fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consell Permanent de FP aprova convocar 2.800 places per acreditar la compet猫ncia professional durant el curs 2016-2017

El Consell Permanent de FP aprova convocar 2.800 places per acreditar la compet猫ncia professional durant el curs 2016-2017

Les proves tenen com a objectiu recon茅ixer, mitjan莽ant una acreditaci贸, la compet猫ncia professional adquirida per experi猫ncia professional.

La Comissi贸 Permanent del Consell Valenci脿 de la FP, formada per Administraci贸, sindicats i patronal, ha aprovat la proposta de la Direcci贸 General de Formaci贸 Professional de convocar 2.800 places per la acreditaci贸 de la compet猫ncia professional adquirida mediante experi猫ncia laboral. Es tracta d’una proposta de places oberta que podria variar en funci贸 de l’evoluci贸 del mercat laboral. En qualsevol cas, l’acreditaci贸 es dur脿 a terme durant el curs 2016-2017 i en total s’ha previst una inversi贸 m脿xima de 490.000 euros per a la realitzaci贸 de les proves.

La directora general de Formaci贸 Professional i Ensenyaments de R猫gim Especial, Marina S谩nchez, ha destacat l’esfor莽 que realitza l’Administraci贸 per “atendre tants professionals de diversos col路lectius que podran veure reconeguda la seua compet猫ncia amb l’objectiu de millorar les seues perspectives laborals, perqu猫 no nom茅s finalitzaran amb un reconeixement oficial de les compet猫ncies professionals que posse茂xen, sin贸 que tamb茅 podran seguir formant-se per a obtindre un certificat de professionalitat o t铆tol de Formaci贸 Professional, convalidant els m貌duls reconeguts i cursant els m貌duls que els falten”.

Per la seua part, la secret脿ria auton貌mica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Maria Jos茅 Mira, ha destacat la import脿ncia de coordinar les accions entre educaci贸 i ocupaci贸 per a poder oferir una Formaci贸 Professional que realment connecte amb les necessitats reals de les empreses i de la societat. “Volem un Servef que recupere la vocaci贸 de servei p煤blic”, ha manifestat sobre aquest tema.

Les 2.800 places que es convocaran pertanyen a deu sectors professionals: Atenci贸 a Persones Dependents en Institucions; Atenci贸 a Persones Dependents en Domicili; Transport Sanitari ; Aplicador de Biocides; Informador Juvenil; Auxiliar de Laboratori Qu铆mic; Hostaleria i Turisme; Comer莽; Edificaci贸 i Obra Civil, i Manteniment de Vehicles.

Les 2.800 places estan obertes a qualsevol persona que complisca els requisits i en l’oferta s’ha at茅s principalment l’exist猫ncia de professions que exigeixen formaci贸 regulada en la seua activitat. La convocat貌ria ha estat consensuada amb els agents econ貌mics i socials presents en el Consell Valenci脿 de la FP i en ella col路laboren de manera destacada els centres integrats p煤blics de Formaci贸 Professional.

Aquestes 2.800 places per a la convocat貌ria 2016-2017 se sumen a altres 1.635 places, els processos de les quals finalitzaran previsiblement al maig de 2016. En aquest sentit, la Comissi贸 Permanent del Consell Valenci脿 de la FP ha acordat, a m茅s, dissenyar una estructura conjunta que permeta el Servef impulsar processos de reconeixement de la compet猫ncia professional en el futur.

Finalment, el Consell Valenci脿 de la FP ha acordat obrir canals de comunicaci贸 perqu猫 els agents socials puguen traslladar a la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport els possibles procediments de reconeixement de l’experi猫ncia laboral per al seu estudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.