fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Museu de les Ciències Princep Felip acull avui la conferéncia “Ciència i falles. Ciència a les falles. Ciència de les falles”

El Museu de les Ciències Princep Felip acull avui la conferéncia “Ciència i falles. Ciència a les falles. Ciència de les falles”

Més de 15.000 persones han visitat la Exposició del Ninot des de la seua inauguració el passat 5 de febrer.

Les interaccions entre ciència i falles, des de les aplicacions tècniques que requereix el procés creatiu per a la construcció del monument fins a la transmissió final del seu significat, s’abordaran en la conferència ‘Ciència i falles. Ciència als falles. Ciència dels falles’ impartida per l’expert Jesús Català, del departament d’Humanitats de la Universitat CEU Cardenal Herrera i de la Associació de Estudis Fallers. La conferència es realitzarà demà, dimarts 16 de febrer, a partir de les 19.30 hores, en l’Auditori Santiago Grisolía, en el Museu dels Ciències Príncep Felipe i serà de lliure accés prèvia inscripció.

Es tracta d’una de les activitats complementàries organitzades amb motiu de l’Exposició del Ninot, que acull per primera vegada la Ciutat dels Arts i els Ciències, i que des de la seua obertura el passat 5 de febrer ha rebut més de 15.000 visitants. També des de la Junta Central Fallera s’ha organitzat el programa ‘L’ indult del foc’ amb cicles de projeccions i taules redones entorn del món de les Falles que se celebren en el Museu durant els caps de setmana.

El procés tècnic i creatiu d’una falla des de la idea de l’artista fins a la ‘plantà’ pot també conèixer-se amb la projecció ‘3D Flames. Història d’una Falla’, el primer documental en 3D sobre les Falles. Per als interessats hi ha una entrada combinada que inclou la visita a la Exposició del Ninot i també la projecció del documental en el Hemisfèric.

La pel·lícula narra grans fites de la vida fallera com la ‘plantà’ o la ‘ofrena’ així com diferents moments en el taller de l’artista i de la comissió. Aquesta entrada combinada té un preu de 10 euros la tarifa normal i de 8 euros la tarifa reduïda. La pel·lícula es projecta de dilluns a divendres a les 17 hores, i els caps de setmana a les 19 hores. A més, presentant l’entrada de la Exposició del Ninot en taquilles del Museu o del Hemisfèric, els visitants es poden beneficiar d’una 10 per cent de descompte en tots dos recintes.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.