fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Xiquets i xiquetes reivindiquen els seus drets en el Sal贸 de plens de l’Ajuntament de Castell贸

Xiquets i xiquetes reivindiquen els seus drets en el Sal贸 de plens de l’Ajuntament de Castell贸

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha agra茂t que els alumnes del CEIP Jaume I llegiren la Declaraci贸 dels Drets dels xiquets en cinc idiomes.

El Sal贸 de Plens de l’Ajuntament de Castell贸 s’ha omplert de xiquets i xiquets per celebrar el dia dels Drets de la Inf脿ncia. En l’acte han participat l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i el regidor de Joventut i Inf脿ncia, Jos茅 Luis L贸pez, els quals han estat atents a la lectura de la Declaraci贸 dels Drets del xiquet, realitzada pels alumnes del CEIP Jaume I. Aix铆, els alumnes de 6茅 i 5茅 de Prim脿ria han llegit el manifest en castell脿, valenci脿, basc, roman猫s, 脿rab i angl猫s per “representar totes les cultures amb les quals conviuen els alumnes a l’escola”, ha explicat Vicent Vicente, un dels professors.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha reivindicat la import脿ncia de tenir en compte als m茅s menuts en les decisions municipals, ja que “茅s la millor manera d’aconseguir una ciutat amable per a tots”. A m茅s, ha recordat les activitats que est脿 realitzant el consistori per donar m茅s protagonisme als xiquets, com els plens infantils i la creaci贸 del Consell Municipal de la Inf脿ncia. “Els xiquets han d’estar representats en les institucions p煤bliques per debatre quina ciutat volen per al futur” ha explicat Marco.

El regidor de Joventut i Inf脿ncia, Jos茅 Luis L贸pez, ha agra茂t a l’escola Jaume I i als alumnes la lectura de la Declaraci贸 de Drets del Xiquet, la qual es porta realitzant des de fa 11 anys. L贸pez ha destacat que “tots els xiquets del m贸n tenen els mateixos drets, des d’expressar les seues opinions lliurement, rebre ajuda quan la necessiten, fins a sortir a jugar i ser feli莽os”.

La Declaraci贸 dels Drets dels xiquets es va signar el 20 de novembre de 1959 per l’Organitzaci贸 de les Nacions Unides (ONU). Aquest manifest recull deu principis universals o drets b脿sics per a tots els xiquets del m贸n.

Els principis que recull aquest manifest s贸n el dret a la igualtat, el desenvolupament f铆sic, material i social; a un nom i una nacionalitat; a una alimentaci贸, llar i atenci贸 adequada; a l’educaci贸 i atencions especials per als nens amb alguna discapacitat; a la comprensi贸 i amor; a rebre educaci贸 gratu茂ta i a jugar: a ser els primers a rebre ajuda en casos de desastre; a ser protegit contra l’aband贸 i explotaci贸 i a formar-se en un esperit de solidaritat, comprensi贸, toler脿ncia, amistat, just铆cia i pau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.