fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt oferirà 36 places de Policia Local en la pròxima oferta d’ocupació pública

Sagunt oferirà 36 places de Policia Local en la pròxima oferta d’ocupació pública

Segons l’alcalde de Sagunt seran 28 places d’agents, cinc d’oficials, una de comissari, una d’intendent i una d’inspector.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Policia Local, Natalia Antonino; i la delegada de Personal, Mª José Carrera, han anunciat que l’Ajuntament de Sagunt oferirà 36 places de Policia Local en els pròxims mesos per cobrir les faltes de personal que actualment té el cos de seguretat del municipi. Segons el primer edil, seran 28 agents, cinc oficials, un comissari, un intendent i un inspector. A estes places se sumen les 14 del procés selectiu i que va quedar paralitzat. D’esta manera, l’actual plantilla que compta amb un total de 92 policies locals tindrà un increment el qual es farà efectiu en el termini aproximat de 18 mesos.

“Este anunci és especialment important, ja que portàvem 15 anys sense que hi haguera oferta d’ocupació pública d’estes característiques en el nostre municipi, ha excepció de les 14 places del procés que es va iniciar l’any passat i que malgrat estar paralitzat nosaltres hem reactivat”, ha manifestat l’alcalde.

Moreno ha recordat que des del principi de la legislatura “este Equip de Govern ha demostrat que la Policia Local era una prioritat perquè enteníem que, fins ara, era un departament que no comptava amb els recursos humans i els materials suficients per a dur a terme la seua labor i que esta falta repercutix en el bon funcionament de la ciutat, ja que no és un departament que funcione de manera aïllada a la resta, sinó que precisament el bon funcionament de la Policia Local comporta que tota la ciutat funcione d’una forma molt millor”.

L’alcalde ha agraït els sindicats per aconseguir arribar a un acord respecte a esta oferta pública d’ús d’una manera ràpida, ja que comprenien la seua importància i necessitat, així com als departaments implicats (Policia Local i Personal) “que han sabut treballar d’una forma coordinada perquè això fóra una prioritat”.

No obstant això, Moreno ha aclarit que, per no crear falses expectatives, esta oferta “ha de seguir un procés que portarà en primer lloc a l’oposició dins d’uns sis mesos més a part un any de formació, amb la qual cosa per a la incorporació d’estos efectius estem parlant d’un any i mig aproximadament”. L’alcalde ha explicat que malgrat saber que és molt de temps “si no ens posem a fer-ho ja, el temps continuarà sent el mateix i el que volíem era accelerar el procés tot el que poguérem”.

L’alcalde ha explicat que, malgrat la falta de personal del cos de Policia Local, “tenim la sort de comptar amb grandíssims professionals que estan duent a terme un treball essencial al nostre municipi i entenem que esta oferta és un pas en la bona direcció, a continuar confiant en la Policia Local, però que només és un primer pas, ja que queda molt per fer”. Per este motiu, Moreno ha afirmat que continuaran apostant “per aportar tots els recursos que la Policia Local necessita, millorant les infraestructures en les quals exercixen el seu treball, així com els recursos i per descomptat el personal”.

Per a l’alcalde de Sagunt, l’objectiu és incrementar el número total de personal de Policia Local i encara que reconeix que és un camí llarg, “continuarem apostant per este departament ja que és vital per a tot l’Ajuntament”.

Per part seua, la delegada de Personal, Mª José Carrera, ha manifestat que el procés començarà en menys d’un mes, ja que “són una prioritat absoluta de l’Equip de Govern”.

Finalment la delegada de Policia Local, Natalia Antonino, ha ressenyat que “portem 15 anys sense que es traga una oferta d’ocupació pública en l’àmbit de la Policia Local. Esperem que a poc a poc es reposen estes places al 100%”. Antonino també ha agraït a l’alcalde i a la regidora de Personal “la generositat que han tingut per al departament de Policia Local, ja que és important que reposem totes estes places”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.