fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consorci Provincial de Bombers de València convoca 41 places de bomber-conductor

El Consorci Provincial de Bombers de València convoca 41 places de bomber-conductor

El termini d’inscripció es va obrir ahir i les sol·licituds poden presentar-se durant 20 dies hàbils pel que finalitzarà el pròxim 11 de febrer.

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha convocat un total de 41 places de bomber-conductor. Al nombre total de places convocades podran addicionar-se les que es produïsquen fins a l’últim dia abans que es coneguen els noms dels aspirants.

Una vegada més, el sistema selectiu d’aquesta convocatòria és el de concurs oposició. La primera fase d’oposició està formada per una prova teòrica eliminatòria tipus test, un supòsit pràctic, també eliminatori, un exercici de coneixement del valencià i una prova psicotècnica. Aquesta fase es completa amb un reconeixement mèdic i 6 proves físiques.

En concret, els opositors hauran de pujar a braç una corda de 6 metres en 15 segons, resistència amb una carrera de 3000 metres en 12 minuts, nadar 100 metres lliures, pujar a una torre de 18 metres amb una càrrega de 25 quilos, suportar una press-banca de 45 quilos i superar proves de vertigen i claustrofòbia.

Els barems per a superar aquestes proves varien per a homes i dones, ajustades a les capacitats de cada sexe amb l’objectiu de promocionar la presència de la dona en el Consorci Provincial de Bombers de València.

La segona fase és la del concurs, on es valorarà l’experiència professional, la formació acadèmica, els cursos de formació i perfeccionament, el coneixement del valencià així com d’altres idiomes. Dins de la formació acadèmica, adquireix especial rellevància la incipient titulació d’FP en Emergències i Protecció Civil, que atorga 3 punts.

“Estem davant una convocatòria que garanteix la màxima transparència i objectivitat en el procés i que busca que el Consorci compte en la seua plantilla amb els professionals millor preparats”, ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort.

L’actual direcció del Consorci ha gestionat les oposicions convocades en 2014 i desenvolupades en 2015 i va convocar un procés selectiu de 49 places l’any 2016 al qual ara se suma aquest nou procés amb 41 places de bomber-conductor, una oferta que evidencia l’esforç de l’actual direcció per completar la plantilla al 100% amb la convocatòria de totes les vacants disponibles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.