fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló descentralitza la inversió amb 4,6 milions en 15 projectes que arriben a tots els districtes

Castelló descentralitza la inversió amb 4,6 milions en 15 projectes que arriben a tots els districtes

La relació d’actuacions proposada per l’equip de Govern ha tirat endavant sense cap vot en contra.

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui la segona fase de les inversions sostenibles amb la qual s’invertiran 4,6 milions d’euros en 15 projectes que “confirmen la descentralització de les actuacions impulsades pel Govern municipal”, segons ha defensat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó. La relació de projectes presentats per l’equip de Govern ha tirat endavant sense cap vot en contra.

El projecte de major quantia és la remodelació urbana de l’entorn de Maestría Districte Sud i que ascendeix a quasi 1,6 milions d’euros. La segona inversió més important és la repavimentació i millora de calçades que, amb un pressupost de 640.468,09 euros, permetrà executar 19 actuacions puntuals en carrers o places, sent totes elles propostes que han eixit de les juntes dels sis districtes de la ciutat.

En tercer lloc es troba la instal·lació de banys públics (adaptat i unisex) amb una inversió de 400.000 euros en set espais urbans: la plaça Borrull, plaça Fadrell, avinguda del Mar, avinguda Rei Don Jaime, Ronda Aquest i plaça de la Pau. També amb 400.000 euros l’Ajuntament rehabilitarà el Maset Blau, que data de 1907.

També es millorarà l’accessibilitat del centre esportiu Chencho (quasi 300.000 euros), l’ampliació del pati del CEIP Enric Soler i Godes (229.371,42 euros), la rehabilitació de la caseta del pou i colomar del Parc Ribalta per a quiosc-bar. (199.999,23 euros), la millora del drenatge en el carrer Picasso amb 171.678,37 euros o la consolidació de la Vila Romana del camí Vinamargo (149.995,62 euros).

Així mateix, s’invertiran quasi 150.000 euros en un projecte d’adequació de les instal·lacions del Planetari, es realitzarà la segona fase del pàrquing d’autocaravanes (135.000 euros) amb la creació de 27 noves places; la implementació d’horts socials en la quadra La Salera (118.474,94 euros), l’adequació del centre de transformació de la plaça del Mercat ambulant (71.994.96 euros).

Finalment es realitzarà la reforma integral dels banys del pati del CEIP Pintor Castell (22.037,44 euros) i la substitució del cremador de la caldera de gasoil per una de gas en el CEIP Vicente Artero per 18.507,08 euros.

El responsable de l’àrea d’Ordenació del Territori ha recordat que en 2015 la inversió financerament sostenibles es va centrar en tres grans blocs: obres antiinundacions, foment del turisme i pla de millora de les escoles. La primera fase de les inversions sostenibles en 2016 s’han centrat a continuar el pla de millora d’escoles, la protecció del patrimoni municipal, els horts urbans, la millora de l’accessibilitat de centres esportius i la modernitzar la gestió municipal.

El segon bloc d’inversions sostenibles reiteren l’aposta pel pla d’escoles; la millora de l’accessibilitat en un altre centre esportiu; la protecció de patrimoni municipal; un nou hort urbà o la continuació d’infraestructures per al foment del turisme. “Totes les actuacions segueixen camins ja oberts amb les anteriors, però a més incorporem dos grans tipus d’inversions: la protecció del patrimoni cultural i les millores en la via pública”, ha explicat l’edil Rafa Simó.

Amb l’aprovació d’aquesta segona fase d’inversions sostenibles, l’Ajuntament es converteix en la primera administració per volum d’inversió en la ciutat amb prop de 19 milions en any i mitjà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.