fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 posa en marxa un nou portal que permet con猫ixer tots els detalls del pressupost municipal a la ciutadania

Castell贸 posa en marxa un nou portal que permet con猫ixer tots els detalls del pressupost municipal a la ciutadania

La web http://onvanelsmeusimpostos.castello.es/ permet visualitzar els diners qu猫 ingressa l’Ajuntament i com els gasta.

L’Ajuntament de Castell贸 ha posat en marxa una nova eina dins del Portal de Transpar猫ncia per a donar a con猫ixer a tota la ciutadania tots els detalls dels pressupostos municipals de forma una visual, senzilla i transparent. La p脿gina聽http://onvanelsmeusimpostos.castello.es/, 茅s una eina que permet visualitzar com es distribueixen els pressupostos municipals, d’on procedeixen els ingressos, quins s贸n les pol铆tiques de despesa i a qu猫 es destina cada euro de la corporaci贸.

En aquesta web, elaborada en col路laboraci贸 amb la Fundaci贸n Civio, els castellonencs poden consultar la informaci贸 pressupost脿ria dels anys 2013 a 2016, incloent aix铆 els 煤ltims pressupostos municipals aprovats. Aquesta iniciativa mostra la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planificaci贸 pressupost脿ria com en la d’execuci贸. La informaci贸 茅s f脿cilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com para els qui desitgen aprofundir m茅s en qu猫 es gasta i com es gasta amb solament un parell de clics. Per a simplificar m茅s el proc茅s, un cercador permet tamb茅 trobar partides de despesa concretes fins i tot sense saber pr猫viament a quin programa pertanyen.

El vicealcalde i responsable de Modernitzaci贸 i Transpar猫ncia, Enric Nomded茅u, i el tinent d’alcalde responsable de l’脿rea de Gesti贸 Econ貌mica, Antonio Lorenzo, han presentat avui aquest portal que “suposa un canvi fonamental en la forma en la qual s’oferia fins ara la informaci贸 a la ciutadania” tal com ha explicat Nomded茅u. El vicealcalde ha afegit que aquesta eina ser脿 presentada dem脿 en una reuni贸 de modernitzaci贸 convocada per la Generalitat dins de la denominada Xarxa 50.000 “com una bona pr脿ctica en mat猫ria de transpar猫ncia econ貌mica” i ha mostrat la seua satisfacci贸 perqu猫 amb aquesta iniciativa “Castell贸 es posa a l’avantguarda de la transpar猫ncia”.

Per la seua banda, Antonio Lorenzo, ha explicat que aquest nou portal suposa “un salt qualitatiu molt important per a la gesti贸 p煤blica municipal d’aquest ajuntament i per a la transfer猫ncia d’informaci贸 en qualitat a la ciutadania per貌 tamb茅 per als procediments de treball interns de l’ajuntament perqu猫 a partir d’avui aquests processos aniran evolucionant per a aconseguir una major transpar猫ncia i una major efic脿cia”.

Finalment, Nomded茅u i Lorenzo han agra茂t la labor realitzada pels funcionaris dels diferents departaments que s’han vist implicats en aquest projecte, ja que “gr脿cies al seu treball l’impuls pol铆tic que es d贸na des del Govern es tradueix en pol铆tiques p煤bliques que beneficien a la ciutadania”.

Cal afegir que l’Ajuntament de Castell贸 se suma a aix铆 a altres governs locals i auton貌mics als quals Civio ja ha donat suport t猫cnic per a aplicar un enfocament c铆vic a les seues accions de transpar猫ncia i govern obert com els governs auton貌mics del Pa铆s Basc i Arag贸, i els governs locals de Torrelodones, M贸stoles i Rub铆.

Leave a Reply

Your email address will not be published.