fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Planetari de Castell贸 ofereix un curs d’iniciaci贸 a l’astronomia amb nocions b脿siques

El Planetari de Castell贸 ofereix un curs d’iniciaci贸 a l’astronomia amb nocions b脿siques

Els visitants podran gaudir tamb茅 de tres projeccions per a tots els p煤blics i exposicions sobre naturalesa i historia.

Estudiar l’esfera celeste, aprendre’s les constel路lacions o usar el planisferi celeste i els cat脿legs estel路lars seran algunes de les mat猫ries que es tractaran en el ‘XIX Curs d’Iniciaci贸 a l’Astronomia’ que ofereix el Planetari de Castell贸 a partir del pr貌xim dissabte 9 de gener fins al 26 de febrer.

El curs, que consta de classes te貌riques els dissabtes d’11 h a 13 h i pr脿ctiques els divendres de 18.45 h a 20.15 h, comprendr脿 nocions introduct貌ries a tots els camps de l’Astronomia: caracter铆stiques i composici贸 del sol, aix铆 com dels planetes i altres cossos del sistema solar. A m茅s, tamb茅 es facilitaran nocions b脿siques sobre l’estructura de l’Univers ressaltant els coneixements actuals sobre les gal脿xies i els processos que en elles esdevenen de formaci贸 i evoluci贸 d’estels i planetes.

Tant la inscripci贸 com el material del curs s贸n gratu茂ts, subvencionats per l’Ajuntament de Castell贸. El curs s’impartir脿 en les instal路lacions del Planetari de Castell贸. Per a inscriure’s (el termini d’inscripci贸 finalitza dijous que ve 7 de gener) o obtenir m茅s informaci贸 es pot visitar la web www.planetari.castello.es.

Projeccions per a tots els p煤blics
A m茅s, el Planetari de Castell贸 ofereix a tots els seus visitants un total de tres projeccions, dues d’elles recomanades per a p煤blic infantil: ‘La xiqueta que sabia caminar a l’inrev茅s’ i ‘Explorant el sistema solar’. Per a adults es projecta tamb茅 la pe莽a ‘Deep Sky’ (Cel profund).

‘La xiqueta que sabia caminar a l’inrev茅s’ 茅s un personatge molt especial que coneix els secrets que guarda la lluna, sap escoltar a les marees i sol parlar amb els arbres. Per貌 el que m茅s li agrada fer 茅s menjar past铆s amb els seus amics mentre contempla el cel estrellat. Potser per a莽貌, fa temps que va aprendre a caminar a l’inrev茅s, per a poder tenir sempre el cel sota els seus peus. 脡s un conte de cap per avall, una hist貌ria donada la volta que vol convidar-nos a contemplar el que ens envolta des d’un nou punt de vista. Ac铆 tot 茅s diferent, i all铆 on abans v猫iem solament s貌l, ara potser puguem veure el cel. La projecci贸 est脿 disponible tant en valenci脿 (dijous a les 18 hores i diumenges a les 12 hores) com en castell脿 (dissabtes a les 17.30 hores) i t茅 una durada de 30 minuts.
‘Explorant el sistema solar’ 茅s una espectacular producci贸 per a portar-nos als planetes ve茂ns de la Terra. Ens transporta, en un viatge extraordinari, a diferents escenaris del Sistema Solar interior, aconsegueix encuriosir el p煤blic per a entendre i apreciar aspectes de cossos com la Lluna, Venus, Mart, asteroides i estels, fins ara desconeguts per a la gran majoria, i que encara no han sigut mostrats en altres documentals d’astronomia. La projecci贸 est脿 disponible solament en castell脿 els dimecres a les 18 hores, els dissabtes a les 12 hores i els diumenges a les 13 hores.

Finalment, ‘Deep Sky’ (Cel Profund) 茅s un documental que descriu el que s’amaga despr茅s del fons negre de la nit. Els assistents podran viatjar a trav茅s de les meravelles que s’han descobert darrere d’aqueix llen莽 negre sobre el qual es dibuixa la nit estrellada. Al llarg de 30 minuts es presenten les m茅s espectaculars imatges obtingudes pels grans observatoris del m贸n, tant des de la superf铆cie de la terra, com des de l’espai. Aqueixes imatges ens parlen d’un Univers fascinant, complex per貌 d’una bellesa indescriptible. La versi贸 en valenci脿 es projecta els dilluns a les 18 hores i els dissabtes a les 13 hores; mentre, la versi贸 en castell脿 es projecta els divendres a les 18 hores i els dissabtes a les 18.30 hores.

El preu de les entrades 茅s de 4 鈧 per a p煤blic general, 3 鈧 per a menors d’edat, fam铆lies nombroses, jubilats i majors de 65 anys i de 2 鈧 per a grups escolars.

Exposicions centrades en la naturalesa i la hist貌ria
El Planetari de Castell贸 tamb茅 proposa la visita a dues exposicions diferents: ‘R猫ptils i amfibis espanyols’ i ‘Plasthistoria de la Humanitat’.

Gr脿cies a la primera, procedent del Museu de Ci猫ncies de Castella-la Manxa, podem veure sargantanes, fardatxos, granotes, tortugues o serps. La major col路lecci贸 de reproduccions d’amfibis i r猫ptils a grand脿ria natural. S贸n r猫pliques d’enorme qualitat cuidades fins al m茅s m铆nim detall. Des d’un dels fardatxos m茅s grans -i m茅s bells-, el fardatxo ocel路lat, fins a la m茅s xicoteta de les colobres de la pen铆nsula ib猫rica, la colobra cega, que pel seu aspecte i grand脿ria sembla un cuc. Tamb茅 destaquen, per la seua bellesa, les maquetes en les quals s’han representat els tres escur莽ons que viuen a Espanya. Una ocasi贸 煤nica per a con猫ixer aquestes serps sense perill i aprendre a distingir-les.

‘PlastiHistoria de la Humanitat’ 茅s una exposici贸 que conjuga la hist貌ria, l’art i la divulgaci贸. Es tracta d’un rep脿s a les escenes hist貌riques m茅s importants de la humanitat creades a partir de personatges de plastilina. La mostra estar脿 oberta fins al 6 de febrer de 2016.

La visita a les exposicions t茅 entrada gratu茂ta i els horaris s贸n als matins d’11 h a 14 h de dimarts a diumenge i festius i a les vesprades de 16.30 h a 20.00 de dimarts a dissabte. Els dilluns i les vesprades de diumenges i festius el Planetari de Castell贸 romandr脿 tancat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.