fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vilafam茅s no comparteix la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

Vilafam茅s no comparteix la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

L’Ajuntament aprova una moci贸 conjunta contra la instal路laci贸 de torres de 70 metres en el seu terme municipal.

L’Ajuntament de Vilafam茅s ha aprovat una moci贸 per unanimitat en la qual tots els grups pol铆tics manifesten que “no comparteixen” el pas d’una nova l铆nia de Molt Alta Tensi贸 pel terme municipal ni tampoc el model de gesti贸 energ猫tica amb aquest tipus d’instal路lacions. Referent a aix貌 el consistori demanda a la moci贸 que si el projecte continua s’execute el tra莽at situat m茅s cap a l’oest guardant sempre una dist脿ncia m铆nima de 400 metres amb qualsevol localizac贸n habitada. I 茅s que el municipi 茅s conscient que la l铆nia ha rebut la declaraci贸 d’Inter猫s Com煤 per part de l’Estat.

L’alcalde de la localitat, Abel Ib谩帽ez, ha assenyalat que “davant projectes d’aquestes caracter铆stiques que perjudiquen a tot el poble 茅s important que tots els grups municipals, independentment del seu color pol铆tic, vagen de la m脿”.

El primer edil ha incidit que “hem d’agrair la responsabilitat conjunta en la defensa del territori i els ve茂ns i ve茂nes de Vilafam茅s”

En la moci贸 es posa en relleu que l’Ajuntament de Vilafam茅s no comparteix el model de distribuci贸 d’energia a trav茅s de les l铆nies de Molt Alta Tensi贸 (MAT) a causa dels impactes negatius sobre la salut de poblaci贸 i les condicions mediambientals. La moci贸 que s’oposa al projecte de la l铆nia MAT est脿 signada pels tres grups municipals: PSPV-PSOE, PP i TRIEM Vilafam茅s-Comprom铆s.

La l铆nia de molt alta tensi贸 茅s un projecte de l’empresa Xarxa El猫ctrica d’Espanya, amb torres de m茅s de 70 metres d’altura, que travessar脿 la prov铆ncia de Castell贸 des d’Almassora fins a Morella i afecta 17 municipis. Vilafam茅s ser脿 un dels termes municipals que patir脿 l’impacte en major mesura. Des del primer moment, l’equip de govern del Pacte del Batlle ha consensuat la posici贸 dels tres grups municipals en un tema que afecta tota la poblaci贸 sense distinci贸 ideol貌gica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.