fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana obri una nova exposici贸 que repassa els 50 anys d’hist貌ria del Museu Arqueol貌gic en el seu aniversari

Borriana obri una nova exposici贸 que repassa els 50 anys d’hist貌ria del Museu Arqueol貌gic en el seu aniversari

Este dijous a partir de les 19:00 hores, les autoritats municipals inauguraran una mostra que arreplega l’activitat del Museu des que es va reobrir en 1967 i exhibeix l’aplicaci贸 de les 煤ltimes tecnologies.

L’Ajuntament de Borriana va decidir a inicis d’any que els 50 anys d’hist貌ria del Museu Arqueol貌gic de Borriana b茅 mereixien una celebraci贸 i programaci贸 especial que havia de servir per a confirmar-lo com una refer猫ncia en el conjunt de les comarques nord valencianes. Ja durant els primers mesos de l’any es va realitzar una exposici贸 especial amb el jaciment de Sant Gregori com a protagonista, o una altra mostra dedicada a les restes de la Guerra Civil que tamb茅 es va exposar en la mateixa Merc猫, i des de la direcci贸 del Museu es va crear un logo i una imatge especial per a commemorar l’efem猫ride.

Ser脿 este dijous a partir de les 19:00 hores quan les autoritats municipals, encap莽alades per l’Alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, inauguren de forma oficial la mostra que repassa, precisament, tota la hist貌ria del Museu durant els 煤ltims 50 anys. Tal com ha explicat el Director del Museu i Arque貌leg Municipal, Jos茅 Manuel Melchor “ja en la primera d猫cada del segle XX Borriana era un important centre d’estudis arqueol貌gics, amb el seu primer museu p煤blic que es va inaugurar en 1926, en el convent de la Merc猫, del que es van perdre molts objectes despr茅s de la Guerra Civil”. Des de la direcci贸 del Museu tamb茅 s’explica que “despr茅s d’un par猫ntesi de quasi 25 anys, un grup d’antics alumnes salesians va cristal路litzar la idea de recuperaci贸 del museu arqueol貌gic, on la col路laboraci贸 entre Tomas Utrilla i Norberto Mesado va permetre la recerca de diversos jaciments i la recuperaci贸 de peces, que es concretaria amb l’obertura en 1967 del museu municipal en la planta alta de l’Ajuntament”.

Aix铆, la mostra que s’inaugura este dijous i romandr脿 oberta fins al pr貌xim 19 de novembre suposa en paraules del regidor de Patrimoni Vicent Granel, “tant un rep脿s de tots estos anys de creixement del Museu com l’aposta que recentment estem fent per a incorporar les 煤ltimes tecnologies i posar-les a la disposici贸 de qui ho visite, amb els grafismes en 3D, la realitat augmentada o l’煤s de les xarxes socials per a la seua divulgaci贸”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.