Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El programa d’ocupació Avalem Joves + incorpora a 27 beneficiaris a l’Ajuntament de Vila-real i amplia les accions de formació

El programa d’ocupació Avalem Joves + incorpora a 27 beneficiaris a l’Ajuntament de Vila-real i amplia les accions de formació

Com a novetat en esta edició tots els participants rebran una orientació complementària per a encaminar-los en el seu futur laboral després del seu pas per l’Ajuntament durant un any gràcies a una inversió de 600.000 euros.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat la benvinguda hui als 27 joves menors de 30 anys que durant un any tindran un contracte de treball a l’Ajuntament de Vila-real a través del programa Avalem Joves +, cofinançat per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Vila-real i la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. El consistori rep per tercera vegada subvenció per a dur a terme esta iniciativa, hereua de la pionera Vilabeca, impulsada per l’equip de govern de Vila-real en 2012, i que en esta ocasió incorpora com a principal novetat que tots els participants rebran una formació complementària per a ajudar-los a encaminar el seu futur laboral i oferir-los “eines per a emprendre nous projectes” una vegada finalitzen el seu pas per l’Ajuntament.

Benlloch ha destacat que Vila-real és el municipi de la província que, proporcionalment a la seua població, més beneficiaris incorpora a esta edició d’Avalem Joves +, que inclou els plans Empuju –destinat a la contractació de menors de 30 anys- i Emcuju –destinat a ocupar a menors de 30 anys qualificats-. En total, el programa suposarà una inversió de més de 603.000 euros, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana “sense la qual no podríem desenvolupar este tipus de plans d’ocupació perquè els ajuntaments tenim molt limitades les nostres competències”, ha recordat el primer edil.

Malgrat estes dificultats, el primer edil ha reiterat que “este equip de govern invertix en les persones” i per això en esta edició s’havien sol·licitat inicialment 65 places per a Avalem Joves +. “Finalment, esta xifra ha sigut menor perquè la inestabilitat en el Govern central ha fet que no s’hagen pogut obtenir més fons europeus i també perquè afortunadament en estos anys hem aconseguit rebaixar les xifres d’atur juvenil a Vila-real”, ha apuntat el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

Sobre este tema, l’alcalde ha recalcat que “som la ciutat amb menys atur juvenil de la província, i durant deu mesos consecutius, la ciutat de la Comunitat Valenciana de més de 40.000 habitants amb menor taxa d’atur, només superada en estos dos últims mesos per Benidorm i València per les dades de la campanya turística”. Un lideratge que, segons Benlloch, és mèrit de “una ciutat viva i dinàmica, amb un teixit empresarial potent”, encara que “també ha tingut un impacte positiu l’esforç realitzat en els plans d’ocupació, amb una inversió de més de 5 milions d’euros des de 2018”.

En la seua intervenció davant els 27 joves beneficiaris d’esta nova edició d’Avalem Joves +, reunits a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), l’alcalde els ha animat a “aprofitar esta oportunitat que suposa treballar a l’Ajuntament i adquirir experiència laboral”. “Vosaltres sou l’exemple del nou model de ciutat que volem, necessitem el vostre talent i les vostres idees, perquè de programes com este i de la pionera Vilabeca han eixit projectes molt interessants, alguns dels quals hem pogut fer realitat i uns altres els tenim en cartera per al futur”, ha conclòs l’alcalde.

Els participants en este programa d’ocupació desenvoluparan el seu treball en una vintena de departaments municipals: Serveis Públics, Cadastre, Intervenció, Participació Ciutadana, Tresoreria, Contractació, Joventut, Tradicions, Serveis Socials, Recursos Humans, Secretaria Jurídica, Esports, UNED, Educació, Oficina Pressupostària, Relacions Institucionals, Economia, Turisme, Museus i Alcaldia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.