntament aprova una moció conjunta contra la instal·lació de torres de 70 metres en el seu terme municipal.

L’Ajuntament de Vilafamés ha aprovat una moció per unanimitat en la qual tots els grups polítics manifesten que “no comparteixen” el pas d’una nova línia de Molt Alta Tensió pel terme municipal ni tampoc el model de gestió energètica amb aquest tipus d’instal·lacions. Referent a això el consistori demanda a la moció que si el projecte continua s’execute el traçat situat més cap a l’oest guardant sempre una distància mínima de 400 metres amb qualsevol localizacón habitada. I és que el municipi és conscient que la línia ha rebut la declaració d’Interès Comú per part de l’Estat.

L’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, ha assenyalat que “davant projectes d’aquestes característiques que perjudiquen a tot el poble és important que tots els grups municipals, independentment del seu color polític, vagen de la mà”.

El primer edil ha incidit que “hem d’agrair la responsabilitat conjunta en la defensa del territori i els veïns i veïnes de Vilafamés”

En la moció es posa en relleu que l’Ajuntament de Vilafamés no comparteix el model de distribució d’energia a través de les línies de Molt Alta Tensió (MAT) a causa dels impactes negatius sobre la salut de població i les condicions mediambientals. La moció que s’oposa al projecte de la línia MAT està signada pels tres grups municipals: PSPV-PSOE, PP i TRIEM Vilafamés-Compromís.

La línia de molt alta tensió és un projecte de l’empresa Xarxa Elèctrica d’Espanya, amb torres de més de 70 metres d’altura, que travessarà la província de Castelló des d’Almassora fins a Morella i afecta 17 municipis. Vilafamés serà un dels termes municipals que patirà l’impacte en major mesura. Des del primer moment, l’equip de govern del Pacte del Batlle ha consensuat la posició dels tres grups municipals en un tema que afecta tota la població sense distinció ideològica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.