Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real aconseguix una nova ajuda del Consell per a un taller d’ocupació que donarà treball a 30 aturats amb una inversió de 716.579 euros

Vila-real aconseguix una nova ajuda del Consell per a un taller d’ocupació que donarà treball a 30 aturats amb una inversió de 716.579 euros

Amb este nou programa, que començarà el dia 23 de desembre i tindrà una duració d’un any, la ciutat haurà superat els 1,6 milions d’euros gestionats en plans d’ocupació durant 2019 amb prop de 150 beneficiaris.

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una nova subvenció de la Generalitat Valenciana per a dur a terme un taller d’ocupació amb una duració d’un any, que beneficiarà a més de 30 persones. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha anunciat hui aquest nou programa que comptarà amb un pressupost total de 716.579 euros, finançats per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Vila-real, i que començarà el 23 de desembre. El taller garantirà formació i ocupació remunerada a 30 beneficiaris, deu per cadascuna de les especialitats: atenció sociosanitària en institucions; agricultura i fruticultura; i jardineria. A més, també ocuparà a altres 6 persones que conformaran l’equip directiu i docent.

Amb este nou programa, l’Ajuntament de Vila-real haurà gestionat durant 2019 més de 1,6 milions d’euros en plans d’ocupació (Emcorp, atur agrari, Avalem Joves, etc.), donant treball a prop de 150 persones, tal com ha subratllat l’edil d’Economia. En el cas d’este nou taller d’ocupació, Madrigal ha destacat que este tipus de plans són “molt importants, perquè van dirigits a majors de 25 anys, una franja d’edat complicada, atés que en molts casos es tracta de persones que porten ja temps en l’atur”. Gràcies a esta iniciativa se’ls garanteix un any de treball remunerat amb el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i a més compten amb una formació per a l’obtenció de certificats professionals “que els ajudaran en un futur en la cerca d’ocupació en estes especialitats”.

Les accions formatives del taller es desenvoluparan a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), espai homologat pel Servei Labora, mentre que les pràctiques es realitzaran en diferents instal·lacions: d’una banda, els alumnes d’agricultura i fruticultura, i de jardineria, posaran en pràctica els coneixements adquirits en l’estació experimental agrària de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA); d’altra banda, els alumnes del mòdul sociosanitari realitzaran les seues pràctiques en la residència de majors Verge de Gràcia i en la residència d’atenció a persones amb discapacitat psíquica.

El regidor d’Economia ha valorat l’esforç del govern de la Generalitat en la lluita contra l’atur i ha destacat que, malgrat les dificultats econòmiques per l’herència rebuda de l’anterior govern del PP, “l’Ajuntament no deixarà d’optar a cap subvenció o programa en matèria d’ocupació, perquè és una prioritat per a l’equip de govern”. A més, Xus Madrigal ha valorat que Vila-real està entre les ciutats de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb menys atur i que la xifra de persones sense treball continua baixant en els últims mesos. De fet, entre setembre i novembre ha tornat a registrar-se una reducció en la xifra d’aturats, situant-se en l’actualitat en 3.323 persones, “una xifra que no ens acontenta, perquè voldríem estar encara millor, però que, sent realistes, és bona en comparació amb la resta de municipis de l’entorn”, ha conclòs l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.