fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ximo Puig anuncia el tancament de l’oci nocturn, la limitaci贸 de persones per taula en l’hostaleria i la reducci贸 de l’aforament d’espectacles massius

Ximo Puig anuncia el tancament de l’oci nocturn, la limitaci贸 de persones per taula en l’hostaleria i la reducci贸 de l’aforament d’espectacles massius

El president de la Generalitat ha presidit la Mesa Interdepartamental per a la Prevenci贸 i Actuaci贸 davant la COVID-19, en la qual s’ha acordat les noves mesures vigents des del 10 de juliol.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament de l’oci nocturn, encara que els locals podran continuar funcionant com a bars i cafeteries; la limitaci贸 del nombre de persones per taula en l’hostaleria, que ser脿 d’un m脿xim de 10 en exteriors i 6 en interiors; aix铆 com la reducci贸 de l’aforament en espectacles massius, com a principals mesures per a contenir l’evoluci贸 de la pand猫mia.

Aix铆 ho ha avan莽at despr茅s de la reuni贸 de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenci贸 i Actuaci贸 davant la COVID-19, en la qual s’ha acordat que les noves mesures entren en vigor a partir del 10 de juliol i estiguen vigents fins al 25 de juliol.

Aix铆 mateix, el president ha anunciat que sol路licitar脿 l’autoritzaci贸 del Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana per a establir la restricci贸 a la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 del mat铆 en uns 40 municipis que registren major risc epid猫mic, “tant per la incid猫ncia com per la positivitat”.

El Cap del Consell ha destacat que tamb茅 se sol路licitar脿 la limitaci贸 de les reunions socials a un m脿xim de 10 persones, tant en l’脿mbit privat com en el p煤blic, en tota la Comunitat Valenciana. Per a aix貌, es presentar脿 dem脿 davant el TSJCV la resoluci贸 de la Conselleria de Sanitat que contempla aquestes mesures, que ser脿 publicada en el cas que siga autoritzada, amb la finalitat de reduir la interacci贸 social.

En la Mesa Interdepartamental han participat la vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, M贸nica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclim脿tica, Rub茅n Mart铆nez Dalmau; la consellera de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica, Gabriela Bravo; el conseller d’Educaci贸, Cultura i Esport, Vicent Marz脿; la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Ana Barcel贸; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Pol铆tica Territorial, Obres P煤bliques i Mobilitat, Arcadi Espa帽a.

Locals d’oci nocturn

Durant la seua intervenci贸, en la qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Ana Barcel贸, el president ha explicat que els locals d’oci nocturn podran continuar funcionant en el mateix horari i condicions que bars i cafeteries, fins a les 12.30 hores de la nit, i ha assegurat que tots els afectats rebran una compensaci贸, per al que s’augmentar脿 en 4,8 milions d’euros les ajudes directes al sector de l’oci nocturn, fins a aconseguir els 12,8 milions.

Aix铆 mateix ha assenyalat que les taules de l’hostaleria podran estar ocupades per un m脿xim de 10 persones en exteriors, i 6 persones en interiors; i ha insistit en la necessitat de mantenir en bones condicions de ventilaci贸 els locals, per a aix貌 ha demanat la col路laboraci贸 del sector hostaler. En aquest sentit ha al路ludit a un recent estudi japon猫s, en el qual es constata que el risc de contagi en interiors 茅s 20 vegades major que en exteriors.

Respecte a l’aforament dels espectacles massius, en espais oberts es redueix de 4.000 a 3.000 espectadors, i en espais tancats passa a ser d’un m脿xim de 2.000 espectadors, enfront dels 3.000 actuals. A m茅s, el president ha recordat que no estan permeses les festes populars, ni les cercaviles o les desfilades.

Vigil脿ncia del compliment de les mesures

El responsable del Consell tamb茅 ha anunciat que sol路licitar脿 a les Forces i Cossos de Seguretat la m脿xima vigil脿ncia en el control de les mesures, amb el “clar objectiu que no es realitzin botellons pel carrer”, perqu猫 segons ha asseverat “s’est脿 jugant amb la salut de tots”.

En aquest sentit, el president tamb茅 ha anunciat que el Ple del Consell d’aquest divendres modificar脿 el Decret llei del R猫gim Sancionador perqu猫 els botellons siguen considerats com una falta greu; aix铆 com la Llei de Sanitat de 2014, amb la finalitat de reduir l’horari de venda d’alcohol i fixar-lo fins a les 20 hores.

Increment de la incid猫ncia i nous rastrejadors

El president ha explicat que, en l’煤ltim mes, la pand猫mia ha estat condicionada per tres factors: la propagaci贸 de la variant Delta, molt m茅s contagiosa que la resta i que ha provocat multiplicar la incid猫ncia acumulada per 6 passant de 40 a 240; l’explosi贸 de contagis entre els joves, havent-se triplicat la incid猫ncia en la franja de 20 a 29 anys, en tal nom茅s 10 dies; i l’increment dels menors de 39 anys ingressats en hospitals, que s’ha duplicat en un mes.

Davant tal situaci贸, el Consell contractar脿 450 nous rastrejadors, als quals se sumaran altres 50 procedents de l’Ex猫rcit; i realitzar脿 7.300 nous contractes sanitaris del Pla d’estiu, a m茅s d’haver renovat m茅s de 6.000 contractes COVID-19.

Planificaci贸 de vacunaci贸

En el transcurs de la roda de premsa, tamb茅 ha destacat que la Comunitat Valenciana es troba en la fase final de la vacunaci贸, i que abans del 15 de setembre s’aconseguir脿 la immunitat de grup, at猫s que est脿 previst que entre la primera i la segona setmana de setembre el 70% de la poblaci贸 valenciana hagi rebut la pauta completa.

Puig ha assenyalat que s’accelerar脿 el proc茅s de vacunaci贸 entre els m茅s joves, per la qual cosa aquesta mateixa setmana s’est脿 vacunant al grup de 30 a 39 anys, la primera setmana d’agost comen莽ar脿 la vacunaci贸 de la franja d’edat compresa entre els 20 i els 29 anys, i la primera setmana de setembre es vacunar脿 als menors de 19 anys.

脷s de les m脿scares

El president ha fet una crida a la ciutadania per a continuar usant la m脿scara, ja que “continua sent essencial per a salvar vides”, i encara que ha deixat de ser obligat貌ria a l’aire lliure, ha recomanat “continuar utilitzant-la sempre”.

De la mateixa manera, ha instat les persones joves a mantenir la “imatge de responsabilitat” donada durant la pand猫mia, “per solidaritat amb la gent no vacunada i pel seu inter猫s personal” perqu猫 “contagiar-se i ser asimptom脿tic no significa estar protegit”, ha manifestat. En aquest sentit, s’ha referit a estudis brit脿nics en els quals s’assegura que entre el 10 i el 17% dels asimptom脿tics sofreixen seq眉eles despr茅s de passar la malaltia.

Finalment, s’ha dirigit als pares i mares d’aquests joves, als quals tamb茅 ha demanat responsabilitat en la protecci贸 de “els seus fills, els fills dels altres, i de les seves fam铆lies”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.