fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es recomana revisar els neum脿tics abans de sortir este pont d’agost

Es recomana revisar els neum脿tics abans de sortir este pont d’agost

Amb els pneum脿tics en perfecte estat es guanya seguretat i s’estalvia consum de combustible.

El divendres 12 d’agost comen莽a l’operaci贸 sortida especial pel pont del 15 d’agost i coincideix amb el canvi de quinzena on es creuaran els que, en tenir un dia m茅s, es van de pont, i els que comencen o acaben les seves vacances. Des de les 15.00 hores del pr貌xim divendres i fins a les 24.00 hores del dilluns tindr脿 lloc una de les operacions sortida m茅s importants de la temporada estival i s’espera gran volum de despla莽aments per tota la xarxa vi脿ria espanyola. Els destins principals s贸n els de costa i litoral, per la qual cosa es demana que s’extremin les precaucions. A m茅s, per aquest motiu, des de聽AFANE聽(Agrupaci贸 de Fabricants de Pneum脿tics) recomanen prestar especial atenci贸 a cura dels pneum脿tics abans d’un despla莽ament.

El pneum脿tic 茅s un dels elements de seguretat m茅s importants d’un vehicle. El seu bon 煤s i correcte manteniment han de ser prioritaris tot l’any. I se li ha de prestar especial atenci贸 abans de sortir de viatge, com en les vacances d’estiu, on s’esperen un total de 93 milions de despla莽aments de llarga dist脿ncia entre el juliol passat i agost, quan tan sols en aquest 煤ltim mes s’estimen 49 milions de viatges. Un 2,4% m茅s que els moviments reals que es van produir l’estiu passat.
A vegades, per desconeixement o deixadesa, es descura l’estat dels pneum脿tics i s’oblida que s贸n l’煤nic punt de contacte del vehicle amb la carretera i vitals per a garantir la seguretat al volant.

Les conseq眉猫ncies de no reempla莽ar els pneum脿tics gastats o danyats s贸n molt greus, tant per a la nostra seguretat com per als vehicles que estiguin al nostre voltant. Una de les conseq眉猫ncies positives del bon manteniment dels pneum脿tics 茅s l’estalvi en combustible perqu猫 s’evitaran consums innecessaris i es reduir脿 la contaminaci贸 mig ambiental. L’Etiqueta Europea ens dona bona informaci贸 d’aquests factors a l’hora de comprar el model que m茅s s’adapti a les nostres necessitats.

Hi ha diversos factors que comprometen el funcionament segur d’un pneum脿tic. Els conductors poden realitzar controls rutinaris, per貌 tamb茅 cal acudir a especialistes quan hi ha un problema o quan arribi el moment de la seva substituci贸.
Per a realitzar un correcte manteniment dels pneum脿tics es pot seguir els seg眉ents consells:
鉃 Comprovar la pressi贸 del pneum脿tic (sempre en fred) per a aconseguir les millors prestacions del vehicle. S’ha de fer de tant en tant per a una millor conducci贸 en el nostre dia a dia, i sempre abans d’un llarg trajecte. Cal tenir en compte que la pressi贸 va en funci贸 de cada vehicle, per貌 tamb茅 influeixen altres factors com el nombre de passatgers, la velocitat mitjana o l’equipatge. Sempre 茅s aconsellable circular amb la pressi贸 recomanada pel fabricant per a cada circumst脿ncia.

鉃 Comprovar el dibuix i desgast del pneum脿tic, especialment en els mesos d’estiu, perqu猫 la calor pot fer que l’asfalt aconsegueixi unes temperatures de fins a 70 掳C. El que fa que el desgast del pneum脿tic augmenti. A m茅s, s’ha de vigilar que la profunditat del dibuix dels pneum脿tics en turismes no sigui inferior a 1,6 mm, ja que no sols manca de les garanties de seguretat necess脿ries, sin贸 que legalment no est脿 habilitat per a transitar per la carretera.

鉃 Ajustar l’equilibrat. Circular amb el paral路lel inadequat accelera el desgast dels pneum脿tics sense que en molts casos el conductor s’adoni. Algunes de les seves conseq眉猫ncies s贸n un desgast major i irregular, frenades menys efectives, major soroll de rodadura i augment de les vibracions en la conducci贸.

鉃 Assegurar l’estat del recanvi. Si el cotxe compta amb roda de recanvi, 茅s molt important comprovar el seu estat peri貌dicament. A ning煤 li agradaria quedar-se tirat per una avaria dels pneum脿tics enmig de la carretera i esperar a la grua per no haver-la revisat.

Des de聽AFANE聽es recorda que consultis la nova Etiqueta Europea del Pneum脿tic, que va entrar en vigor l’1 de maig de 2021, per a con猫ixer els valors d’efici猫ncia, adher猫ncia o soroll realitzat per les cobertes. D’aquesta manera, quan arribi el moment de canviar-les, es podran triar les que m茅s s’adeq眉in a les necessitats concretes del vehicle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.