fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real promour脿 una eixida laboral per als participants del taller d’agricultura a trav茅s de l’explotaci贸 de parcel路les abandonades

Vila-real promour脿 una eixida laboral per als participants del taller d’agricultura a trav茅s de l’explotaci贸 de parcel路les abandonades

L’alcalde visita la Regidoria d’Economia dins del Pla de proximitat de serveis administratius i destaca el treball en la lluita contra l’atur amb quasi 1.000 beneficiaris de plans d’ocupaci贸 en 4 anys i 8 milions d’euros gestionats.

La Regidoria d’Economia activar脿 un programa pilot d’acompanyament en la inserci贸 laboral dels participants del taller d’agricultura que promour脿 la seua eixida laboral a trav茅s de l’autoocupaci贸 amb una empresa agr铆cola per a l’explotaci贸 de parcel路les que actualment es troben abandonades. L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha donat a con茅ixer la iniciativa durant la jornada de treball que ha mantingut amb els responsables del departament d’Economia en el marc del Pla de proximitat de serveis administratius, acompanyat pel regidor de l’脿rea, Xus Madrigal.

“Des que vam arribar al govern en 2011 la nostra prioritat ha sigut la lluita contra l’atur”, ha recordat el primer edil, qui ha posat en relleu el treball de la Regidoria d’Economia en els 煤ltims anys per al foment de l’ocupaci贸, que s’ha tradu茂t en prop d’un miler de persones benefici脿ries dels plans d’ocupaci贸 (983) i un total de 8 milions d’euros gestionats de fons municipals i d’altres administracions. Benlloch ha incidit a m茅s en qu猫 el 88% dels recursos d’este departament es dediquen al foment de l’ocupaci贸, encara que tamb茅 ha reconegut que “no som conformistes i mentre hi haja una sola persona en atur continuarem treballant i intentant innovar”.

En esta l铆nia, ha anunciat el programa pilot per a “acompanyar a les persones benefici脿ries dels tallers d’ocupaci贸 una vegada finalitzen este programa”. Concretament, es treballar脿 en l’脿mbit de l’agricultura, “un sector que ens preocupa” i en el qual, en opini贸 de l’alcalde, “pot haver-hi una l铆nia de negoci a trav茅s de l’agricultura de quil貌metre zero”. Benlloch ha ressaltat el bon acolliment del mercat de productors locals que se celebra cada dijous en la pla莽a Major i que “evita que el benefici del treball agr铆cola es quede en els intermediaris de la cadena”.

Aix铆, des del departament d’Economia s’ha decidit impulsar este programa pilot, que arrancar脿 amb els 10 participants de l’actual taller d’ocupaci贸 d’agricultura. “Els ajudarem perqu猫 una vegada finalitzen este programa puguen tindre un treball a trav茅s d’una empresa agr铆cola que ells mateixos constituirien en la l铆nia del cooperativisme, i que faria possible la recuperaci贸 i cultiu de terrenys abandonats en l’actualitat”, ha detallat. Este projecte es desenvoluparia de la m脿 de la societat civil 鈥損ropietaris de terrenys, Caixa Rural, Comunitat de Regants,…- en la l铆nia de l’alian莽a social que marca el projecte de l’equip de govern.

“La voluntat 茅s fer un acompanyament a estes persones perqu猫 puguen tindre una oportunitat laboral que al mateix temps ens permeta recuperar un sector com l’agricultura i fer front al problema de l’aband贸 de cultius que durant els anys de l’especulaci贸 urban铆stica es va disparar”, indica l’alcalde.
Per a Benlloch 茅s fonamental la col路laboraci贸 en este projecte de la societat civil, ja que, tal com ha assegurat, “no tinc dubtes que el model d’alian莽a amb la societat, unit a la lluita contra l’atur que ha liderat l’Ajuntament a trav茅s dels plans d’ocupaci贸, i l’impuls de les empreses de Vila-real, ens ha fet ser l铆ders en ocupaci贸”. En este sentit, l’alcalde ha reiterat la seua satisfacci贸 perqu猫 Vila-real, amb una taxa d’atur del 12,85%, es consolida com la ciutat de m茅s de 40.000 habitants amb menys atur de tota la Comunitat Valenciana, aix铆 com la que m茅s ha redu茂t la desigualtat en l’煤ltim any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.