fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aconseguix una nova ajuda del Consell per a un taller d’ocupaci贸 que donar脿 treball a 30 aturats amb una inversi贸 de 716.579 euros

Vila-real aconseguix una nova ajuda del Consell per a un taller d’ocupaci贸 que donar脿 treball a 30 aturats amb una inversi贸 de 716.579 euros

Amb este nou programa, que comen莽ar脿 el dia 23 de desembre i tindr脿 una duraci贸 d’un any, la ciutat haur脿 superat els 1,6 milions d’euros gestionats en plans d’ocupaci贸 durant 2019 amb prop de 150 beneficiaris.

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una nova subvenci贸 de la Generalitat Valenciana per a dur a terme un taller d’ocupaci贸 amb una duraci贸 d’un any, que beneficiar脿 a m茅s de 30 persones. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha anunciat hui aquest nou programa que comptar脿 amb un pressupost total de 716.579 euros, finan莽ats per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Vila-real, i que comen莽ar脿 el 23 de desembre. El taller garantir脿 formaci贸 i ocupaci贸 remunerada a 30 beneficiaris, deu per cadascuna de les especialitats: atenci贸 sociosanit脿ria en institucions; agricultura i fruticultura; i jardineria. A m茅s, tamb茅 ocupar脿 a altres 6 persones que conformaran l’equip directiu i docent.

Amb este nou programa, l’Ajuntament de Vila-real haur脿 gestionat durant 2019 m茅s de 1,6 milions d’euros en plans d’ocupaci贸 (Emcorp, atur agrari, Avalem Joves, etc.), donant treball a prop de 150 persones, tal com ha subratllat l’edil d’Economia. En el cas d’este nou taller d’ocupaci贸, Madrigal ha destacat que este tipus de plans s贸n “molt importants, perqu猫 van dirigits a majors de 25 anys, una franja d’edat complicada, at茅s que en molts casos es tracta de persones que porten ja temps en l’atur”. Gr脿cies a esta iniciativa se’ls garanteix un any de treball remunerat amb el Salari M铆nim Interprofessional (SMI) i a m茅s compten amb una formaci贸 per a l’obtenci贸 de certificats professionals “que els ajudaran en un futur en la cerca d’ocupaci贸 en estes especialitats”.

Les accions formatives del taller es desenvoluparan a la Biblioteca Universit脿ria del Coneixement (BUC), espai homologat pel Servei Labora, mentre que les pr脿ctiques es realitzaran en diferents instal路lacions: d’una banda, els alumnes d’agricultura i fruticultura, i de jardineria, posaran en pr脿ctica els coneixements adquirits en l’estaci贸 experimental agr脿ria de l’Institut Valenci脿 d’Investigacions Agr脿ries (IVIA); d’altra banda, els alumnes del m貌dul sociosanitari realitzaran les seues pr脿ctiques en la resid猫ncia de majors Verge de Gr脿cia i en la resid猫ncia d’atenci贸 a persones amb discapacitat ps铆quica.

El regidor d’Economia ha valorat l’esfor莽 del govern de la Generalitat en la lluita contra l’atur i ha destacat que, malgrat les dificultats econ貌miques per l’her猫ncia rebuda de l’anterior govern del PP, “l’Ajuntament no deixar脿 d’optar a cap subvenci贸 o programa en mat猫ria d’ocupaci贸, perqu猫 茅s una prioritat per a l’equip de govern”. A m茅s, Xus Madrigal ha valorat que Vila-real est脿 entre les ciutats de m茅s de 40.000 habitants de la Comunitat amb menys atur i que la xifra de persones sense treball continua baixant en els 煤ltims mesos. De fet, entre setembre i novembre ha tornat a registrar-se una reducci贸 en la xifra d’aturats, situant-se en l’actualitat en 3.323 persones, “una xifra que no ens acontenta, perqu猫 voldr铆em estar encara millor, per貌 que, sent realistes, 茅s bona en comparaci贸 amb la resta de municipis de l’entorn”, ha concl貌s l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.