fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Institut Valencià de Seguretat Pública presenta el seu pla de formació en seguretat i emergències 2016-2017

L’Institut Valencià de Seguretat Pública presenta el seu pla de formació en seguretat i emergències 2016-2017

José María Ángel anima al personal a inscriure’s a partir de demà, 2 de febrer, en els cursos que s’han programat amb gran flexibilitat horària perquè puguen actualitzar els seus coneixements professionals i conciliar al seu torn la formació amb la seua vida laboral i familiar.

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha ampliat el Pla de formació que ofereix l’Institut Valencià de Seguretat Pública per a 2016-2017 per als professionals de la seguretat i les emergències a la Comunitat Valenciana. El pla aborda les principals temàtiques per als diversos professionals que conformen aquest col·lectiu: policia local, policia de la Unitat Adscrita, bombers professionals, brigades d’emergència, tècnics d’emergència, etc i pretén adaptar-se a les seues necessitats.

El nou pla inclou un total de 108 cursos, 60 en seguretat i 48 en emergències. Un total de 8.921 alumnes podran beneficiar-se d’aquest pla formatiu. Les inscripcions podran realitzar-se des del dia 2 al 21 de febrer a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública.

Com a novetat, enguany en l’àrea d’emergències s’ha previst també la realització de cursos selectius per a bombers professionals, per a escala bàsica de bombers i per a escales de comandament i inspecció. I s’ha ampliat l’oferta amb vuit cursos nous per a serveis essencials i complementaris d’emergències; quatre més per a brigades d’emergència com el de Circulació en pistes forestals o el de Coordinació d’operacions d’extinció d’incendis forestals; i altres tres per a bombers professionals com a Tècniques d’accés a emergències o el curs d’Ancoratges i fixacions per a personal d’emergències. També els voluntaris de Protecció Civil estrenaran enguany un curs sobre Seguretat en extinció d’incendis.

En seguretat, s’ofereixen 60 cursos monogràfics d’actualització per a policies locals i dels quals podran beneficiar-se un total de 6.206 alumnes. La programació que serà bianual contempla 27 cursos nous, entre ells, alguns relacionats amb delictes d’odi o sobre terrorisme yihadista.

Segons explica el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, el IVASPE treballa per a convertir-se en referent de formació entre tots els professionals de la seguretat i les emergències. Com a exemple en matèria relacionada amb violència de gènere destaca la seua diploma d’especialista. De fet, impartirà noves edicions de formació especialitzada com el Diploma d’especialista en racisme i xenofòbia, en menors i en violència de gènere per la seua elevada demanda”. A més d’aquest diploma enguany el IVASPE repetirà -com ja ha realitzat en els últims mesos- el curs sobre La primera intervenció en violència de gènere com factor clau per a la víctima o continuarà amb la seua participació en projectes europeus per a millorar protocols d’actuació.

Ángel anima als professionals de la seguretat i les emergències a inscriure’s en el pla formatiu del IVASPE que s’han programat amb flexibilitat horària perquè actualitzen els seus coneixements alhora que concilien la formació amb la seua vida laboral i professional. “La formació contribueix a millorar i garantir una resposta més eficaç i eficient dels serveis de seguretat i emergències a la Comunitat Valenciana”, afig.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.