fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora inclou una xarxa de carril bici en les peticions de fons a la Uni贸 Europea

Almassora inclou una xarxa de carril bici en les peticions de fons a la Uni贸 Europea

El primer circuit urb脿 per a ciclistes est脿 valorat inicialment en 900.000 euros.

L’equip de govern d’Almassora inclour脿 una xarxa d’itineraris per a bicicleta entre les peticions de fons a la Uni贸 Europea (UE). El projecte, pendent d’aprovaci贸, t茅 un pressupost original de 900.000 euros que es finan莽arien al 50% entre l’Ajuntament d’Almassora i la UE. L’actuaci贸 est脿 inclosa en el cap铆tol encaminat a aconseguir una economia baixa en carboni, en concret en l’apartat de mobilitat urbana sostenible. En l’actualitat, el municipi manca d’una xarxa urbana per a ciclistes.

La construcci贸 del carril bici, segons el disseny previst, es forjaria progressivament durant tres anys fins a consolidar un anell de circumval路laci贸 en el municipi que disposara tamb茅 de connexions internes per a afavorir el despla莽ament entre punts del casc urb脿 amb carril bici i 鈥渃iclo carrers鈥. Aix铆 ho ha explicat el departament d’Urbanisme, que supedita la definici贸 de les rutes al pr貌xim Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

L’obertura dels circuits urbans per a bicicletes suposaria un mitj脿 d’integraci贸 i l’obertura de barris en degradaci贸 i comportaria, tal com indicar脿 el consistori a la Uni贸 Europea, la generaci贸 dels elements viaris necessaris per a facilitar la mobilitat amb bicicleta, com per exemple els aparcaments, i la coexist猫ncia d’infraestructures per al vianant. L’objectiu espec铆fic d’aquesta intervenci贸 茅s el foment de la mobilitat urbana sostenible, 茅s a dir, l’煤s d’un transport urb脿 net i col路lectiu, a m茅s de la connexi贸 urbana-rural i el transport ciclista i per als vianants. Va enfocat al desenvolupament de sistemes de subministrament d’energies netes i porta aparellades millores en la xarxa vi脿ria.

Els beneficiaris, tal com assenyala la proposta, serien els habitants d’Almassora per貌 tamb茅 els usuaris de bicicleta d’altres municipis. En aquesta l铆nia, el projecte defensa les caracter铆stiques prop铆cies de la localitat a la implantaci贸 de carril bici i en pro d’una reducci贸 de les emissions de CO2.

El ple municipal es reunir脿 en sessi贸 extraordin脿ria la setmana vinent per a aprovar aquesta i la resta de mesures incloses en el pla d’implementaci贸 de l’estrat猫gia de desenvolupament sostenible que l’Ajuntament d’Almassora elevar脿 a Brussel路les per a sol路licitar fons FEDER.

El projecte global est脿 dividit en quatre cap铆tols: tecnologies de la informaci贸, economia baixa en carboni (inclou mobilitat urbana sostenible i efici猫ncia energ猫tica i energies renovables), medi ambient i efici猫ncia de recursos (dividit en foment del patrimoni hist貌ric i cultural i millora de l’entorn urb脿 i medi ambient) i, finalment, inclusi贸 social i lluita contra la pobresa, enfocat a la regeneraci贸 f铆sica, econ貌mica i social en 脿rees degradades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.