fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CsenMov acusa al Consorci de Bombers de incomplir les lleis de transpar猫ncia sobre l’acc茅s a informaci贸

CsenMov acusa al Consorci de Bombers de incomplir les lleis de transpar猫ncia sobre l’acc茅s a informaci贸

Castell贸 en Moviment encara no ha rebut resposta a les sol路licituds d’informaci贸 que va realitzar a principis de Desembre. Considera que 茅s un incompliment de les lleis de transpar猫ncia sobre la resoluci贸 de sol路licituds d’informaci贸.

L’agrupaci贸 electoral Castell贸 en Moviment, per veu de la seua diputada Anna Pe帽alver, ha declarat: “el 1 de desembre vam registrar dos sol路licituds, una sobre la maquin脿ria per a la neteja de les pistes, i l’altra sobre els vehicles no rotulats del Consorci. Tamb茅 el 4 de desembre vam lliurar una聽 sobre les dietes del personal. Encara estem a l’espera de resposta“.

Segons marca el pre脿mbul de la llei de transpar猫ncia d’脿mbit estatal, aprovada el 9 de desembre de 2013, el seu objectiu 茅s ampliar i refor莽ar la transpar猫ncia de l’activitat p煤blica i regular i garantir el dret d’acc茅s a la informaci贸. D’igual forma, la llei de transpar猫ncia d’脿mbit auton貌mic, aprovada el 2 d’abril del 2015, pret茅n que siga la transpar猫ncia informativa el que bascules la pol铆tica de les entitats p煤bliques.

Ambdues lleis tamb茅 marquen els terminis per donar resposta a les sol路licituds d’informaci贸. La resoluci贸 de les mateixes, segons l’article 20 de la llei estatal i l’article 17 de l’auton貌mica, ha de resoldre’s en el termini m脿xim d’un mes des de la recepci贸 de la sol路licitud.

Aquestes normes obliguen a les administracions p煤bliques, i tamb茅 a les entitats aut貌nomes com els Consorcis. De fet, per al seu compliment moltes entitats p煤bliques ja han habilitat portals de transpar猫ncia en les seues respectives p脿gines web des de les quals es pot consultar aquella informaci贸 que segons la llei ha de ser de car脿cter p煤blic. No 茅s el cas del Consorci de Bombers. Tot i estar obligat a publicar les retribucions dels seus alts c脿rrecs, els comptes auditats, i moltes altres informacions, aquestes segueixen sense estar disponibles al seu lloc web.

Leave a Reply

Your email address will not be published.